Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 NOSTRA AETATE
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Media
Poşta Redacţiei

 

 


Nostra Aetate

În Zilele Noastre

 

Inconvenienţa Chemării la Slujire

9 ani de misiune / 8 ani de publicare

 

 de Caius ben Obeada

 

 

Când Domnul chemă la slujire unii o fac cu bucurie, alţii se îndoiesc de chemare, unii ignoră chemarea, iar alţii se fac „voluntari” în ciuda lipsei unei chemări. Oricine ai fi şi orice slujire ai face, elementul central este chemarea şi împuternicirea Domnului pentru slujire. Nu se poate trece cu vederea faptul că chemarea este făcută în contextul robiei în Cristos, a unui act prin care Cristos prin preţul Crucii te răscumpără să devii un rob al Domnului. În contextul robiei chemarea este făcută, nu la un voluntariat prin ridicare de mână în faţa adunării, ci printr-o alegere specifică la un task specific prin preferinţa Dumnezeirii pentru o lucrarea specifică.

 

Ne-am obişnuit cu conceptul că orişicine poate să facă o lucrarea atâta timp cât este un copil a Domnului şi doreşte din toată inima să slujească. În acest context trimitem copii noştri la Seminare să devină „lucrători”, prin această metodologie înzestrăm pe unii să meargă în misiune, sau să facă alte lucrări necesare adunărilor din care facem parte. Nu demult un tânăr s-a oferit să candideze pentru poziţia de prezbiter a bisericii cu gândul că avem nevoie de cineva mai tânăr în comitetul bisericii, astfel că calificările Scripturale ar putea fi ignorate având in vedere că orice lucrare poate fi învăţată prin practică. Fără o chemare, calificare, sau o înţelegere a lucrării, tânărul nostru „slujeşte” ca prezbiter al biserici, soţia lui fiind sfătuitoarea Scripturală în faţa problemelor bisericeşti.

 

Exemple se pot da multe de genul acesta în care falimentarea este produsul final a dorinţei de voluntariat fără o chemare şi înzestrare din partea Domnului. Totuşi cea ce doresc să scot în evidenţa nu este chemarea sau ideea voluntariatului care nu exista în conceptul Scriptural, în care planul lui Dumnezeu din veşnicii ajunge să facă nişte alegeri specifice pentru nişte lucrări specifice. Doresc să scriu celor care au fost chemaţi, au fost înzestraţi, sunt în lucrare şi au ajuns să obosească făcând voia Celui care a făcut chemarea.

 

Inconvenienţe de slujire

 

Multe exemple Biblice ne introduc caractere care au fost chemate să slujească în ciuda limitărilor fizice pe care le-au avut. Moise, un bătrân de 80 de ani este chemat să slujească. Mai mult de atât, avea şi incapacitatea vorbiri, astfel că Domnul este nevoit să-i dea un vorbitor, pe unul care să-l înţeleagă şi să poată traduce poporului mesajul Domnului. Osea este chemat să ia o prostituată ca soţie, să sufere consecinţele înjosire în faţa poporului şi să aducă mesajul lui Dumnezeu în ciuda circumstanţelor în care ajunge. În noul Testament unii din ucenicii Domnului li se cer să părăsească singura sursă economică de susţinere a familiei să urmeze de Cristos.

 

Dumnezeu în planul veşniciei se pare că în ciuda tuturor lucrurilor şi circumstanțelor în care o persoană ajunge, este chemat să abandoneze totul şi să împlinească voia Domnului. Indiferent de circumstanţele în care te afli, Dumnezeu este specific în chemare, este foarte specific în modalitatea împlinirii voii Sale, şi este clar în ce priveşte autoritatea prin care chemarea este făcută. În ciuda obiecţiunilor şi opiniilor care sunt ridicate de „voluntarii” adunărilor noastre, chemaţii Domnului au o împuternicire aparte care ajung să demonstreze împuternicirea prin însuşi roadele aduse în numele Cristosului care face chemarea.

 

Când familia are nevoie de tine, când la servici eşti chemat să faci un efort în plus, când toate cerinţele ajung să te obosească fizic şi spiritual, chemarea Domnului îţi aduce aminte că înainte de toate voia Sa este mai importantă decât familie, servici, sau alte slujiri bisericeşti. Dumnezeu nu cheamă puturoşi, ci oameni care în ciuda tuturor lucrurilor ajung să-şi cunoască chemarea şi Domnul ajunge să aibă nădejde în robul Său. Inconvenienţa slujiri este experimentată de fiecare rob al Domnului, care în ciuda oricărei circumstanţe este chemat să slujească Stăpânului Său.

 

Oboseala Slujirii

 

Voluntarii „bisericilor” fac lucrări atâta timp cât îi satisface şi simt o plăcere a lucrării. În America este o vorbă că dacă nu ai fericire in cea ce faci mai bine să nu faci. În ciuda acestui concept omenesc, robii Domnului sunt chemaţi la slujire indiferent de statutul mintal sau fizic. Fericit, întristat, obosit, sau îngrijorat, robul Domnului este chemat să-şi facă lucrarea. Indiferent de critici sau opiniile voluntarilor, robul Domnului îşi continuă lucrarea în ciuda tuturor obstacolelor. Osea în ciuda discreditării soţiei sale, continuă să slujească Domnului şi să facă cunoscut Cuvântul profeţiei.

 

Oboseala nu este un motiv de oprire a lucrării, nu este motiv sau scuză în faţa Celui care a făcut chemarea şi a luat decizia lucrării. Un rob este asemănat unui soldat care nu poate oprii marşul datorită neputinţei fizice de a continua. În ciuda oboselii, robii Domnului ajung să fie evidenţiaţi datorită neclintirii de care dau dovadă, a încăpăţânării de a duce la bun sfârşit lucrarea la care au fost chemaţi şi înzestrați de Dumnezeul veşniciei.

 

Lucrările misiunii Vox Dei

 

În acest an sărbătorim 9 ani de misiune si 8 ani de publicare a Publicaţiei de Apologetică Baptistă. Nu ştiu cum am ajuns aici, însă pot mărturisi inconvenienţa şi oboseala slujirii. Gândurile de mai sus sunt scrise de unul care nu a vrut să înceapă o astfel de lucrare, care nu s-a făcut voluntar unei lucrări grele, cu o responsabilitate mai mare decât aş fi în stare să o pot duce. Indiferent de nevoile personale sau familiare pe care le-am avut, lucrările au trebuit să continue. La miez de noapte până în zorile zilei, indiferent de circumstanţele prin care am trecut, lucrările misiuni au fost făcut.

 

Nu sunt un erou şi nu pot spune cu laudă că îmi aparţine ceva. Ca un rob chemat slujirii am fost forţat să fac voia Stăpânului meu. Nu por spune că am fost singur, pentru că Domnul mi-a dat tovarăşi de lucru, mult mai calificaţi şi mai buni ca mine în a face voia Tatălui. Unul din tovarăşii mei de lucru este Laurenţiu Nica, un tovarăş care în ciuda tuturor ispitelor, inconvenienţelor, atacurilor virusate, sau a necesităţilor financiare de susţinere a familiei, a continuat lucrările misiunii datorită chemării pe care şi el o primise din partea Domnului. Bolnavi, obosiţi, în circumstanțe grele, lucrările misiunii au continuat şi va continua cât Domnul va continua să se folosească de noi.

 

Este mult de lucru şi Domnul a hotărât ca şi alţii să ajute lucrarea. Astfel nu pot trece cu vederea ajutorarea traducerilor din partea lui Lucian Nica, Cristian Butnaru şi Roxana Tudose care au excelat prin traducerile din ultimul an. Mulțumesc lui Marian Ghiţă, Ion Damian, Ioan Ciobota, Daniel Fodorean, Benjamin Cocar, care prin strădania lor au ajuns să aducă învăţături poporului lui Dumnezeu. Gabi Olaru a adus mărturia unei lucrări unice în sânul adunării copiilor lui Dumnezeu, a responsabilităţilor pe care le avem faţă de bătrânii noştri prin misiunea Betania. Nu pot trece cu vederea amabilitatea celor care prin diferite bloguri şi situri au ajuns să încurajeze şi să ajute frăţietatea adunărilor noastre.

 

Slujirea nu este pentru voluntari, şi nu se face pentru plăcerea slujirii. În ciuda tuturor inconvenienţelor, a oboselii la care unii dintre noi ajung, lucrarea Domnului continuă datorită chemării, a obligaţiei de robi a lui Cristos. Jigniţi, bătuţi, arătaţi cu degetul, robii Domnului fac lucrarea Stăpânului în ciuda tuturor lucrurilor. Domnul să dea alinare şi încurajare tuturor celor care sunt robi a Cristosului care au fost chemaţi la slujire.

 

Coram Deo! Shalom!

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înainte

Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate