Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Discutii Forum
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Arta Crestina
Stiri internationale
Congresul Baptist
Posta Redactiei

 

 


Pagina de Discuţii de pe Forum

 

 

Escatologie : Rapirea Bisericii

 
Autor: luci2378
Subiect: Rapirea Bisericii
Postat: 14 Mai 2007 la 11:33

Multi crestini sunt persecutati, dar raman pe deplin increzatori in revenirea lui Isus:

http://www.persecution.com
http://www.persecutionblog.com/
http://www.greaterthings.com/News/Christian/Persecution/

horizontal rule

Escatologie : Rapirea Bisericii

 
Autor: luci2378
Subiect: Rapirea Bisericii
Postat: 14 Mai 2007 la 11:09

Draga Haym,

Te rog sa citesti cartile scrise de Richard Wurmbrand.
Un evreu printre evreii care fac parte din Biserica lui Isus Hristos, Mesia lui Israel.

Biserica si Israel: Romani 11.

Biserica si-a cerut iertare pentru crimele comise impotriva evreilor.
Stii cumva, evreii si-au cerut iertare pentru crimele comise impotriva crestinilor?

Iubesc evreii, caci Isus Hristos este evreu.

Fie ca unii il asteapta pe Mesia sa vina pentru prima data, fie ca altii il asteapta sa vina a doua oara,

Duhul si Mireasa zic: Vino Doamne Isuse.

Si toti cei ce iubesc venirea Domnului Isus, sa zica AMIN, vino Doamne Isuse!
 

horizontal rule

Escatologie : Rapirea Bisericii

 
Autor: Laurentiu
Subiect: Rapirea Bisericii
Postat: 14 Mai 2007 la 10:58

Învaţă-te, TE ROG, să scrii corect ceea ce scrii, HAYM, ca se înţelege altceva din ceea ce scrii tu - mă refer la aspectul ORTOGRAFIC. Oricare ar fi părerea ta, măcar scrie-o corect ca să înţelegem şi noi. Personal nu înţeleg mare lucru din ceea ce ai scris. 

horizontal rule

Escatologie : Rapirea Bisericii

 
Autor: haymherman
Subiect: Rapirea Bisericii
Postat: 12 Mai 2007 la 23:31

Ma intrebi unde este Isus acum.?Este scris "Barbati Galilieni ,de ce stati si va uitati la cer?Acest Isuscare S,a inaltat la cer din mijlocul vostru , va veni in acelasi fel cum L ati vazut mergind la cer.Deci ElIsus este acolo dar nimeni dintre ucenici s au alti prieteni nu il insotesc . Tu nu poti sa vii ia spus lui Petru.Repet ce am spus m ai inainte "Cerul trebuie s al primeasca pina lavremile asezarii tuturor lucrurilor'.Numai pe El asa specifica evangheiile.Nu esti singurul care ai vrea sa fii cu el in cer ,dar biblia este de alta parere.Biblia spuneca El va veni asa cum s a dus Despre nimeni altul nu spune Biblia ca va merge in cer s au ca Il va insoti.In fata Lui Dumnezeu nu conteaza ce noi vrem.Este scris 'Veniti de mosteniti Imparatia care va fost pregatita dela intemeierea lumii.Daca cineva nu cunoaste Biblia indeajuns si doreste lucruri pecare Dumnezeu nu le arinduit nu este vina lui Dumnezeu ca nu se vor implini.
Despre Necazul cel Mare i mi va fi greu s ati dau un raspuns scurt din cel putin doua motive. Este vorba de Biserica si de Israel, doua organizatii distinctedin punct de vedere religios. M ar interesa ce intelegi prin termenul "Biserica"ca sati pot da un raspuns corect si adevarat?Este Biserica Catolica care se pretinde continuatoarea apostolilor , si este Biserica Ortodoxa rupta pe la 1054 din ce a dintii.si este protestantismul cu noile forme derivate la rindul lor tot din prima asa zisul Nouprotestantism cu mii si mii de secte si sectulete care mai de care pretinzind ca detin adevarul complet.Care dintre toate acestea este Biserica sa vedem daca poate fi afectata de Necazul cel Mare.Necazul cel Mare trebuie sa fie universal deci biserica de asemenea ar trebui sa sufere in totalitate si intrebarea este -Cine produce acest necaz?.Biserica Catolica a fost unealta Diavolului timp de aproape doua mii de ani .
-Arderile pe rug
-Procesul vrajitoarelor
-Inchizitia
Expulzarile Evreilor din Spania Portugalia si apoi din toata Europa, culminind cu Holocaustul.Iata Necazul cel Mare .El a fost produs de BisericaDan 12.1.Caci aceasta va fi o vreme de strimtorare cum n a mai fost de cind sint neamurile si pina la vremea aceasta.
Isus s a rugat "Tata iarta i ca nu stiu ce fac"De cenul a ascultat Dumnezeu pe Isus ?S au daca da de ce si a luat Biserica rolul de ai pedepsi pe evrei ca sint Copii lui Dumnezeu, asa este scris.Biserica oricare ar fi din cele enumerate mai sus nu poate avea parte de Necazul cel Mare.,deoarece pina prin secolul18,19 a dominat asa pretinsa Biserica cine nu s asupus a avut de suportat consecintele ca individsi chiar ca organizatie religioasa,Ateismul (Comunismul a persecutattot ce le a stat in cale )partial insa .Nu poate fi vorba deci de necazul Bisericii.Islamismul nu a avut si nu cred ca va avea puterea sa aduca necaz peste Biserica chiardaca si ar dori.
Smochinul infloreste.
Israelul se intoarce acasa.
Pustia ainceput sa devina ca Gradina Edenului
Toti muntii lui Israel seprefac in drumuri si drumurile sint bine croite Is.49.11.Asa vorbeste Domnul Dumnezeu Iata voilua pe copii lui Israel din mijlocul neamurilor lacares au dusii voi stringe din toate partile si i voi aduce inapoi in tara lor Voi face din ei un singur neam in tara, pe muntiilui Israel etc etc .Ezec.37.21,22.Vezi daca Zaharia 12.6,7,8 iti spune ceva ,versetul 9 urmeaza de acum ,Acelasi este Gogsi magog ,Apoc.19.20 20.9cit si multe altele care vorbesc despre acelasi lucru.
Cu stima  Haym Herman Israel.

horizontal rule

Escatologie : Rapirea Bisericii

 
Autor: luci2378
Subiect: Rapirea Bisericii
Postat: 11 Mai 2007 la 09:34

Ma bucur ca nu uiti ca Vechiul si Noul Testament sunt una, si alcatuiesc Biblia.
Credinta deplina, sau intreaga, este bazata pe Biblie, nu pe parerile oamenilor.

Ai zis: "Daca El va veni noi Il v omintimpina ,la venirea sa nu la plecarea sa .Eu n am nimic impotriva cacineva vrea sa mearga in cer si Penticostalii cred la felsi eu m asbucura sa li se implineasca credinta .dar cum si cind va fiposibil?.Sint multi care pe baza textului din tesaloniceni inteleg caar mai fi vorba de vre ojumatate de venire asa c am pe furis sa ia oparte din credinciosi si s ai plimbe pe undeva prin univers omie de anidar Biblia nu ne permite astfel de interpretari"

Te intreb eu, unde e Isus Cristos acum?
Unde vom fi noi cei care credem in Isus? Pe pamant sau in cer?

Nu ma intereseaza ce cred altii, ma intereseaza ce spune Biblia.

Abia astept si eu sa fiu cu Isus, oriunde va fi El.
Cand El va fi pe pamant 1000 de ani si va domni, vreau sa fiu cu El.
Cand El este in Cer, vreau sa fiu cu El in cer.

Tu ce crezi, Necazul cel Mare va afecta si Biserica, sau numai pe Israel?
 

horizontal rule

Escatologie : Rapirea Bisericii

 
Autor: haymherman
Subiect: Rapirea Bisericii
Postat: 10 Mai 2007 la 23:01

InMat.5.17 este scris "Sa nu credeti"Acum ce sa facem sa credem s au nu?.Ca este scris clar "Sa nu credeti"Daca rupem anumite fraze din context putem obtine tot ce vrem . Important este daca vrem sa obtinem ceva cu orice pret ori vrem sa cunoastem adevarul.Textul care l ai citat este numai de jumatate asa ca poate fi adevar s au minciuna.Iata textul intreg "In casaTatalui meu sint multe locasuri .Daca n ar fi asa v as fi spus.Eu ma duc sa va pregatesc un loc .Deci daca n ar fi asa atunci el le ar fi spus poate cu mult mai inainte ca El se va duce sa le pregateasca unloc etc etc Dar locasuri sint si sint multe deci El nu este nevoit sa pregateasca loc .Iata ce este scris in Fapte 3.2o,21.si sa trimeata pe Celce a fost rinduit maidinainte pentru voi:Pe IsusHristos ,pe care cerul trebuie s al primeasca ,pina la vremile asezarii din nou a tuturor lucrurilor .Asadar Isus este singurul pe care cerul trebuie s al primeasca pentru o anumita vreme.Dupa aceia El se va intoarce la noi .vezi a doua venire ,venire nu plecare .Daca El va veni noi Il v om intimpina ,la venirea sa nu la plecarea sa .Eu n am nimic impotriva ca cineva vrea sa mearga in cer si Penticostalii cred la felsi eu m as bucura sa li se implineasca credinta .dar cum si cind va fi posibil?.Sint multi care pe baza textului din tesaloniceni inteleg ca ar mai fi vorba de vre ojumatate de venire asa c am pe furis sa ia o parte din credinciosi si s ai plimbe pe undeva prin univers omie de ani dar Biblia nu ne permite astfel de interpretari .Adoua lui venire este echivalenta cu judecata tuturor neamurilor pamintului cind dreptii sa u Sfintii Celui prea inalt vor primi imparatia. Cumar putea veni Isus pe ascunsca este scris "ori ce ochi il va vedea.Dacatotusi este vre o rapire secreta intre aceste doua veniri si daca exista niste initiati care vor avea parte de aceasta rapire asi vrea sa fiu si eu i nformat .Ca Avraam ,Isac si Iacov ei vor sta la masa cu Isus in imparatia lui Dumnezeufara sa fie plimbati prin univers.Apostolii vor sta pe 12 scaune de judecata si vor judeca neamurile impreuna cu Judecatorul suprem. Cum si cind va fi deci posibil ca cineva sa mearga in cer?.Iata cum invata Isus pe ucenici sa se roage 'Vie imparatia Ta precum in cer asa si pe pamint. Cind?.De ce sa vina Imparatia aici ,cind putea zice foarte simplu Du ne si pe noi in Imparatia Ta.
I mi cer scuze daca am ofensat pe cineva , este fara nici o intentie.Doresc ca discutiile sa fie serioase si fondate pe adevarul Scripturilor si sa nu uitam ca Isus numeste Scripturi Vechiul Testament.
P.S.Ce insemneaza Credinta deplina ?Si care sint criteriile pe care se bazeaza?
Cu stima Haym Herman ISRAEL.

horizontal rule

Escatologie : Rapirea Bisericii

 
Autor: luci2378
Subiect: Rapirea Bisericii
Postat: 09 Mai 2007 la 10:45

Ioan 14:3  Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.
Acestea sunt cuvintele lui Isus.
Le crezi?

horizontal rule

Escatologie : Rapirea Bisericii

 
Autor: haymherman
Subiect: Rapirea Bisericii
Postat: 09 Mai 2007 la 01:23

Nu exista o rapire la cer.Cerul nu este facut pentru oameni chiar daca ei ar fi sfinti. Este scris "Pamintul a fost dat oamenilor s al locuiasca. "Si dupa cum am mai amintit nu este scris in toata Bibliatermenul -Rapirea Bisericii.Daca v ati apleca mai mult asupra versetului 31 din Mat 24 l ati putea comparaatit cu rapirea din Tes. cit si cu Pilda celor doua femei care macina la moara.,sichiar si cu versetul proorocului cind zice "Cine sint acestia care zboara ca niste porumbei etc.Iar despre sfintii celui preainalt nu i greu de aflat cine sint acestia.Este scris in TORA Fiti sfinti caci eu sint sfint.Eu v am pus deoparte dintre popoare.ca sa fiti ai mei.Lev.20.26.Aceiasi expresie de sfinti ai celui prea inalt o gasim in Daniel inmai multe versete de ex. Dan.7.25. El va vorbi vorbe de hula impotriva celui Prea Inalt.,va asupri pe sfintii Celui Prea Inalt.Iar vers. 27spune asa Dar domnia ,stapinirea si puterea tuturorimparatiilorcare sint pretutindeni supt ceruri (adica pe pamint)se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.Daca privim putin mai inainte la fiarele desore care vorbeste Daniel si daca intelegem timpul care a fost acordat fiarelor sa stapineasca peste poporulsfintilor,care a fost misiunea acestor fiare si care este sfirsitul lor,vezi Dad 2.44 atunci veti putea intelege toate referirile Noului testament cu privire la asa zisa rapire , s au Sfintii Celui Prea Inalt s au Imparatia Lui Dumnezeu.Nuexista o Imparatie a lui Isus.In Tatal Nostru este scris "Vina Imparatia Ta.adica aLui Dumnezeu.Oare Isus care ii in vata pe ucenici sa se roag nu putea sa zica :Vina Imparatia Mea?.Nu el nu putea sa zica asa ceva ,ca el stia un lucru clar care este scris in Ezec.37.24,25 etc.Robul meu Davidva fi imparat peste ei. Isus el insusi este saminta lui David vezi Ap.22.16.Toti cei ce spun ca cred in Isus dar nu cred pe Isus se ratacesc deoarece Isus a cunoscut scripturile si El a vorbit din ele.Isus nu aproorocit Ela vorbit din prooroci. El acrezut pe Dumnezeu si pe prooroci .El cunostea timpul fiecarei proorocii,deaceia El soune 'Cindveti vedea uriciunea pustiirii asezata in locul sfint etc etc.El stia ca aceasta proorocie nu s a implinit si ca implinirea ei este aproape.El nu a vorbit aproape deloc despre vremi si soroace deoarece au vorbit altii inaintea luiIsaia a vorbit pentru o perioada mai mare de 3000 de ani.Ezechel merge pina dupa inviere vezi cap.37. Daniel de asemenea vede invierea si reasezarea imparatiei lui Dumnezeu Aceasta afost misiunea proorocilor.Isus a stiut ca ei vorbescadevarul si ia crezut.Referitor la Sfintii Celui Prea Inaltvoi reveni cu ajutorul lui Dumnezeu ca sa intelegem misiunea fiarelor si timpul fiecareia.                                   

Haym HERMAN ISRAEL.

horizontal rule

Escatologie : Imparatia de 1000 de ani

 
Autor: haymherman
Subiect: Imparatia de 1000 de ani
Postat: 08 Mai 2007 la 01:32

 

CititiBiblia cu atentie Nicaieri si nimanui n uifagaduieste Bibliao mie de ani .   Venitide mosteniti Imparatia care va fost pregatita inca de la intemeierea lumii. Altceva nu vom gasi in toataBiblia Celelalte lucruri trebuiesc intelese in contextultemelor respective/

Haym Herman ISRAEL.

horizontal rule

Escatologie : Rapirea Bisericii

 
Autor: haymherman
Subiect: Rapirea Bisericii
Postat: 08 Mai 2007 la 01:21

 

Nu va avea loc nici odata ca nu este scris nicaieri in Biblie termenul Rapirea Bisericii.Rapirea din Tesaloniceni are intelesul de stringerea tuturor semintiilor pamintului inaintea judecatorului sa s i primeasca fiecare plata cuvenita Viata vesnica s au osinda vesnica.

Haym Herman ISRAEL.

horizontal rule

Eclesiologie : Biserica sau Adunare?

 
Autor: haymherman
Subiect: Biserica sau Adunare?
Postat: 08 Mai 2007 la 01:09

Casa lui Israel Imparatia luiDumnezeu s au Imparatia lui IsraelToate acestea sint valabile si Biblice.
Haym Herman ISRAEL.

horizontal rule

Escatologie : Rapirea Bisericii

 
Autor: haymherman
Subiect: Rapirea Bisericii
Postat: 07 Mai 2007 la 23:19

Este scris "Tare va mai rataciti  pentru ca nu cunoasteti niciscripturile si nici cuvintul lui Dumnezeu''De ce nu lasati Biblia sa vorbeasca singura  si voi s ai percepeti doar mesajul?.De ce va luptati cu atitea invieri caci Biblia nu va da dreptate?.Toti am fost morti in pacat .Daca am ascultat cuvintul lui Dumnezeu si il implinim am inviat.Ioan 5.25.Nu poti intra in imparatia lui Dumnezeu fara a avea parte de aceasta prima inviere.Pentru cei credinciosi moartea trupeasca nu este moarte este adormire .Asadar este prima inviere si este a doua inviere.Fericiti si sfinti sint cei ce au parte de prima inviere.Dece sint fericiti si sfinti ?Sfinti pentru ca au ascultat de Dumnezeu si fericiti pentru ca au intrat in imparatia lui Dumnezeu.A intra in imparatia lui Dumnezeu insa nu inseamna a si mosteni imediat imparatia. Matei 25.34 spune asa "Veniti binecuvintatii Tatalui meu se mosteniti imparatia care va fost pregatita de la intemeierea lumii.Nici o alta imparatie mai lunga s aumai scurta nu a avut loc inainte de aceasta.Si sa bagam de seama caci este scris "Toate neamurile au fost adunate inaintea lui'Deci toate.Si dreptii si nedreptiiAceiasi explicatie o avem si in apocalipsa 20.12 Am vazut pe mortii mari si mici stind in picioare inaintea scaunului de domnie . Repet mortii mari si mici nimeni nu se poate ascunde , bogatiile pamintesti nu i pot apara pe oamenii mari.Cei ce n au fost gasiti scrisi in cartea vietiivor primi osinda vesnica iar cei ce au inviat pentru Dumnezeu au fost inscrisi in cartea vietii chiar de la prima inviere .De aceia ei primesc mostenirea vietii vesnice caci ei sint vii de la prima inviere .Dar despre o mostenire inainte de aceasta nu vom gasi nici o informatie in toata Biblia .Veti zice insa -Dar cei cu rapirea bisericii?Ce i cu biserica apostata ?Ce i cunecazul cel mare ?Sa nu incurcam lucrurile .Daca a doua venire a lui Cristos corespunde cu rapirea  a citea venire este ce a din Mat 25 ?Iar daca cu adevarat aceasta este a doua venire atunci cind are loc rapirea  unde vor fi dusi si cine s au care din sfinti are parte de rapire ca din cei ce sint adunati in fata lui nici in Matei si nici in apocalips nu gasim ca ei ar fi avut parte de vre omostenire anterioara.Atunciar trebui sa citim mai cu atentie textul cu privire la rapire .Sa vedem ce vrea sa zica Biblia cu privire la rapire. Biblia nu vorbeste de rapirea bisericii. Nu indica nici care venire a luiCristos va fi aceia cind ca avea loc rapirea.Si nici ca va fi o rapire de o mie de ani .Despre ce rapire este vorba totusi ?.Haideti sa fim in concordanta cu ceia ce este scris .In toata Biblia avem trei referiri la rapire .Prima cind Prorocul lui dumnezeu se mira si se intreaba "Cine sint acestia ce zboara ca niste porumbei spre porumbarul lor?"Prooroculnu cunostea inca avioanele le a vazut in viziunea s a si s a mirat ca Dumnezeu va fi in stare s a faca asa ceva .Proorocul a vazut intoarcerea poporului ISRAEL inTara fagaduintei dupa implinirea vremii neamurilor.Despre vremea neamurilor voi vorbi in alt context.Adoua referire o avem la Isus cind spune "In noaptea aceia doi vor fi intr un pat unul va fi luat altul va fi lasat etc etc.Dupa ce ucenicii asculta toata povestea ei intreaba pe Isus Unde Doamne.Adica unde vor fi luati cei ce vor fi luati?Iar Stapinul le raspunde "Unde va fi stirvul acolo se vor aduna vulturii.Ce ar fi vrut s a zica Isus ?Cineeste stirvul cine sint vulturii s au cind va avea loc aceasta rapire s au luare ca este tot una Isus nu da explicatii.Dar noi trebuie sa intelegem ce el vrea sa spuna  ca nu este vorba despre rapirea bisericiicum o interpreteaza foarte multi din pricina necunoasterii scripturilor.Pentru ca unii sint luati iar altii sint lasatifara ca unii s au altii s a stie ce eveniment se intimpla in jurul lor . De ce ?Pentru ca zice "in noaptea aceia "Adica in perioada aia confuza  de intuneric .Cei lasati habar nu au ca unii au fost luati .Cum sint luati insa cei ce sint luati ?Ne intoarcem din nou la Proorocul"Cine sint acestia ce zboara ca niste porumbei?Cum sint luati?Nu zboara astszi avioanele ca niste porumbei?Cum se intoarce poporul Israel in tara ?Nu ca niste porubbei?Nu sint ei luati iar altii sint ;lasati?Unde Doamne ?Unde va fi stapinul se vor aduna slujitorii.A treia referire la rapire o avem in Tesaloniceni.De fapt este singurul loc din toata Biblia unde este scris cuvintul rapire .Iata cum este scris Noi cei vii care vom raminea pina la venirea Domnului etc etc Care venire ?Adoua bine inteles.Deci momentular fi potrivit cu timpul dinainte de matei 25Venirea din Tes si venirea din Matei sint una si aceiasi. Rapirea ar insemna stringerea infata lui Isus la judecata Unii pentru a primii imparatia vesnica iar altii pentru osinda vesnica .Evewnimentul este acelasi pe care l descrie Isus in Ioan 5.28"Nu va mirati de lucrulacesta caci vine ceasul cind toti vor invia unii pentru viata vesnica iar altii pentru pedeapsa si osinda vesnica .Acelasieveniment ca si la Matei si ca si in Apocalips Daca Isus spune ca invierea din morminte are loc la acelasi ceas pentru totisi dreptisi nedrepti atunci insemneaza ca el totusi stie ceva .Isus mai spune ca primalui intilnire s au reintilnire cu ucenicii va fi la masa cu Avraa cu Isac si cu Iacobla masa in imparatia lui Dumnezeu.Unde putem deci incadra o imparatie de o mie de ani si cine va avea parte de ea caci sfintiicind primesc imparatia vesnica nu au cunostinta despre asa ceva .Toate teoriile despre rapirile de biserici sint pura fantezie iesite din minti bolnavecare nu pricep mesajul Bibliei.Daca vreti sa aveti parte de rapire luati un avion via ISRAELspunind Vreau sa merg cu voi caci am auzit ca cu voi este Dumnezeu.

horizontal rule

Eclesiologie : Biserica sau Adunare?

 
Autor: Laurentiu
Subiect: Biserica sau Adunare?
Postat: 07 Mai 2007 la 23:03

Cuvantul "Biserica" sau "adunare" provine de la grecescul ekklesia, adică, "cei scoşi afară", şi reprezintă pe cei pe care Domnul Isus i-a mântuit prin Noul Legâmânt al sângelui şi jertfei Sale, adusă odată pentru totdeauna.

Faptul că cuvântul "biserică" a fost preluat de multe grupări religioase denotă că acestea (organizaţiile, implicit oamenii cere le formează) au uitat că "au fost scoşi afară din lumea de păcat", şi s-au mulţumit cu ideea unei instituţii în care, mai multe de 90% sunt plini de tradiţii, mândrie şi tot ceea ce înseamnă ambiţii şi pofte pământeşti.

Biserica lui Hristos (mă refer în general, nu la organizaţia care se numeşte cu acelaşi nume!!!) reprezintă credincioşii care ÎL CRED PE DUMNEZEU, aşa cum a făcut şi Avraam, care l-a crezut pe Dumnezeu şi a fost socotit tatăl tuturor credincioşilor. Ar trebui să pună un semn de îndrebare aceasta pentru cei care au făcut şi încă mai cred că BISERICA este încă ceva făcut de om (sau de vreo organizaţie de oameni).


Editat de Laurentiu - 07 Mai 2007 la 23:04

horizontal rule

Bibliologie si Hermeneutica : Traducerea Cornilescu

 
Autor: Laurentiu
Subiect: Traducerea Cornilescu
Postat: 07 Mai 2007 la 22:56

Măi Virgile, dacă erai aşa de "pasionat" de exegeză, precum spui în mesajul tău, cum se face că a trecut mai bine de 1 lună de cand nu ai mai scris nimic în forum? Interesantă întrebarea, nu?

Acum câteva zile în urmă, eram în drum spre birou, şi mă sună cineva pe telefon, la care eu răspun, "da", după care vocea din partea cealaltă mă întreabă că "cum mă cheamă?"

M-a luat râsul. I-am spus că e tare interesant ceea ce spune el - deşi aş fi vrut să îl întreb dacă nu cumva crede că a sunat la informaţii gară, ca să îi spun care era primul tren spre Bucureşti - ceea ce mi-a sărit acum în minte când tu te-ai prezentat...

Aştept(ăm) să îţi dai silinţele să arăţi cum pasiunea ta îi "virusează" şi pe alţii din acest forum.

Mulţumesc de înţelegere.
 

horizontal rule

Teologie : De ce este asa de importanta o discutie teologica?

 
Autor: Laurentiu
Subiect: De ce este asa de importanta o discutie teologica?
Postat: 07 Mai 2007 la 22:44

Cred că Haym a spus ceva din ceea ce cunoaşte. Poate ca undeva are dreptate, oarecum s-a exprimat în aşa fel încât să se înţeleagă altfel.

Filozofia lui Haym este Tora. Isus nu are nici o filozofie. El a trăit şi a făcut ceea ce a văzut pe Tatăl din ceruri că făcea. El a fost ales să fie Mântuitor pentru noi - aici am putea discuta şi despre "predestinarea" mântuirii, dar şi noi am fost aleşi de Dumnezeu spre fapte bune. Dumnezeu nu a făcut iadul pentru oamenii decăzuţi, ci pentru Satana şi îngerii lui, fie că noi credem sau nu aceasta. Problema e că noi ne băgăm - sau îi băgăm pe alţii - în iad prin  faptul că avem o ideologie (respectiv teologie, respectiv, gândire, respectiv simţire, respectiv acţiune, etc.) care nu este regenerată, şi care nu are ca centru pe Hristos şi El răstignit.

Atâta timp cât firea (omul cel vechi din noi, omul păcătos din lăuntru nostru, cum vrei să îi spunem) nu este răstignită şi nu am înviat la viaţă nouă împreună cu Hristos, suntem (şi ulterior trăim) o predestinaţie a păcatului - am ales noi pentru noi să ne răzvrătim faţă de voia cea bună, plăcută şi desăvârşită a lui Dumnezeu.

Şi da, a iubi pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu toată suflarea ta, şi cu tot cugetul tău este CEA DINTÂI poruncă, a doua, însă, la fel de importantă ca ea, este să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi - a doua dacă nu e împlinită, prima e anulată. Nu poţi spune că îl iubeşti şi asculţi de Dumnezeu (pe care nu îl vezi), atâta timp cât tu îl ignori (ca să nu spun altfel) pe aproapele tău, care poate de cele mai multe ori are alta părere ca a ta (şi pe care îl vezi cu ochii tăi fizici!) şi te baţi mereu cu pumnul în piept că numai tu ai dreptate tot timpul.

Shalom şi Ieshua Hamashiah sa lumineze peste viaţa ta cu adevărul Său, Haym! În EL avem mântuirea deplină, nu în ideologia vreunui om!

Laurentiu

 

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sf?t şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre m?tuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sf?şitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi


 Înapoi Înainte
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate