Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 NOSTRA AETATE
 

 

 

Iunie 2006
Caută în site
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 


Nostra Aetate

În Zilele Noastre

 

In Aeternum

de Caius Obeada

 

  

Octavian C. Obeada, Presedintele Misiunii Vox Dei

„De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în „ziua aceea”, Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.”

II Timotei 4:8

 

Misiunea Vox Dei anunţă plecarea la Domnul a unui colaborator, prieten şi rudă, dr. Caius Glad Streian. Cotideanul Averea redă în numărul 56 de sâmbătă, 29 Aprilie următorul eveniment;

 

Opt medici din Timisoara si-au vazut moartea cu ochii, dupa un grav accident, langa Brasov

 

 

-- Dr. Ioan Caius Streian a murit pe loc, iar restul medicilor au fost grav raniti, dupa ce microbuzul ce ii transporta la un seminar de oncologie s-a rostogolit de trei ori si a cazut intr-o rapa.

 

Noua medici si-au vazut moartea cu ochii intr-un accident de circulatie, petrecut joi seara langa Brasov. Microbuzul, condus de o femeie, ar fi trebuit sa-i duca pe cei opt medici timisoreni si pe unul de peste hotare, in localitatea Codlea, unde se desfasurau lucrarile unui seminar de oncologie. Intre localitatile brasovene Vladeni si Persani, Ionica Ciucurei, aflata la volan, s-a aplecat sa ia un bidon cu apa dintre scaune. Femeia a ignorat viteza mare cu care conducea, iar incercarea de a-si potoli setea a facut-o sa piarda controlul volanului. Microbuzul a intrat in plin intr-o duba ce se deplasa din sens opus, s-a rostogolit de trei ori in aer si apoi s-a rasturnat intr-o rapa. Prof dr. univ. Ioan Caius Streian, de 73 de ani, a murit pe loc. Femeia de la volan si alti sapte medici au fost raniti grav. Medicul strain sosit din Australia a scapat fara nici o zgarietura, doar cu o lentila sparta de la ochelarii pe care ii purta. Medicii specialisti in tratarea cancerului au ajuns in stare grava la Spitalul Judetean Brasov, unde li s-a acordat ingrijiri. (L.C.)

 

(http://www.averea.ro/display.php?data=2006-04-29&id=3470)

 

Eram un copil când „uica Caius” mi-a spus: „ai grijă de numele pe care îl porţi”. Nu ştiam despre ce este vorba, însă am întrebat pe tatăl meu: de ce mi-a spus să am grijă de nume? Răspunsul  a fost scurt: îi porţi numele.

 

După ani de zile de umblat şi experimentat cea ce lumea oferă tuturor muritorilor, „uica Caius” se întoarce acasă, la mesajul Evangheliei pe care l-a auzit de mic copil. Născut în satul Gladna Română, lângă Faget, dr. Caius făcea parte dintr-o familie mare care slujea Domnului. De mic i-a plăcut să exploreze frumuseţile naturii, ori de câte ori vizitând  casa lui „uica Hipu”, mergând la oi cu nepoţii şi nepoatele. Era o plăcere deosebită să fie separat de tulburările vieţi, limitat la simplicitatea unui cioban în pădurile Padeşului.

 

Simplicitatea familiei de unde se trage, cei şapte ani de acasă care l-au acompaniat toată viaţa, au fost sursa energetică de ajutorare a nevoiaşilor şi a săracilor. Unii l-au numit doctorul săracilor, multe misiuni medicale fiind dedicate nevoiaşilor.

 

În iarna anului 2002 vorbeam cu „uica Caius” despre perspectiva misiunii Vox Dei, despre chemarea pe care am avut-o împreună cu alţii la ajutorarea apologetică a creştinului român. Multe informaţii, idei şi încurajări am primit din partea lui, totdeauna aducând aminte de chemarea Domnului primită de aleşii Săi.       

 

Dr. Caius a plecat la Domnul, şi-a terminat alergarea, ştafeta a fost dată altor aleşi, iar ceea ce ne-a rămas este mesajul şi exemplu pe care ni l-a lăsat. Unii încearcă să răspundă întrebării: de ce a fost luat acasă într-un accident mortal? Nu ştiu şi nu voi încerca să găsesc răspuns la o întrebare pe care numai Dumnezeu ar putea să răspundă.

 

Cerul celebrează venirea în veşnicii a alesului lui Dumnezeu, noi am rămas cu amintirile unui ales care şi-a terminat alergarea în planul veşniciei. Întrebarea rămâne cu noi: unde ne sunt paşii, am avut grijă de numele care ne-a fost dat?

 

În ce mă priveşte, „uica Caius” a fost bucuros de lucrarea şi chemarea la care un alt Caius a fost chemat. Nu numai ca a fost bucuros, însă s-a asociat cu lucrările pe care Vox Dei le face. Am pierdut un prieten, o rudă şi un susţinător a lucrării, însă cerul a primit pe fiul Său iubit. Bucuria cerului să rămână cu aleşii Săi şi în mod deosebit cu familia doctorului profesor universitar Caius Glad Streian.

 

Coram Deo!

 

(http://www.evenimentulzilei.ro/article.php?artid=260380)

Suntem alături de familia îndoliată a celui care a fost "uica Caius"; inimile noastre se duc la gândul că într-o zi vom pleca şi noi să ne întâlnim cu Cel care ne-a dat viaţa, Acela care a biruit moartea şi este viu în vecii vecilor, Isus Christos. Fratele Streian a fost o încurajare şi o binecuvântare în acelaşi timp prin viaţa, lucrarea, profesia şi pasiunea sa. Viaţa lui a aparţinut Domnului - de acum este cu Creatorul său şi se bucură că este într-un loc unde a dorit ca mulţi alţii să fie. Dumnezeu a ales această circumstanţă neplăcută pentru mulţi pentru a-l aduce la Sine pe scumpul nostru frate Streian, dar ştim că toate lucrurile lucrează spre binele acelora care sunt chemaţi după planul Său, şi voia lui Dumnezeu pentru noi este întotdeauna bună, sfântă şi desăvârşită (Romani 8:28; 12:1).

 

Fie ca acest eveniment să ne amintească de faptul că trebuie să fim întotdeauna pregătiţi să-l întâmpinăm pe Domnul nostru atunci când va hotărî să ne cheme la El acasă. Fie ca vocea Lui să ne primească cu acel semnal de bun venit, "Bine rob bun şi credincios, intră în bucuria stăpânului tău!" (Matei 25:21).

 

Misiunea Vox Dei

 sus

Nu ezita! Accesează pagina de CONTACT şi trimite-ne un email!

Întrebările care sunt adresate despre oricare dintre subiectele din această Publicaţie vor primi răspunsul la pagina de POŞTA REDACŢIEI.

Aşteptăm mesajele dumneavoastră la adresa Misiunii!

Ce este nou?

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

  Înainte   

Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate