Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 NOSTRA AETATE
 

 

 

Septembrie 2006
Caută în site
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Mărturisiri
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 


Nostra Aetate

În Zilele Noastre

 

Trei ani de la apariţia

Publicaţiei Baptiste de Apologetică

de Caius Obeada

 

  

Octavian C. Obeada, Presedintele Misiunii Vox Dei

În fiecare an am încercat să transmit un mesaj de mulţumire lucrătorilor şi colaboratorilor Misiunii Vox Dei, anul acesta vreau să mulţumesc cititorilor care ne-au încurajat să continuam lucrarea la care am fost chemaţi. Mii de accesări la site-ul publicaţiei au încurajat extrem de mult lucrătorii misiunii. Unii ne-au mulţumit cu cuvinte calde de încurajare, alţii ne-au batjocorit, înjurat sau trimis tot felul de virusuri. „Fiecare a dat ce a putut”, spune o vorbă românească.

 

Recordul pe care l-am reuşit să-l avem la accesări a fost de peste 157.000 într-o singură lună. Publicaţia a menţinut o media de 67.000 accesări pe lună, însă ceea ce ne-a făcut să continuăm au fost încurajările primite din partea cititorilor. Ca lucrători ai Domnului nu ne putem plânge prea mult la dificultăţile pe care le-am întâlnit. Aceste rânduri vor să scoată în evidenţă încurajarea pe care am primit-o, şi nu problemele de zi cu zi cu care suntem confruntaţi în menţinerea unei astfel de publicaţii.

 

În mod deosebit vreau sa mulţumesc colaborarea şi prietenia lui Laurenţiu Nica şi Gabriela Olaru, doi tovarăşi de lucru, chemaţi să lucreze spre slava lui Dumnezeu. Nu am cuvinte de mulţumire pentru tovărăşia lor şi sper ca această tovărăşie să aducă mulţumire lui Dumnezeu şi tuturor celor care se bucură şi se pot folosi de publicaţiile Misiunii Vox Dei.

 

Cu mare durere aduc aminte plecarea la Domnul a unui colaborator, prieten, frate şi rudă, a doctorului Caius Streian. În iarna anului 2002, „uica Caius” mă sfătuia în începuturile Misiunii, a necesităţii spirituale şi intelectuale pe care o Bibliotecă creştină ar putea să o aducă comunităţii române din întreaga lume. M-a încurajat şi susţinut în rugăciune, sfaturile preţioase rămânând cu mine pentru restul vieţii până la re-întâlnirea în împărăţia Domnului.

 

Biblioteca, Publicaţia, Forumul, sunt 3 lucrări care au fost iniţiate pe rând începând cu toamna anului 2002, fiecare cu o lucrare specifică, încercând să dăm posibilitatea cititorilor la o gamă cât mai diversă în necesităţile personale. Biblioteca a ajutat şi ajută pe cititor în studiul personal a înţelegerii Scripturilor. Publicaţia aduce o altă dimensiune, ajutând pe cititor să vadă contextul apologetic în care trăim. Articole teologice, apologetice, ştirile, misiunile, ajută pe cititor sa vadă şi să citească despre viaţa Baptistă, cine sunt, ce cred şi ce fac baptiştii din întreaga lume.

 

Forumul a fost ultima investiţie a eforturilor misiunii, pentru a oferii posibilitatea la un dialog interconfesional, în explicarea şi înţelegerea textelor, a învăţăturilor pe care fiecare a ajuns să le susţină şi de ce. Unii sunt mai timizi în a expune înţelegerile la care au ajuns, însă sper ca pe viitor câţi mai mulţi să poată expune cu certitudine înţelegerile la care au ajuns.

 

Care sunt proiectele de viitor a Misiunii Vox Dei? Deocamdată lucrăm pe trei fronturi, studiind şi analizând cum am putea să îmbunătăţim lucrările pe care le facem. Anul trecut am pierdut pentru o perioada de timp legătura cu mii de abonaţi lunari. Probleme tehnice, care au inclus si colaborarea tehnica a serverului pe care îl folosim, ne-au pus în dificultatea de a menţine pe cititori la curent cu apariţia Publicaţiei şi a altor anunţuri periodice. Încercăm să reglementăm problema, studiind surse si posibilităţi noi de a ţine legătură cu toţi prietenii şi colaboratorii publicaţiei.

 

De asemenea studiem schimbarea Bibliotecii. Formatul pe care l-am inaugurat la începutul anului 2003, a fost formulat şi prelucrat în iarna anului 2002. În ultimii 4 ani, internetul a evoluat considerabil, punându-ne în situaţia de a schimba formula şi prezentarea Bibliotecii, fiind mai accesibil şi uşor de folosit. Având în vedere faptul că audienţa Biblioteci nu este numai romană, o îmbunătăţire este inevitabilă, încercând să ţinem pasul cu tehnologia prezentă.

 

În curs de studiu este posibilitatea lansării unei publicaţii evanghelice (posibil bi-lunare) cu colaborare interdenominaţională, pe un format tip magazin, incluzând ştiri, anunţuri, umor, politică, etc...., o apariţie care să dea o perspectivă creştin evanghelică, deschizând posibilitatea a câtor mai mulţi în domeniul publicistic evanghelic. Deocamdată totul este în studiu, sperând să putem crea o colaborare care să fie benefică cititorului creştin român din întreaga lume.

 

Mulţumesc din nou tuturor care au ajutat şi ajută misiunea Vox Dei, fie colaborator, cititor sau împotrivitor. Nu pot concluziona aceste rânduri fără să menţionez pe nume fiecare contribuitor pe anul 2005-2006:

 

Colaboratori permanenţi:

 

Laurentiu Nica - director de comunicaţii

Pastor Dr. Benjamin Cocar - teolog şi profesor baptist

Gabriela Olaru - coordonator misiunea Betania şi corespondent Constanţa

Ioan Ciobota - RVE Timişoara

Emanuela Belea - coordonatoare lucrarea cu femeile Braşov (pagina Femeii)

Luminiţa Nica - lectura creştină

 

Contribuţii speciale:

 

Adrian Olariu - preşedinte misiunea Osana

Pastor Nelu Vatanu

Pastor Marian Ghiţă

Florin Munteanu

Marin Liviu

Cristiana P.

Anişoara Capota

Prof. Ileana Jean

Cerasela Perianu

Iosif Belea

Elena Mezei

 

Fiecare îşi are locul şi lucrarea lui, însă echipa Publicaţiei de Apologetică Baptistă mulţumeşte tuturor pentru susţinerea lucrării pe care o facem. Bucuria Domnului tuturor!

 

Coram Deo

 

Caius Obeada

Apologet baptist

Fondatorul Misiunii Vox Dei Baptist Ministries

sus

horizontal rule

Nu ezita! Accesează pagina de CONTACT şi trimite-ne un email!

Întrebările care sunt adresate despre oricare dintre subiectele din această Publicaţie vor primi răspunsul la pagina de POŞTA REDACŢIEI.

Aşteptăm mesajele dumneavoastră la adresa Misiunii!

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

  Înainte   

Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate