Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 NOSTRA AETATE
 

 

 

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

 

 


Nostra Aetate

În Zilele Noastre

 

Mâna „cârnă” sau de „seceră”

 

 de Caius ben Obeada

 

 

Când se vorbește de apologetică, mulți se gândesc la o apărare teoretică a credinței, la o teorie abstractă în explicarea și apărarea Cuvântului. Totuși, apărarea credinței nu este numai de natură teoretică, ci și practică, un aspect care a ajuns să fie neglijat de mulți. De exemplu, despre mașina Ferrari se pot spune multe lucruri. Se poate spune că are o performanță excelentă, cu viteze extraordinare, printre cele mai scumpe mașini din lume. Totul este o teorie dacă această mașină nu ar demonstra performanțele despre care se spun, sau scrie la nivel teoretic.

 

Viața de credință nu este o teorie, ci o trăire practică a legilor lui Dumnezeu. Apărarea credinței se face printr-o dovadă practică a princiipiilor lor Dumnezeu. Evanghelia lui Cristos a ajuns până în zilele noastre datorită practicii şi nu a teoriei. Scripturile sunt adevărate datorită demonstrației practice de trăire a robilor lui Cristos. Generație după generație am ajuns să demonstrăm validitatea Scripturilor nu numai la un nivel teoretic dar şi practic. În calitate de apologet, mă simt obligat să încurajez frățietatea la trăire, la păstrarea valorilor divine, așa cum ne-au fost lăsate de înaintașii noștri.

 

În organizarea ”Festivalului Muzical Creștin – Zolt 2012”, am cerut ajutorul multor prieteni, cunoscuți, și frați în Cristos. Am ajuns să primesc nici mai mult și nici mai puțin decât a fost dat din veșnicii pentru împlinirea planurilor Sale. Nu ne-a fost dat niciodată să știm în detaliu planul Domnului, însă prin intermediul Duhului Sfânt ajungem să punem în practică planul Său, Dumnezeu punând la dispoziție toate resursele necesare. Mulți nu înțeleg principiile lui Dumnezeu, sau cum lucrează Dumnezeu în misiune, iar rezultatele sunt dezastroase.

 

Unii sunt sub impresia că ei sunt organizatorii și tot ei sunt cei care pun în practică planurile care le-au fost date cu exclusivitate. Pentru aceste persoane, planurile trebuiesc puse în practică așa cum au fost stabilite de ei. Printr-o formă dictatorială, fiecare participant trebuind să urmeze în detaliu instrucțiunile primite. Alții au viziunea, însă instabilitatea de decidere ajung să-i deprime, punându-i sub presiuni de decidere. Aceste persoane ajung să creeze o atmosferă depresivă, de instabilitate de decidere. În ambele structuri nevoia de ajutor este așteptată.

 

Problema cea mai mare care aduce criza este atunci când planurile noastre ajung să depindă de persoane şi nu de Dumnezeu.

 

Vorbind cu mătușa Ana despre organizarea festivităților dela Zolt, am întrebat-o despre potențialul de a fi ajutați de niște rude mai distante, la care mi-a răspuns: „cum să te ajute oameni cu mâna cârnă?” La început nu mi-am dat seama despre ce vorbește, după care m-a prins un râs încât nu am putut să mă opresc. Cum poți cere ajutor la persoane care nu pot întinde mâna?

 

Acești oameni nu pot intinde mână să dea o mână de ajutor datorită incapacității pe care o au.

 

Vorbind cu o altă mătușă îmi spune că aceste neamuri au mâna de ”seceră”, care trage numai spre ei. Nu am știut că am mătuși așa de „șoade” (glumețe), care mi-au dat o porție de râs gratis. Totuși, adevărul este că în momentul în care planurile ajung să depindă pe astfel de caractere cu mâini de ”seceră” sau ”cărne”, succesul este greu de văzut sau măsurat. Roadele sunt furate de zgârcenia și lăcomia altora interesați de câstig și mai puțin de a da.

 

Biserica a supraviețuit tuturor încercărilor de-a lungul secolelor, nu datorită unor handicapați, care știu numai să ceară și să profite de dragostea frățească, ci datorită sacrificiului robilor lui Dumnezeu, care fără frică au investit în lucrările cerului fără să fie interesați dacă au câștigat sau pierdut ceva. Acești robi ai Lui Cristos au trăit și practicat dărnicia, iubirea vrășmașului, lepădarea de sine, fiind umiliți în fața tuturor, dar înălțați în fața Creatorului. Acești robi au apărat credința prin însăși viața lor, sacrificând totul pentru slava Sa. Cei mai buni apologeți au vorbit mai puțin și au trăit mai mult, ca înălțarea să fie făcută de Cristos şi nu de oameni.

 

Coram Deo! Shalom!

 

Vă prezentăm mai jos programul actualizat Turneului Vox Dei 2012. Pentru mai multe detalii accesaţi secţiunea Turneului la adresa www.voxvocis.us/turneu/

Iulie 5 (joi seara) Biserica ARKA, Constanţa

 

Iulie 6 (vineri dimineaţa) RVE Constanţa

Iulie 6 (vineri seara) Biserica Baptista Sfânta Treime Constanţa - Partea I ("Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție a istoriei evanghelice baptiste de la biserica primară până în zilele noastre"

 

Iulie 7 (sâmbătă dimineaţa) Biserica Baptista Sfânta Treime Constanţa - Partea II ("Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție a istoriei evanghelice baptiste de la biserica primară până în zilele noastre"

 

Iulie 8 (duminica dimineaţa) Biserica Baptista Sfânta Treime Constanţa

Iulie 8 (duminica după-amiaza) Biserica Baptista Mulfatlar (Basarabi/Constanţa) - "Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție asupra bisericii primare"

Iulie 8 (duminica seara) Biserica ARKA, Constanţa

 

Iulie 10 (marţi dimineaţa) Întâlnire cu pastori din Comunitatea Constanţa - Biserica in Misiune - Istoria Misionară a Bisericii Primare între anii 100-500 d.Hr.

 

Iulie 11 (miercuri seara) – Biserica Independentă Candela, Braşov - “Pe urmele înaintaşilor noștri – o reflective asupra Bisericii Primare”

 

Iulie 13  (vineri seara) – Biserica Creştină Baptistă Harul, Lugoj – “Pe urmele înaintaşilor noștri – o reflective asupra Bisericii Primare”

 

Iulie 14 (sâmbătă seara) Biserica Creştină Baptistă Chișinău Criş, Arad (după-masa) ("Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție a istoriei evanghelice baptiste de la biserica primară până în zilele noastre.”

 

Iulie 15 (duminica dimineaţa) Biserica Creştină Baptista Biruința Arad (dimineaţa) – Partea I ("Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție a istoriei evanghelice baptiste de la biserica primară până în zilele noastre" 

Iulie 15 (duminica seara) Radna/Arad – "Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție asupra bisericii primare"

 

Iulie 16 (luni dimineaţa) Arad - Comunitatea Baptistă Arad

Iulie 16 (luni seara) Biserica Creştină Baptistă Biruința Arad - Partea II ("Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție a istoriei evanghelice baptiste de la biserica primară până în zilele noastre" 

 

Iulie 17 (marţi dimineaţa) ALT-FM - înregistrare la radio pentru emisiunea “Descoperă-ţi Chemarea”

Iulie 17 (marţi seara) Biserica Creştina Baptistă Sagu / Arad - "Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție asupra bisericii primare"

 

Iulie 18 (miercuri dimineaţa) ALT-FM - înregistrare la radio pentru emisiunea “ Descoperă-ţi Chemarea”

Iulie 18 (miercuri seara) Biserica Creştină Baptistă Fântânele - "Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție asupra bisericii primare" 

 

Iulie 21 (sâmbătă după-amiaza) Zolt„Festival Muzical Creştin – Vox Dei - Zolt 2012”

 

Iulie 22 (duminica dimineaţa) Zolt - Aniversarea a 75 de ani Casei de Rugăciune Zolt

 

Iulie 23 (luni seara) Biserica Baptistă Căpâlnaş - Partea I ("Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție a istoriei evanghelice baptiste de la biserica primară până în zilele noastre" 

 

Iulie 24 (marţi seara) Biserica Baptistă Căpâlnaş - Partea II ("Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție a istoriei evanghelice baptiste de la biserica primară până în zilele noastre"

 

Iulie 25 (miercuri seara) Biserica Baptistă Căpâlnaş - "Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție asupra bisericii primare"

 

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înainte

Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate