Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Literatură
 

Home
Arhiva editurii

Cuprins Publicaţie
EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

 


Pagina de Literatură creştină

 

 

Ionatan Piroşca

Paginile de Literatură sunt realizate de

Ionatan Piroşca

Autor creştin

Din cuprinsul acestei ediţii

 

Calendarul lui Dumnezeu [pe această pagină]

 

Tabla înmulţirii cu cerul (continuare) [pagina 2]

 

TSUNAMI [pagina 3]

 

Literar, literal... [pagina 4]

Calendarul lui Dumnezeu

 

Iată începutul unui nou an. Anul de graţie 2005. Să ne urăm binevoitori toate cele bune şi La mulţi ani! apoi să uităm de el, trăindu-l.

  

E suficient să punem un calendar pe perete sau pe birou ca să ştim ce zi e şi cum stăm cu planificările, când ne programăm cutare sau cutare activitate, sau concediul de odihnă...  Dar la calendarul lui Dumnezeu ne-am gândit?

  

Dacă nu, e timpul să-l întrebăm pe Evanghelistul Matei, care ne relatează în capitolul 24 al Evangheliei sale ce ne spune Domnul Isus despre calendarul acesta.

  

Niciodată, vremurile descrise ca “vremea lui Noe” n-au fost mai aprig manifeste, mai aprins colorate, ca acum. Lumea se desfată din plin în mizeria sfidării voii divine, aproape toţi oamenii, de la cele mei fragede vârste până la senectute, caută distracţii şi împliniri ale unui sine prin definiţie corupt, egoist şi rău.

  

Apelul la sentimentalismul impus ca normă a înlocuit trăirile responsabile. Ajutăm ca să ne simţim noi bine, nu contează prea mult aproapele… Ca să fim văzuţi, sau dintr-un spirit gregar specific…

 

Structurile societăţii de consum înăbuşă eforturile apropierii unei anumite condiţii spirituale, către care însă tindem. Dovadă sunt multele religii şi “mişcări spirituale”, atâţia şi atâţia hristoşi mincinoşi. .

  

Chiar şi noi, creştinii, împărţim realitatea în umană, pe de o parte, cu regulile corespunzătoare lumii şi cu eforturi din partea noastră de a-i conveni, şi în realitate spirituală total deosebită, pe de alta, care tinde din ce în ce mai mult către o activitate de duminică, fadă şi de multe ori -  şi pentru mulţi - plictisitoare.

  

Dar a venit timpul să constatăm, aşa cum citeam recent undeva, că “Ultimele două sărbători ale Naşterii Domnului, au fost pentru omenire un semnal de alarmă.

  

În 26 Decembrie 2003 la ora 5.26  (AM, locală), un cutremur de 6.6 grade pe scara Richter în sud-estul Iranului, în provincia Bam, s-a soldat cu peste 30,000 de morţi, peste 30,000 de răniţi şi peste 85% din clădirile din zonă au fost parţial sau total distruse.

  

În 26 Decembrie 2004 la ora 9.05  (AM locală) un cutremur de 9.0 grade pe scara Richter are loc în Oceanul Indian la vest de Insula Sumatra (Indonezia). Efectele acestui cutremur pe fundul oceanului au o întindere ce depăşeşte orice prezicere, fiind afectate cel puţin 13 ţări în Asia şi Africa. Pagubele se ridică la peste 160,000 de morţi, numărul răniţilor şi a celor rămaşi fără adăpost ridicându-se la  milioane de oameni. Localităţi, oraşe şi chiar insule, au fost distruse în totalitate...”

   

Mai adaug că, în urma acestui al doilea dezastru s-a schimbat geografia unui continent şi s-a modificat înclinaţia axei de rotaţie a planetei. Fără să fiu specialist, leg toate celelalte “mici capricii ale naturii” - inundaţii, furtuni, dereglări climaterice - de o cauză suverană şi implacabilă şi, creştin fiind, mă gândesc: este oare doar o coincidenţă? De ce, chiar a doua zi a Sărbătorii creştine a Naşterii Domnului, ni se dă să vedem semne ale puterii lui Dumnezeu abătându-se cu predilecţie asupra a două bastioane ale islamului (Iran şi Indonezia), unde creştinii suferă din plin datorită credinţei lor în Isus? Oare nu sunt acestea zile în calendarul lui Dumnezeu? Oare nu aveau nevoie aceşti creştini de semnele clare, vestite cu trâmbiţe apocaliptice, ale apropierii salvării, ale revenirii Împăratului lumii, ei, mai mult decât oricine altcineva?

  

Daca în prima zi de Crăciun serbăm prima venire a Domnului şi Stăpânului nostru printre noi ca rob şi Mântuitor, în a doua zi de Crăciun ar trebui să serbăm a doua Sa venire, ca Împărat al slavei. Fiindcă El vine!

  

“Eu vin curând. Vino, Doamne Isuse!”

 

Ionatan Piroşca

sus

 


Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE
(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate