Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Mărturisiri
 


Home
Arhiva editurii

 

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

Colaboratorii

 

 


Pagina de Mărturisiri

 

În acest număr vă prezentăm:

 

Opt oi rătăcite [pagina 1]

 

Tată nu merit dar îţi mulţumesc [pagina 1]

 

Timp de provocare şi binecuvântare [pe această pagină]

 

Taberele Peniel 2004 [pe această pagină]

Timp de provocare şi binecuvântare

 

A trecut puţin timp de când agitaţia acţiunilor Countryside şi vizita echipei de medici din S.U.A. a devenit un eveniment de domeniul trecutului. A fost un timp binecuvântat, dar şi plin de încercări. Pe data de 15 iulie, un grup de 34 de persoane, studenţi de la Universitatea „Emanuel” Oradea, tineri din S.U.A. şi tineri din Biserica Creştină Baptistă ”Sfânta Treime” Constanţa, şi-au stabilit pentru o perioadă de 11 zile reşedinţa în corturi, în baza de campare amenajată în grădina Bisericii Creştine Baptiste din Dorobanţu. Joi a fost ziua în care am făcut ultimele amenajări ale taberei – cabinele de duş, ultimele amenajări ale corturilor...

 

Începând cu ziua de vineri, 16.07, o echipă de medici a sosit la Dorobanţu. Timp de trei zile, aproximativ 200 de persoane au beneficiat de consultaţii medicale şi medicamente gratuite, dar cel mai important lucru legat de acţiunea medicilor a fost acela că, fiecare persoană a putut să asculte într-un mod clar, Evanghelia Domnului Isus. Fiecare persoană care ieşea de la consultaţia medicală era preluată de o echipă de consiliere, care îi explica modul în care se pot rezolva problemele legate de suferinţa sufletului.

 

Am fost invitaţi împreună cu o delegaţie a echipei de medici să vizităm Primăria din Comuna Nicolae Bălcescu. Deşi era duminică dimineaţa şi la primărie nu era program, primarul Paul Mocanu a venit special pentru a saluta echipa de medici şi le-a mulţumit pentru ajutorul dat oamenilor din localitatea, aflaţi in nevoi.

 

Lucrarea echipei de medici a marcat profund locuitorii zonei, Dumnezeu ii va binecuvânta pentru slujirea pe care au făcut-o.

 

După plecarea medicilor, grupul de tineri a început acţiunile sociale în localitate.

 

În folosul comunităţii s-a realizat renovarea grădiniţei şi amenajarea unui parc din curtea căminului cultural. Acţiunile au avut un impact deosebit asupra locuitorilor comunei. Oamenii au fost impresionaţi de faptul că tineri, care nu au nici o legătură cu localitatea Dorobanţu au venit şi au muncit încercând să schimbe faţa localităţii.

 

In fiecare seara a fost susţinut in aer liber un program de cântări şi oricine a putut asculta tinerii lăudând Numele lui Dumnezeu. Pe tot parcursul acţiunii au existat echipe de tineri, care la intervale bine stabilite, s-au retras pentru a se ruga, ca Dumnezeu să lucreze la inima oamenilor ce au auzit Cuvântul.

 

A fost un timp de har  deosebit in care mulţi oameni au ascultat Cuvântul lui Dumnezeu aşa încât în data de 25 iulie, a avut loc un botez, cinci suflete au primit pe Domnul ca Domn si Mântuitor in inimile lor.

__________ 

 

Materiale preluate de la şi cu acordul fratelui pastor misionar Ovidiu Timis.

sus

Taberele Peniel 2004

 

 

Dragi prieteni,

 

Vă scriu din nou ca să vă mulţumesc pentru rugăciunile înălţate către Domnul pentru taberele Peniel 2004. Alături de aceste mulţumiri nu pot să nu-L laud şi sa-I aduc mulţumiri lui Dumnezeu, Autorul şi Sursa a tot ceea ce a fost bun la aceste tabere.

 

Dumnezeul nostru este atât de nemărginit încât nu conteneşte să ne surprindă de fiecare dată. Când El îşi arată Faţa, toate lucrurile se schimbă: vremea ploioasă se schimbă în vreme bună, circumstanţele potrivnice se transformă în oportunităţi, tinerii nemântuiţi devin copii de Dumnezeu, cei bolnavi trupeşte şi sufleteşte se vindecă, creştinii plictisiţi se revigorează, se umplu de Duhul Sfânt şi primesc chemarea Domnului de a lucra pentru El. TOATE aceste minuni s-au întâmplat la Peniel! Slăvit să fie Domnul!

 

La prima tabără, care a avut loc lângă Rucăr (jud. Argeş), numărul participanţilor nu a depăşit 200. Atmosfera de pace şi linişte în care s-a manifestat Dumnezeu a fost excelentă! La cea de-a doua tabără, care a avut loc lângă Frasinet (jud. Cluj), numărul participanţilor a depăşit 1.000. Temerile iniţiale legate de numărul mare de tineri au fost spulberate când Dumnezeu a preluat controlul. Ce bine e să ai un Conducător atât de măreţ!

 

Sunt convins că, pe lângă acţiunea supranaturală a lui Dumnezeu, „succesul” acestor tabere s-a datorat în egală măsură organizatorilor, cât şi celor care s-au rugat pentru ele. Prin urmare, aşteptaţi-vă să primiţi răsplătiri egale de la Cel care S-a dus să le pregătească pentru robii Lui credincioşi!

 

Fie ca atingerea Domnului de la Peniel să se dovedească în vieţile participanţilor printr-o râvnă mai mare pentru El, Biserică si lucrarea Lui! Amin.

 

Vă rugăm sprijiniţi-ne în rugăciune în organizarea conferinţei regionale Peniel de la Galaţi din această toamnă! Vă mulţumim!

 

Cu drag,

 

Lucian Oniga şi echipa „Peniel”

____________________

 

[Pentru mai multe detalii despre taberele Peniel şi/sau Fundaţia Peniel, vizitaţi site-ul www.peniel.ro]

sus

Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar despre SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire).
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

   Home | Arhiva editurii 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate