Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Eseuri Creştine
 

 

 

Septembrie 2006
Caută în site
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Mărturisiri
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 


Eseuri Creştine

 

 

Pagina de Eseuri Creştine este o nouă pagină pe care o introducem din anul 2006, un loc unde veţi putea citi diverse lucrări pe teme teologice sau apologetice. Vă menţionăm că tot ceea ce este conţinut în cadrul acestei pagini reprezintă părerile personale a celor care le scriu şi nu sunt neapărat părerea Misiunii Vox Dei - deci tot ce va apare aici este destinat unui dialog care să producă interes, dorinţă de studiu şi de participare cu diferite eseuri, precum şi adăugare de oricare păreri pro sau contra. Dacă aveţi un subiect care se încadrează specificaţiilor de mai sus, vă rog să vă faceţi de cunoscut intenţia şi să ne trimiteţi materialul dumneavoastră la adresa eseuri@voxdeibaptist.org, care trebuie să fie semnat şi documentat. Nu vom publica nici o lucrare care nu este semnată. Eseurile care sunt cele mai votate, vor fi premiate la sfârşitul anului cu suma de $100 USD (lei la cursul zilei). Aşteptăm mesajele dumneavoastră!

horizontal rule

Evanghelizarea lumii

e treaba lui Dumnezeu sau a bisericii?

 

Este o intrebare care m-a framantat de foarte mult timp. Are nevoie Dumnezeu de noi in extinderea Imparatiei cerurilor sau poate sa-si faca treaba si singur? Nu este o intrebare retorica si nici nu intra in categoria intrebarilor nebune. Biblia vorbeste destul de clar despre cum a ales Dumnezeu sa-si manifeste harul, binecuvantarea, dragostea, nemarginita-I intelepciune fata de noi oamenii: in Hristos si prin biserica.

 

Ap. Pavel spune in Efeseni 3.10,11 pentru ca domniile şi stăpînirile din locurile cereşti să cunoască azi, prin Biserică, înţelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu, după planul vecinic, pe care l -a făcut în Hristos Isus, Domnul nostru.

 

Dumnezeu ne-a ales din lumea aceasta (Efeseni 1.4), dupa buna placere a voi sale, si-a revarsat mila fata de niste pacatosi care meritau moartea (Romani 6.23), ne-a facut madulare in Biserica lui Hristos (Efeseni 5.30), ca sa colaboram cu EL (1 Corinteni 3.9), pentru a-l cinsti si inalta pe El si pentru a vesti Imparatia Lui.

 

Dar oare ceea ce ne-a a fost lasat scris in Cartea Sfanta- Cuvantul lui Dumnezeu mai atinge azi inimile fratilor si surorilor din biserica, mai suntem noi gata sa ascultam ce ni se porunceste, suntem gata sa lasam confortul de dragul lui Hristos, suntem gata de sacrificiu, sa urmam principiile LUI, sa lucram impreuna cu el, sa murim impreuna cu EL?

 

Cred ca deja aceste cuvinte pentru multi purtatori ai chipului lui Hristos’’au devenit istorie, nu mai sunt relevante, nu sunt pentru ei ci pentru un grup restrans de oameni din biserica care sunt platiti sa faca acest lucru”.

 

Domnul Isus Hristos ne porunceste: Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v'am poruncit. Şi iată că Eu sînt cu voi în toate zilele, pînă la sfîrşitul veacului. Amin - Matei 28.19,20

 

Oare cati mai suntem gata sa murim fata de placerile de o clipa ale acestei lumi,sa ne dezbracam dechipul veacului acestuia, cati ne mai gasim bucuria in El, cati mai suntem insetati si infometati dupa cele spirituale, dupa lumea lui Dumnezeu, dupa El? Oare mai poate fac Dumnezeu minuni si azi?

 

De-a lungul istoriei omenirii biserica a inteles porunca lui Dumnezeu si s-au supus din dragoste pentru Isus Hristos- Capul Bisercii, Domnul si Mantuitorul nostru, ducand mesajul impacarii lui Dumnezeu- Evanghelia, la cat mai multe natiuni, triburi sau etnii. Suntem in biserica lui Hristos datorita generatiilor care au fost gata sa-si dea viata pentru Isus si ne-au propovaduit Evanghelia si astfel noi am crezut. Mai este valabila azi aceasta porunca si pentru noi? Cum se gandeste biserica ca va implini mandatul dat de insusi Dumnezeu?

 

Daca pana in ’89 biserica stia ce trebuie sa faca, rezistand terorii si fricii comunistilor, fiind gata sa moara pentru Isus si cauza Imparatiei Lui ... azi dupa 17 ani de libertate parca biserica a inghetat, devenind nerelevanta intr-o lume in continua schimbare in rau. Si asta pentru ca a abdicat de la principiile Scripturii?

 

Parca biserica este vlaguita, neputincioasa in fata a ceea ce se intampla, parca si-a pierdut viziunea si pasiunea pentru Mantuitorul Isus si dragostea pentru oameni. Multi am inceput sa ne scriem jurnalele si sa ne plangem lamentabil ca biserica de acum nu mai este ce a fost o data si in loc sa traim prezentul focalizati spre viitor-spre venirea lui Mesia, traim in umbra trecutului, incatusati in amintiri frumoase despre altii dar nu despre noi.

 

Are Dumnezeu un raspuns si pentru noi, o solutie pentru criza prin care trece biserica? Esti gata sa asculti ce are sa iti spuna El? Esti tu gata? Suntem gata sa ne supunem Lui fara sa cricnim?

 

Daca vrem sa vedem minunile lui Dumnezeu haideti sa ne intoarcem la Scripturi, la o pocainta adevarata, la marturisirea pacatelor, la renuntarea la a mai trai in egoism ci in a abdica in fata Celui Atotputernic si a-i urma poruncile. Avem nevoie ca Dumnezeu sa ne trezeasca, pe fiecare individual! Avem nevoie de harul Lui, de cercetarea Duhului Sfant! ”Doamne Isuse vino si schimba-mi viata. Ma rededic tie in intregime, sunt si vreau sa fiu al tau. Doresc sa-mi pun in negot darurile pe care mi le-ai dat pentru zidirea bisericii tale si pentru extinderea Imparatiei Cerurilor in cat mai multe inimi!”

 

Dumnezeu mai poate face si azi minuni pentru ce El este Acelasi, EL nu se schimba...doar ca noi nu vrem sa le vedem, nu vrem sa fim partasi la manifestarea puterii sale.

 

Dumnezeu poate face totul de unul Singur dar daca ne vom uita la modelul Sfintei Treimi vom vedea ca El nu lucreaza singur ci in echipa: Dumnezeu-Tatal cu Dumnezeu-Fiul si cu Dumnezeu - Duhul Sfant. Oare de ce ne-ar da noua un alt model?

Domnul vrea sa ne foloseasca pe fiecare dar pe tine intr-un mod special! Suntem reponsabili de ceea ce se intampla in biserica LUI (daca aleg sau nu sa-mi folosesc talantii), de mantuirea oamenilor (pentru ca ne-a ales ca noi sa le spunem despre Dragostea Lui si sa le-o aratam). Nu numai pastorul sau evanghelistul bisericii trebuie sa spuna altora desre Isus este si DATORIA TA SFANTA!

 

Cum va ajunge Evanghelia la toti oamenii (pana la marginile pamantului) daca pe tine nu te intereseaza ce spune Domnul Isus. Este timpul sa te trezesti, judecata sta sa inceapa de la Casa lui Dumnezeu si va incepe cu mine si cu tine!

 

Roaga-l pe El sa aprinda focul dragostei in inima ta pentru cei nemantuiti. Pasiunea pt Dumnezeu si oameni cere mult sacrificiu, dragoste si jertfa pana la epuizare!!! Aproape un milion de oameni mor in fiecare saptamana fara Hristos.Nu TE doare lucrul; acesta???

 

Cea mai buna investitie si cea mai buna afacere de pe pamant cu maxim de randament, fara nici cea mai mica pierdere, este, de-a investi in oamenii nemantuiti din jurul nostru, ajutandu-i, sa-l cunoasca in mod personal pe d-l Isus, ca Domnul si Mantuitorul vietii lor.

 

Da, Dumnezeu are nevoie de tine ca evanghelia sa ajunga la toate natiunile!

 

Da, evaghelizarea lumii este si problema mea!

 

Da, Dumnezeu are nevoie de bun asi puternica ta marturie!

 

Liviu Marin

Constanţa

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate