Arhiva Contact Despre noi Link-uri
Nostra Aetate
 

 

 

 

Cuprins Publicaţie
Nostra Aetate
Apologetica
Teologie
Marturia Evangheliei
Exegetica
Viaţa Creştină
Istorie
Pastorala
Misiunea Azi
Site-uri Baptiste
Media

 

 


Nostra Aetate

În Zilele Noastre

 

Bucurie, Încurajare, Veghere

 

 de Caius ben Obeada

 

Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns să trăim şi ultimele zile ale anului 2015. După luni de inundaţii, uragane, alunecări de teren, boli şi virusuri nemaiauzite, am ajuns să începem sărbătorile Crăciunului.

 

Fiecare an îşi are amprenta ei, însă umbra şi călăuzirea lui Dumnezeu peste copiii Săi este aceiaşi în fiecare an. Promisiunea de a nu fi singuri îşi găseşte împlinirea în existenţa credinţei şi a aleşilor lui Dumnezeu, care încă mai sunt sarea şi lumina pământului.

 

Indiferent de groază şi durerile prin care trecem, Mâna Sa călăuzitoare este cu noi. Căzuţi dar nu abandonaţi, lipsiţi de putere dar nu de viaţă, înconjuraţi de întuneric, însă cu ochii ţintă la Lumina vieţii.

 

Sărbătoarea naşterii lui Isus Hristos au o semnificaţie aparte pentru fiecare:

 

·         pentru unii este luna mărturiei, dedicând timp şi efort în evanghelizare, răspândirea mesajului păstorilor despre naşterea lui Cristos în ieslea Betleemului.

·         pentru unii este luna dărniciei, luna în care îşi dedică energiile şi banii în a aduce bucurie materială nevoiaşilor.

·         pentru alţii este o lună a durerii, petrecând timp în rugăciune, mijlocind pentru sufletele celor pierduţi din familiile lor, şi care mai au încă o şansă a bucuriei naşterii lui Cristos.

·         ăentru alţii este luna destrăbălării, a pierderii de timp, energii şi bani.

 

Fiecare persoană găseşte un motiv de bucurie sau de ură pentru naşterea lui Cristos. Unii găsesc bucurii spirituale, alţii materiale pe când unii ignoră şi urăsc ideea prezenţei lui Cristos în viaţa omului.

 

Pe când dracii şi toţi cei căzuţi îşi au o misiune în viaţă prin a ponegri prezenţa lui Cristos şi a aleşilor Săi, care este atitudinea ta la sfârşitul acestui an?

 

A-i găsit mulţumire în ceea ce ai primit din partea Domnului, sau nu ţi-a fost îndeajuns?

 

Prezenţa lui Cristos îţi este îndeajuns sau îţi mai trebuie confort sau realizare?

 

Contractul sau înţelegerea ta cu Cristos este bazată pe o necesitate sau un confort?

 

Cine eşti tu şi ceea ce-ţi doreşti sunt indicii a relaţiei tale cu Dumnezeu. Nu este rău să ai vise şi dorinţe de împlinire, însă voia lui Dumnezeu ia precedenţă în viaţa fiecărui ales al Său.

 

Rugăciunile mele simt povara unei răpiri a timpului lui Dumnezeu. Cine sunt eu ca să am curajul de a cere binecuvântări din partea Creatorului Universului? Prezenţa mea în faţa Dumnezeirii aduce aminte de jertfa lui Cristos pentru mine şi întreaga omenire. Cine suntem noi să credem că suntem pe un picior comun cu Cristos în frăţietatea Dumnezeirii?

 

Nu ştiu ce reprezintă Crăciunul pentru tine, însă pentru unul care a gustat bunătăţile veşniciei lui Dumnezeu, uitându-mă la naşterea Sa îmi îndreaptă privirile spre bunătatea Sa. Cine ar face un astfel de gest? Cine şi-ar concentra energiile în a salva un putregai ca mine, care în fiecare minut foloseşte aerul binecuvântării care vine din gura Dumnezeirii?

 

Sărbătorile naşterii lui Cristos ne dă posibilitatea unei reflecţii şi a unei bucurii personale prin care să ne putem mărturisii ceea ce Domnul a făcut în vieţile noastre. Fiţi binecuvântări copiilor, orfanilor şi văduvelor. Mesajul bucuriei, a naşterii lui Cristos să fie amintit la fiecare colţ de stradă, transmis tuturor în orice circumstanţă. Astfel, belşugul vieţii va fi măsurat în binecuvântările altora și nu al tău.

 

Nu ştiu ce ne aşteaptă pentru viitor, unii vor face pasul veşniciei, alţii vor trece prin încercări, alţii vor fi alinaţi prin diferite binecuvântări cereşti, însă ochii credinţei ar trebui să fie direcţionaţi spre Dumnezeu.

 

Sărbători Fericite din partea unui slujitor al Domnului, amintindu-vă de chemarea şi nădejdea Crucii.

 

Coram Deo

 

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înainte

Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate