Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Proiectul Betania
 

Octombrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 


Misiunea Betania

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

În acest număr:

 

 

Suferinţă [pe această pagină]

 

Actualizări Proiectul Betania [pe această pagină]

horizontal rule

Suferinţă!

 

Aţi mai văzut atâta suferinţă pe chipul unui bărbat?

Aţi trecut poate nepăsători pe trotuar pe lângă ei, pe lângă cei ce sunt handicapaţi locomotor pe tot restul vieţii. Poate i-aţi compătimit când aţi văzut şi nelipsitele cârje, ori i-aţi văzut în imaginile tv, ori poate vreun vecin care se confruntă cu asemenea suferinţă.

 

Vă scriu acest material pentru că pe mine m-a marcat suferinţa, imaginea acestui om, neputinţa lui. Nevoia lui de a înţelege: “De ce aşa? De ce tocmai eu? De ce doctorii nu mi-au mai putut salva piciorul?”

 

Sunt mai bine de doi ani de când dl. A.G. a ramas mutilat pe viaţă din cauza unei afecţiuni la picioare, unul, conform deciziei medicilor, fiind amputat …

 Anghelache

In urmă cu mai bine de un an am intrat în curtea familiei A.G din Constanţa, cu un scaun (donaţie) pentru handicapaţi, ştiind că este mare nevoie.

 

“-Cum? Cine s-a gândit tocmai la noi? Nu este cu bani? Niciodată nu am primit nimic fără plată!!!” - acestea au fost reacţiile familiei A.

 

Atunci a fost mare bucurie, o rază de speranţă, posibilitatea ca soţia (însoţitor) să-l conducă până la piaţă, să stea în poarta casei, căci parcuri în zona nu există.

 

De anul trecut şi până în prezent, nemulţumirea, neîmpăcarea cu gândul handicapului, imposibilitatea de a mai fi util familiei, au făcut ca perii albi să se înmulţească, ridurile să se adâncească şi speranţa pentru zile mai bune să scadă.

 

In sfera de lucru în care îmi desfăşor activitatea am prilejul să văd, să vizitez ori să mă confrunt cu persoane, care mai mult sau mai puţin îşi pregătesc drumul către cer, încercând să facă mai mult Voia Lui şi să intre într-o comuniune deplină cu Domnul!

 

Intâlnirile Betaniei (la care au fost invitaţi) au surprins pe cei doi, soţ ,soţie, cu aşa surprize, aşa atmosferă şi aşa dragoste. “Spun rugăciuni, sunt credincioasă şi eu şi soţul; am frică de Dumnezeu, dar aşa atmosferă plăcută, atâta dragoste pentru nişte necunoscuţi! Nu, nu ni s-a mai întâmplat…”

 

Cei din Betania îi cunosc, unii se roagă pentru ei (el) şi-i aşteaptă şi la alte întâlniri sau la plimbare lângă malul mării.

 

Nu vrei şi tu să te rogi pentru domnul A.G.? Poate va înţelege de ce aşa, de ce Dumnezeu a îngăduit atâta suferinţă, să primească PACEA sufletului!

 

Poate vrei să-i trimiţi un mesaj de încurajare, poate o proteză……nu ştiu ce Domnul îţi va pune pe suflet! O poţi face prin intermediul Misiunii Vox Dei!

 

Ana-Gabriela Olaru

sus

horizontal rule

Actualizări Proiectul Betania

(proiect adresat persoanelor vârstnice de peste 60 de ani)

 

Proiectul Betania are trei componente de bază.

Prima este dimensiunea spirituală, a doua include gama serviciilor şi a treia este componenta financiară, fără de care nu poti realiza obiectivele programului. Ultimile două ţin şi de de legalitatea activitaţii, organizarea trebuind sa fie conformă cu legile în vigoare, sub patronatul unei fundaţii, biserici.

 

Dimensiunea spirituală este cea mai importantă şi înseamnă rugăciune, consiliere, vizite şi "operatii pe suflet". Bătrânii sunt extrem de sensibili si fragili, de aceea trebuie să fie înconjurati de dragoste şi atentie, respect şi recunoştintă. De prea multe ori îi uitam "într-un colţ" al minţii noastre fiind preocupati mai mult de cele zilnice. Păstori şi oameni cu chemare, cu dar, trebuie implicati în acest program. Sunt de acord că toţi bătrânii bisericii trebuie implicati în program şi ei trebuie să constituie fundamentul lucrării printr-un program organizat de rugăciune, vizite si întâlniri periodice. 

 

Serviciile. Oamenii implicaţi trebuie să aibă chemare la aşa o lucrare, trebuie să aibă dragoste şi răbdare, bucurie si mulţumire, să emane o energie pozitivă, aducând o stare "de bine" în casa unui bătrân: servicii de menaj general, curăţenie, făcut mâncare, plata facturilor, aprovizionare/cumpărături, medicamente, tratamente, vizite, plimbări, întâlniri periodice, îngrijire la domiciliu în fază terminală, organizare înmormântări, îngrijire mormânt... si ori ce alt serviciu ce l-ar putea dori un bătrân, totul făcut cu seriozitate şi precizie, într-un mod bine organizat....totul trebuind să functioneze ca un ceasornic.

 

Finantele. Ori cât de greu ar părea, aceste servicii trebuie plătite, atragându-se sponsorizări, fonduri din partea pesoanelor fizice şi juridice, contribuţii diverse, atragere de fonuri prin campanii specifice…Un "comitet de organizare si ajutor" care să functioneze non stop.. Telefoane de urgentă, asistentă permanentă...tot ceea ce ar veni in ajutorul bătrânilor...

 

Nădăjduiesc la înfiinţarea unei case/pensiuni pentru bătrâni care trebuie gândită şi începută cât de curând. La aceast centru rezidential ar trebui să participe de pe acum şi cei ce în viitor au intenţia să locuiască în acel spatiu. Chiar dacă acum aceste persoane au 50-60 de ani, se gândesc că trebuie să lase casa copiilor şi că trebuie să-şi găseasca un loc în care să-şi continue viata într-un mod decent, nu să-si doreasca moartea...Trebuie făcute eforturi pentru fonduri...organizarea de evenimente cu tombole, vânzări de împletituri, anticariat cu carţi şi mobilier vechi antichitati....ori ce poate interesa publicul. Alte activitati in care bătrânii pot fi implicati si care pot aduce fonduri, care le-ar spori şi dorinţa de viaţă...

 

Trebuie întrebati si ei ce ar putea face...

S-a pornit pornit cu pasi mărunti si siguri către un program amplu si bine organizat care să asigure servicii specifice bătrânilor, dar care să asigure si transferul experientei lor de viată, a întelepciunii acumulate în anii de viată traita.

 

Tinerii au mare nevoie de batrani. Faptul că bătrânii se luptă cu problemele zilnice în dorinta de supravietuire, de multe ori sub standarde de decenta, îi face să devină victime neputincioase ale unei alienări sociale, să fie speriati şi ostili şi să nu mai aibă dorinta sau putinta de a transfera tinerilor si chiar copiilor lor experienta lor de viată, nefiind acele modele de viată echilibrate de care comunitatea are nevoie pentru a progresa.

 

Programul Betania face diferenţa!

Bucuria, pacea, experienta si energia bătrânilor poate aduce schimbare si în familiile tinere...de aceea Apostolul Pavel îi îndeamnă pe bătrâni, pe văduve să fie folositori lucrării lui Dumnezeu (1 Tim. cap 5). Bătrânetea este o stare de spirit, pentru că trupul poate fi neputincios, dar Duhul lui Dumnezeu dă viată din belşug şi poate folosi un bătrân într-un mod minunat. Mă gândesc la Avraam, Moise, Samuel, Daniel, Apostolul Ioan şi alti bătrâni care au marcat cursul istoriei acestei lumi...Bătrâni ca ei sunt printre noi, dar nu avem timp pentru a-i asculta ori ei nu au cele necesare pentru a-şi folosi potentialul...trăiesc de azi pe mâine aşteptând să treacă dincolo, neînţelegând că Dumnezeu are încă planuri mari cu ei si de aceea îi tine încă pe acest pământ..

 

Sper ca Dumnezeu să ne dea tuturor întelepciune în slujirea Lui şi implicit a celor din jurul nostru.

 

Adrian Olariu

Preşedintele Fundaţiei OSANA Constanţa

sus

 

Proiectul Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro


Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!

Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate