Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Literatură
 


Home
Arhiva editurii

 

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

Colaboratorii

 

 


Pagina de Literatură creştină

 

Paginile de literatură sunt realizate de Ionatan Piroşca.

Din cuprinsul acestei ediţii

 

Dumnezeu este duh [pagina 1]

 

Tabla înmulţirii cu cerul (continuare) [pagina 2]

 

Testamentul [pe această pagină]

 

Nicolae Moldoveanu - numitor comun al iubirii [pagina 4]

Testamentul

Nu e o sarcină prea plăcută să concepi astfel de scrisori. Mi-ar fi fost mult mai simplu să nu mă amestec într-o problemă atât de complicată, care vă priveşte în mod direct.

 

Îmi pare rău că trebuie să vă spun, dar aveţi un duşman mult mai subtil şi mai puternic decât bănuiţi. A descoperit tot ceea ce credeaţi că vă rămâne ascuns şi uitat. Ar fi putut de mult să vă compromită imaginea, făcând publice descoperirile lui, dar în loc de aceasta a pus la cale ceva şi mai odios. Prefăcându-se că nu-l interesează persoana dumneavoastră, a continuat sa strângă din umbră informaţii uimitoare, fără sa vă dea ceva de bănuit.

 

Dornic de răzbunare, el urmăreşte să vă distrugă viitorul în cadrul unui proces, în decursul căruia e pregătit să vă aducă acuzaţii foarte grave, susţinute cu probe şi dovezi bine puse la punct.

 

Nu aţi fi prima persoană pe care ar distruge-o în modul acesta. E specializat în aşa ceva. Deocamdată mai are de rezolvat câteva cazuri urgente, dar se apropie vremea când îşi va concentra atenţia special asupra dumneavoastră.

 

Totul a început de la nişte documente despre care am impresia că nu ştiţi nici acum prea multe lucruri, deoarece el a făcut tot ce a putut să le ţină departe de dumneavoastră. E vorba de două testamente, redactate de o singură persoană, în mai multe faze, dar în deplină armonie unul cu altul. Pentru uşurinţă, putem vorbi despre un singur testament, în două secţiuni.

 

Ei bine, întrucât numele inamicului a fost şters din acel testament, el caută acum să se răzbune. De ce? Pentru că are motive temeinice să creadă că numele dumneavoastră este scris acolo, în acel testament.

 

Deşi se pare că nu aţi arătat niciodată un interes prea mare faţă de persoana care a redactat acel document, totuşi el v-a preţuit mult. Adevărul este că toţi cei care-l cunoşteam într-o oarecare măsură, i-am subestimat resursele. E drept că atunci când trăia printre noi, totul în viaţa lui era atât de simplu! Decesul lui a survenit în timp ce căuta să vă apere de un pericol pe care nu-l bănuiaţi, pericol care venea din partea duşmanului despre care vorbeam.

 

Deocamdată el speră că dumneavoastră să nu bănuiţi nimic în privinţa aceasta, fiindu-i mult mai simplu să lucreze din umbră, de aceea caută să facă tot ce poate că să nu luaţi în serios nici persoana lui, nici problema testamentului şi nici a procesului, care se apropie.

 

A fost şi în viaţa mea o vreme în care am simţit fiorul ameninţărilor lui. Nu puteam înţelege de ce aveam atâtea probleme la tot pasul. Mai târziu am înţeles că avea nişte relaţii extrem de puternice, dar pe atunci nu aş fi bănuit că e capabil să tragă atâtea sfori şi să creeze atâtea probleme. Amintindu-mi de acele vremuri, m-am hotărât să vă scriu, cu dorinţa de a vă ajuta. Adevărul este că mă doare pentru fiecare victimă pe care o atacă, indiferent de trecutul ei.

 

Când am început sa înţeleg cum stau lucrurile, am căutat să rezolv cumva situaţia. Am primit însă la vremea potrivită un sfat înţelept din partea cuiva care m-a avertizat că inamicul meu se pricepe de minune să o facă şi pe <prietenul> atunci când acest lucru se impune. Din nefericire pentru victimele lui, acestea nu ştiu că au de-a face cu o fiinţă atât de josnică, faţă de care e bine să stai cât mai departe.

 

Cu riscul de a vă dezamăgi, trebuie să vă spun că nu m-am putut lupta singur cu el. Nu vă sfătuiesc nici pe dumneavoastră să o faceţi. Aveţi nevoie de ajutor, şi încă foarte repede.

 

Desigur că dumneavoastră veţi decide în final, dar practic singura şansă pe care o aveţi este aceea de a vă încredinţa cazul în mâna unui avocat capabil să vă apere în faţa acestui duşman.

 

Din fericire un astfel de avocat există; el m-a ajutat şi pe mine şi pe mulţi alţii care au trecut pe aici. Mai mult, el e de acord sa preia şi cazul dumneavoastră, putând să vă garanteze succesul. Are insa câteva condiţii absolut obligatorii, pe care vă sfătuiesc să le acceptaţi fără rezerve.

 

În primul rând va trebui să vă grăbiţi să-l contactaţi înainte că procesul să înceapă. Altfel, nu se va mai putea face absolut nimic. Apoi vă trebui să fiţi cât se poate de sincer cu el; practic va trebui să-i mărturisiţi totul, fără nici o rezervă. În fine, vă trebui să vă încredeţi deplin în planul lui, şi să renunţaţi la orice intervenţie personală, la orice altă soluţie, oricât de bună vi s-ar părea. Cu alte cuvinte, vă trebui să vă încredeţi în el fără nici o rezervă. Aceasta e singura şansă pe care o aveţi.

 

Sper că după ce veţi afla şi numele lui să dispară orice dubiu din mintea dumneavoastră. Ştiu că îl apreciaţi, şi sper că aceasta sa vă uşureze decizia.

 

Va trebui, de asemenea, să citiţi cu atenţie cele doua testamente. Acolo vi se dau lămuriri cu privire la moştenirea care v-a fost pusă deoparte. Cel care v-a lăsat-o este Isus Cristos. Tot El este şi singurul avocat care vă poate apăra cauza în faţa lui Satan, acuzatorul dumneavoastră. Moştenirea nu cuprinde lucruri materiale, ci mai mult decât atât: fericirea eternă.

 

Atât Vechiul, cât şi Noul Testament, pot fi găsite în Biblie. Citindu-le, veţi înţelege că puteţi beneficia de ajutorul lui Dumnezeu, daca veţi asculta mesajul Lui. Dacă nu, în cele din urma veţi pierde totul: şi moştenirea, şi protecţia Lui.

 

Acesta e cel mai serios mesaj pe care-l puteaţi primi, şi chiar dacă l-am scris astfel încât să vă trezesc interesul, veţi înţelege că totul este absolut real. Într-o lume a farselor, Dumnezeu vrea sa-L luaţi în serios. Vă asigur că nu veţi regreta.

 

Soluţia pe care v-o propun nu este invenţia mea. De asemenea, ea nu are de a face cu vreun cult sau cu o anume confesiune, ci cu planul lui Dumnezeu, pe care îl veţi găsi în cele două testamente, adică în Biblie.

 

Rămâneţi cu bine!

 

Vasile Holerga

 

 

sus

Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar despre SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire).
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 

 

  Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate