Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Nostra Aetate
 

 

 

 

Cuprins Publicaţie
Nostra Aetate
Apologetica
Teologie
Marturia Evangheliei
Exegetica
Viaţa Creştină
Istorie
Pastorala
Misiunea Azi
Site-uri Baptiste
Media

 

 


Nostra Aetate

În Zilele Noastre

 

Susțineți în Rugăciune Viitorul Baptist

 

 de Caius ben Obeada

 

Există un apetit pentru știrile din culise, a știrilor de senzație sau din spate unde, cumva, adevărul ar fi ascuns de fața muritorilor credincioși baptiști români. Citirea printre rânduri devenind specialitatea unor mari sfătuitori și deconspiratori a lucrurilor, scoțând cumva la iveală goliciunea unor oameni care și-ar fi creat niște CV-uri ale falsității. Opiniile sunt multe, iar criticile la adresa oricărui ar îndrăzni să accepte vreo poziție în comitetul executive al Cultului Baptist sunt văzute ca o încercare de acaparare, de torsiune și manipulare a viitorului baptist.

 

Am ajuns să fim martori a unei istorii baptiste, nu datorită știrilor din culise și nici a mitocanilor care au adus duhul pesimist, conspirator, a unei negativități infecțioase în mijlocul copiilor lui Dumnezeu. Înainte de a ajunge la ziua în care Domnul va îngădui ca unii din frații noștri să fie găsiți vrednici de slujire ar trebui să ne aducem aminte de câteva lucruri care ar trebui să cimenteze credința pe care o avem, recunoscând că Domnul este încă în controlul frățietății baptiste române.

 

Planurile Domnului

 

"Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre și căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul.”

Isaia 55:8

 

Viorel IugaPentru cei care au gânduri conspiratoare, a unor manipulări din spatele culiselor, ar trebui să le aduc aminte versetul din Isaia, unde Domnul arată destul de clar cine este în control. Istoria baptistă este mărturia prezenței lui Dumnezeu în adunarea sfinților, a mărturiei aleșilor Săi în propovăduirea Evangheliei la niște prețuri mult mai mari decât criticii Domnului vor să recunoască. 

 

În neputința gândirii noastre ne-am gândi că Domnul ar avea nevoie de ajutorul nostru în deconspirare, în a scoate la iveală lucrurile ascunse ale inimilor candidaților la conducerea Cultului. Unii se gândesc că voluntarismul lor și opiniile împărtășite pe bloguri și pe facebook ar ajuta și proteja Uniunea Bisericilor Baptiste.  Unii merg mai departe să prezinte candidații pentru președinția Cultului ca fiind niște oameni manipulatori care ar căuta să controleze visteria baptistă pentru interese personale.

Oare a lăsat sau abandonat Dumnezeu copiii Săi din adunarea bisericilor baptiste?

 

A lăsat Domnul ca niște lupi să fure conducerea frățietății baptiste?

 

Unii sunt în stare să prezinte candidații pentru funcțiile comitetului executiv ca niște profitori de niște câștiguri personale. Chiar și o prezentare a mărturiei personale a celor trei candidați la președinție a produs niște comentarii mai puțin cuvântate și demne de slujirea și mărturia adusă de acești frați adunării sfinților unde slujesc.

 

Gândurile Domnului nu sunt gândurile noastre, și deciziile Domnului nu sunt de interpretat, ci de împlinit.

 

Cristos Capul Bisericii

 

"El este Capul trupului, al Bisericii. El este începutul, cel întâi-născut dintre cei morți, pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietatea.”

Coloseni 1:18

 

Daniel MarisSingura modalitate ca Biserica să nege întâietatea Capului trupului este ca Hristos să fie la ușa bisericii și nu în biserică. Oare Capul trupului să fie anihilat, fără putere, rob al mașinăriilor și tânjirii noastre la șefie? Să fi abandonat adunarea sfinților bisericilor baptiste pe Hristos?

 

Se pare că unii au abandonat credința primită, au șters istoria mărturiei prezenței lui Hristos din mijlocul adunărilor noastre crezând că am fost abandonați și lăsați orfani în mâinile nevrednice a unor prefăcuți. Nu vă înșelați dragii mei, promisiunile Mântuitorului nostru sunt veșnice. Mărturia istoriei baptiste a fost și este păstrată datorită credincioșiei Capului trupului care nu va abandona copiii Săi niciodată.

 

Pe parcursul istoriei baptiste am avut înșelători și pârâtori de frați, însă niciodată abandonați de Mântuitorul nostru. Răul pe care unii au încercat să-l aducă bisericii a ajuns să fie binecuvântare și mângâiere din partea Domnului nostru. Dacă am abandona credința primită din partea Domnului, cu ușurință am împrumuta ochelarii necredinței, a unei inimi înșelătoare caracteristice dușmanilor lui Cristos.

 

"Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El, și copiii lui au un loc de adăpost la El.”

Proverbe 14:26

 

Cristos nu este numai Capul Bisericii, dar și sprijinul nostru. Nu pot să cred că am fost abandonați de El și viitorul baptist să fie furat de o mână de nevrednici furători de slavă. Noi ne-am găsit adăpost în Casa Domnului, am fost călăuziți de El. Am gustat binecuvântările Sale și în final să fim abandonați?

 

Chemarea la rugăciune

 

Rugați-vă neîncetat.

  Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.

Nu stingeți Duhul.

 Nu disprețuiții prorociile.

 Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun.

 Feriți-vă de orice se pare rău.

 Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și: duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

1 Tesaloniceni 5: 17-23

 

Ionel TutacÎn câteva săptămâni vom cunoaște noua conducere a Cultului Baptist. Ni s-au prezentat o serie de candidații care doresc să slujească în voia Domnului în diferite calități, fiecare în baza darului spiritual pe care l-a primit. Susțineți în rugăciune viitorul Mărturiei Baptiste, așa cum au făcut-o și înaintașii noștri. Avem oameni destoinici și capabili la slujire, oameni care au dat dovada de slujire, nu din spatele unor diplome și titluri, ci din spatele amvoanelor bisericilor noastre, a miilor de kilometri  în slujire.

 

Dorința continuității Mărturiei Baptiste  este văzută din spatele slujirii, fiecare implicat în mărturia Evangheliei nu numai la nivel local dar și internațional. Domnul ne-a binecuvântat cu slujitori buni și capabili. Cu unii din acești slujitori am ajuns să fiu prieten și sunt bucuros să le cunosc mărturia și dedicația în slujirea Evangheliei.

 

Este nevoie de rugăciune, de susținere și promovare a valorilor baptiste pentru România. Domnul nu ne-a părăsit, și nu suntem orfani și dați uitării. Viitorul ne este asigurat prin promisiunile Domnului așteptând venirea Sa. Puneți deoparte câteva minute zilnice pentru înaintașii voștri, ca Domnul să ne dea înțelegere în recunoașterea voii Sale.

 

Coram Deo! Shalom!

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înainte

Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate