Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Cartea Creştină
 

Home
Arhiva editurii

Cuprins Publicaţie
EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

Editura Cartea Creştină, Oradea

 

 

 


Pagina Editurii Cartea Creştină

 

 

Editura Cartea Creştină, Oradea

Pagină realizată în colaborare cu

 

Editura Cartea Creştină

Oradea, România

www.ecc.ro

horizontal rule

În acest număr:

 

Etica creştină personală - de Carl F. H. Henry [detalii aici]

Viaţa intimă în căsnicia creştină - de Ed şi Gaye Wheat [detalii aici]

Mesaje transmise la Radio BBC şi Radio Europa Liberă - de Iosif Ţon [detalii aici]

horizontal rule

Etica creştină personală

Carl. F. H. Henry

 

 

Etica creştină personală - de Carl F. H. HenryÎntr-o vreme de relativism al valorilor morale, însuşi termenul de etică şi-a pierdut puterea şi sensul. Omul începutului de secol XXI percepe etica şi moralitatea ca pe nişte încorsetări inacceptabile ale dezvoltării sale ca persoană plenară şi nu-şi dă seama că tocmai libertatea descătuşată de orice restricţie este cea care duce la degradarea demnităţii şi valorii sale ca fiinţă umană. Nu este o simplă coincidenţă faptul că secolul al XX-lea, secolul morţii lui Dumnezeu şi al abandonării interesului pentru credinţa creştină biblică, a fost perioada în care omul ca fiinţă umană a suferit cele mai mari umilinţe şi degradări în două războaie mondiale, un război rece şi multe alte conflicte care au practicat distrugerea în masă de fiinţe omeneşti.

 

Etica lui Carl F. H. Henry, se remarcă prin analiza ei pătrunzătoare şi clară a eticii ca preocupare teoretică, dar şi a moralităţii ca trăire de zi cu zi a omului plasat în spaţio-temporalitate. Superioritatea eticii creştine faţă de alte curente etice articulate de om în decursul istoriei sale pe pământ rezidă în faptul că, fiind atât inculcată în structura omului prin actul creaţiei, cât şi revelată divin, recomandă omului precepte care duc în mod necesar la fericirea şi împlinirea lui în lumea aceasta, la atingerea scopului cu care a fost creat: comuniunea intimă cu Creatorul său, prin răscumpărarea oferită de Logosul divin, pentru gloria Dumnezeului triunic.

 sus

horizontal rule

Viaţa intimă în căsnicia creştină

Ed şi Gaye Wheat

 

 

Viaţa intimă în căsnicia creştină - de Ed si Gaye WheatViaţa intimă în căsnicia creştină este o lucrare modernă, de referinţă în domeniul pe care îl tratează, al cărei conţinut a ajutat mii de cupluri creştine. Cartea tratează sincer şi cu precizie medicală problemele discutate, prezentând relaţia sexuală din cadrul vieţii conjugale în contextul învăţăturii biblice.

 

Viaţa intimă în căsnicia creştină nu este numai un manual de educaţie sexuală cu informaţii de bază, ilustraţii şi o abordare deschisă, ci şi o carte de educaţie a întregii vieţi intime şi sentimentale, şi chiar de comportament pentru familia creştină. Conţinutul acestei cărţi este destinat să ajute cuplurile creştine să-şi înţeleagă sexualitatea şi să se bucure de ea, să răspundă întrebărilor şi să vină în întâmpinarea nevoilor ce apar atât de frecvent în căsnicie. Promisiunea împlinirii sexuale este la îndemâna oricărui soţ şi a oricărei soţii care vor alege să intre în planul lui Dumnezeu pentru căsnicia lor, iar scopul acestei cărţi este de a arăta calea spre acea împlinire.

 

Un dar frumos pentru noii căsătoriţi... o carte utilă pentru pastori şi consilieri maritali.

 

Despre autori:

Ed Wheat a fost medic de familie timp de peste douăzeci şi opt de ani. A absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii din Arkansas şi este bine cunoscut ca o autoritate în domeniul consilierii maritale şi premaritale. Interesul său profund faţă de Cuvântul lui Dumnezeu se reflectă şi puternicul accent biblic prezent în Viaţa intimă în căsnicia creştină.

 

Gaye Wheat a absolvit William Woods College din Fulton, Missouri şi susţine seminarii despre familia creştină pentru un spectru larg de auditori, împreună cu soţul ei.  

sus

horizontal rule

Mesaje transmise la Radio BBC şi Radio Europa Liberă 1984-1990

Iosif Ţon

 

 

Mesaje transmise la Radio BBC si Radio Europa Liberă 1984-1990 - de Iosif ŢonVolumul cuprinde mesaje transmise la Radio BBC şi Radio Europa Liberă în perioada anilor '80.

 

Mesajele de la BBC prezintă o serie de succinte portrete ale unor mari oameni, care sunt reprezentativi pentru creştinismul din primele veacuri, şi o altă serie de portrete ale unor oameni care au marcat prin viaţa şi lucrarea lor creştinismul secolului XX. Toţi aceştia sunt pentru noi un exemplu care ar trebui să ne inspire la o viaţă plină de dedicare pentru Dumnezeu.

 

Mesajele de la Europa Liberă exprimă perspectiva biblică cu privire la situaţia creştinilor care trăiau sub teroarea regimului comunist al acelor ani. În primul rând ele sunt o mărturie istorică despre acele vremuri şi despre felul în care s-au raportat creştinii la greutăţile prin care au trecut. Mesajele acestea demonstrează suveranitatea lui Dumnezeu în istorie şi faptul că El Îşi conduce lucrarea Sa şi Îşi împlineşte planurile Sale în ciuda oricăror împotriviri ale oamenilor.

 

Obligat de autorităţile comuniste să plece din ţară, în anul 1981, Iosif Ţon, autorul acestor mesaje, nu a putut rămâne indiferent la suferinţele şi privaţiunile fraţilor săi rămaşi în ţară, ci cu orice riscuri s-a dedicat în întregime lui Dumnezeu, pentru a fi folositor neamului românesc.

 

Prin intermediul mesajelor transmise pe calea undelor la Radio BBC şi Radio Europa Liberă, a explicat românilor care este – în lumina Bibliei – atitudinea pe care o aşteaptă Dumnezeu de la ei în situaţia grea prin care treceau. A ţinut astfel treaz în cei care ascultau aceste mesaje curajul, sentimentul prezenţei lui Dumnezeu şi lumina speranţei.

horizontal rule

Pentru mai multe detalii

despre cum puteţi intra în posesia acestor cărţi

precum şi alte materiale, vizitaţi site-ul

Editurii Cartea Creştină la adresa

[www.ecc.ro]

horizontal rule

sus


Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE
(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate