Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Eseuri Crestine
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Istorie
Pastorala
Cartea Crestina
Eseuri Crestine
Umor
Marturisiri
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Stiri
Lectura Crestina
Posta Redactiei

 

 


Eseuri Creştine

 

 

Iată-ne ajunşi la finalul acestui an. Aşa cum am menţionat în numerele anterioare pe această pagină, în această lună vom premia eseul cel mai reuşit din punct de vedere al creativităţii, originalităţii, clarităţii şi al mesajului expus. Mai jos vă prezentăm lista cu nominalizările, însoţite de un mic citat din lucrarea respectiva, un link la pagina cu textul complet al eseului, precum şi detalii despre cum puteţi să votaţi pentru un anumit eseu.

horizontal rule

Nominalizare Concurs Eseuri Creştine

 

A fost nominalizat câştigătorul concursului nostru. Autorul articolului din luna ianuarie 2006 (Laurenţiu Nica) a primit cu un vot mai mult decât autorul articolului din luna iunie (anonim). Câştigătorul de drept al acestui concurs a decis să doneze suma de 100 dolari în contul Fundaţiei Osana pentru a contribuii la eforturile de ajutorare a bătrânilor din cadrul Proiectului Betania. Mulţumim tuturor pentru participare şi contribuţie. Mai jos aveţi cele 2 articole care au fost votate cel mai mult.

horizontal rule

Ianuarie 2006 – autor Laurenţiu Nica - Deodorant Spiritual

 

Ideea de a scrie acest eseu a apărut ca o atitudine pe care am văzut-o a fi foarte persistentă şi „la modă” printre mulţi aşa zişi urmaşi ai lui Hristos. Mulţi creştini din vremea modernă adoptă o atitudine care „miroase” greu şi care contaminează în jur pe toţi; dacă nu ai fost şi tu contaminat încă înseamnă că ori nu ştii despre ce este vorba, ori ceva este „în neregulă cu tine” (o vorbă care este adevărată atunci când ne referim la cei care sunt „altfel” – dar nu de acelaşi fel – decât ceilalţi).

 

Eseul de faţă prezintă un aspect al atitudinii de mândrie din viaţa creştinului modern, care doresc să îl numesc în termeni mai pozitivi, deodorant, aceasta ca să nu se simtă „călcaţi pe bătătură” cei care ştiu că sunt plini de mândrie şi nu vor să o recunoască, şi cei care sunt mândrii, dar care nu îşi dau seama de aceasta. [detalii aici ...]

sus

horizontal rule

Iunie 2006 – autor anonim - Despărţirile nu sunt întotdeauna rele

 

Când să uneşti şi când să desparţi – aceasta este întrebarea, iar pentru a găsi un răspuns bun e nevoie de înţelepciunea unui Solomon.

 

Unii rezolvă problema printr-o regulă empirică: Orice unitate e bună şi orice despărţire e rea. E aşa de simplu. Dar, în mod evident, acest mod facil de a trata această chestiune ignoră lecţiile istoriei şi trece cu vederea unele dintre legile spirituale adânci care guvernează viaţa oamenilor.

 

Dacă toţi oamenii buni ar fi de partea unităţii şi toţi oamenii răi ar fi de partea despărţirilor, sau viceversa, aceasta ar simplifica pentru noi foarte mult lucrurile. Sau dacă s-ar putea demonstra că Dumnezeu întotdeauna uneşte şi diavolul întotdeauna desparte, atunci ar fi uşor să ne croim o cale prin lumea aceasta confuză şi generatoare de confuzii. Dar lucrurile nu stau aşa. [detalii aici ...]

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Misiunea Vox Dei vă urează Sărbători Fericite alături de cei dragi!

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate