PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Pagină de Mărturisiri şi Lucrare

Mărturia unui fost lepros (I)

Modelat de Dumnezeu

Cred că Dumnezeu a început să-Şi folosească metodele Sale în modelarea fiinţei mele după planul Său, când aveam 12 ani. La vârsta aceea m-am îmbolnăvit de lepră şi am fost internat în spitalul de la Tichileşti. Acolo, mama mea, care era internată de mai multă vreme, bolnavă de aceeaşi boală, nu s-a bucurat deloc, dimpotrivă… Am înţeles mai târziu, în decursul anilor, că boala mea a fost un mare câştig, ca orice lucru de care se foloseşte Dumnezeu pentru a Se lăsa găsit de cei ce Îl caută.

Mama mea şi cu mine n-am înţeles atunci. Pentru ea, întâlnirea cu mine în acele condiţii a fost mai grea ca despărţirea de familie, cu mulţi ani în urmă…

Nici ea nu-L cunoştea pe Dumnezeu, nici eu. Dar între bolnavii de la Tichileşti exista un număr însemnat de credincioşi. De la o bătrână, sora Filoftea, am primit o Biblie. Eu nu puteam înţelege prea multe atunci, dar citind Cartea aceea, simţeam lucruri caudate: uitam de toate, nu mă mai durea nimic… Eram într-o altă lume.

Apoi, anii au trecut şi Cuvântul lui Dumnezeu părea că-mi ieşise din minte. Singura noastră manifestare creştină era ca a oricărui ortodox: mergeam, de sărbători, la biserică. În rest, ne vedeam de păcatele noastre de toate zilele, pe care le puteam făptui în Tichileşti. Aşa am trăit până la douăzeci şi şapte de ani, când m-am întors la Dumnezeu.

CITEŞTE RESTUL... 

 “ SLAVA LUI DUMNEZEU IN LOCURILE PREAINALTE ”
 
In casa batrineasca a familiei Nicolae si Elena Bejenaru, care acum ne privesc cu dragostea lor din ceruri,de pe strada Razboieni nr 80 din Constanta,incepind cu toamna anului 2003 a luat fiinta BISERICA CRESTINA BAPTISTA NR.3 “SPERANTA”
Cu ani in urma,sora Elena Bejenaru a depus la picioarele Domnlui multe, foarte multe rugaciuni in care cerea ca atunci cind ei nu vor mai fi ,in acea casa sa existe o biserica. Dupa atitia ani,Dumnezeu a indeplinit dorinta acestei femei credincioase .

Duminica 14 martie 2004 a fost o zi in care cu siguranta ingerii din ceruri au cintat de bucurie cintari de slava, pentru ceea ce s-a implinit,aici pe pamint,intr-o zi de primavara insorita, in care peste 100 de persoane au fost prezente in spatiul mic al bisericii “Speranta”.Cu adevarat s-a implinit ceea ce cuvinta Ps.16:11 b “…inaintea Fetei Tale sint bucurii nespuse …”
 
CITEŞTE RESTUL... 
 
"CAUT PE FRATII MEI" ........
Geneza 37:16a..

Cu ceva ani buni in urma,se spunea ca un tinar care nu face armata, adica nu satisface serviciul militar nu e sau nu va fi un adevarat barbat. Avea in sinea ei acesta zicala o buna parte de adevar. Faptul ca tinarul pleca departe de casa, izolat de viata sociala, incadrat intr-un program sever, disciplinat si chiar cu ciudate inconveniente, tinarul, intr-un cuvint, intra intr-o scoala dura a barbatiei si formare a lui, pentru responsabilitatile ce urmau sa vina dupa aceasta perioada. Pentru tinerii credinciosi evanghelici, acest timp era mai greu cu mult.Depistarea lor constituia o vinatoare deosebita si fiecare credincios, descoperit si prins, era pentru ei un trofeu si recompensatata bine in grad.
 
CITEŞTE RESTUL... 
 
Din emisiunea "Vieti transformate"
ADRIANA BRANZA

Numele meu este Adriana Branza si vreau sa va spun cum mi-a schimbat Dumnezeu viata.

In Martie 1998, fiind studenta in anul I la Timisoara, o colega m-a invitat sa lucrez timp de o saptamana ca translator pentru un grup de americani. Acest grup era implicat intr-un proiect de refacere a unor orfelinate si scoli speciale din judetul Arad.

Fiind acolo cu acel grup de crestini, am putut compara cum traiau acei oameni spre deosebire de ceilalti prieteni ai mei.
In primul rand vedeam cum se tratau unii pe altii, cum se respectau, cum isi aratau dragoste unii altora. In al doilea rand, ei citeau zilnic Biblia si aveau o dorinta sincera sa traiasca dupa Cuvantul lui Dumnezeu.

Pana atunci, n-am stiut niciodata ca exista pe acest pamant oameni care doresc intr-adevar sa traiasca asa cum cere Dumnezeu in Biblie.
 
CITEŞTE RESTUL...
 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o pagină dedicată Teologiei Sistematică.

In cadru Teologiei Sistematică, veti găsi pagina de studiu în Bibliologie, doctrina Bibliei.

Pe această pagină puteţi citi 7 noi lucrări de studiu:  

bullet
Sola Scriptura şi Biserica Primară
 
bullet
Ce vrem să spunem prin Sola Scriptura
 
bullet
Tradiţionalism
 
bullet
Surprins de ce?
 
bullet
Revelaţia Generală
 
bullet
Revelaţia Specială
 
bullet
Scriptura Inspirată de Dumnzeu
 
De asemenea, cei interesaţi de scrierile primelor secole, pot găsi cea mai mare colecţie de scrieri în limba româna pe internet.

 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003