Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Proiectul Betania
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

Artă creştină

 

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 

 


Misiunea Betania

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

Impactul proiectului BETANIA

 

“Proiectul BETANIA,reprezinta o mana intinsa cu dragoste si dedicare catre persoanle in varsta,care au nevoie mai mult ca oricand,de afectiunea si sprijinul celor mai tineri.

 

Pentru biserica pe care o pastoresc, BETANIA este o adevarata binecuvantare in ce priveste slujirea celor aflati la a doua tinerete. Bucuria si multumirea sufleteasca din inima acestora este mai presus de orice altceva,atunci cand sunt vizitati,incurajati si motivati sa ramana credinciosi Domnului pana la capatul alergarii pe calea credintei. Conflictul dintre generatii ce fisureaza unitatea multor biserici,poate fi evitat doar prin responsabilizarea generatiei tinere, de a pretui si sluji pe cei mai in varsta.

 

Este minunat sa observ la intalnirile si vizitele ce sunt facute in cadrul proiectului,cum voluntari de toate varstele,uneori parinti si copii, slujesc impreuna pe cei ce le pot fi parinti sau bunici. Este o porunca biblica ce se regaseste peste tot pe paginile Scripturii, de a respecta si purta de grija perilor albi.Prin programele ce le desfasoara,de vizitare si ajutorare a seniorilor, BETANIA ofera cadrul implinirii si implementarii acestei porunci la nivel de biserica locala si in comunitatea constanteana.

 

Deschiderea proiectului pentru persoanele varstnice din comunitate, ofera posibilitatea manifestarii dragostei crestine catre cei care sunt uitati sau abandonati de societate si uneori chiar si de familii.

 

Este un indemn pentru Biserica lui Cristos sa ajunga si sa slujeasca astfel de persoane ce au nevoie de lumina Evangheliei in sufletele lor, inainte ca viata sa se stinga pentru vesnicie. Este o cursa contra cronomentru pe care biserica trebuie sa o castige inainte de a fi prea tarziu. BETANIA este motorul si cadrul necesar castigarii acestei curse. Daca la nivel oficial cei batrani sunt prezentati ca si “cazuri, BETANIA ii priveste ca si “persoane”,cautand sa le ofere incredere si recastigarea demnitatii pierdute.

 

 Un vechi proverb spune: “Cine nu are batrani sa-i cumpere”. Este atat de adevarata si in acelasi timp atat de uitata aceasta vorba inteleapta. Niciunde nu vom putea gasi de cumparat intelepciune si experienta de viata acumulata de cei in varsta.Cu toate acestea,nu mai sunt locuri in azilele de batrani si cei tineri  uita sa se ridice si sa ofere loc celor in varsta.Copiii isi lasa pe drumuri parintii,autoritatiile ridica neputincioase din umeri,dand vina pe lipsa fondurilor,intrandu-se parca intr-un cerc vicios de unde nu este scapare.

In astfel de vremuri dificile, biserica prin oameni dedicati si plini de iubirea lui Cristos, este chemata sa faca diferenta in societate,investind nu in ziduri si tehnologie, ci in suflete si relatii. Proiectul BETANIA lucrul acesta si-l propune, avand o motivatie biblica si o slujire competenta.Ca si pastor al bisericii,nu pot decat sa multumesc Domnului pentru ca acest proiect exista si ma rog ca el sa se extinda, astfel incat mai multe persoane in varsta sa experimenteze atingerea divina, rasplata divina va fi pe masura daruirii.”

Pastor Claudiu Fechete

horizontal rule

Betania in slujba seniorilor!

 

Ne facem planuri si ne uram multe lucruri la inceput de an.Cea mai mare urare pe care imi permit sa v-o (mi-o) fac este: sa fie anul in care sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu, sa-L ascultam si sa-I implinim Cuvantul prin faptele noastre!

 

Am invatat ca „a iubi înseamna a gasi fericirea noastra în fericirea altora”....prin rugaciunile dumneavoastra ne-ati ajutat in acest final de an sa iubim, daruind. Lunile sfarsitului de an au insemnat un pic de belsug in casele seniorilor.

 

Au fost efectuate:

 

Vizite la domiciliu impreuna cu asistentul medical, cu care impreuna am studiat retete si am decontat medicamente conform retetelor medicilor specialisti si de familie.

 

Consilierea beneficiarului si a familiei

Am intalnit foarte multi seniori care cred ca pentru ei soarele a apus in mod definitiv...ei se autodenumesc”papusi stricate”. Dureros! Am parcurs case si alaturi de pachetele cu alimente am vestit ca exista ajutor la Cel caruia Ii vom sarbatori NASTEREA! Dragostea salvatoare a Dumnezeului care ne cauta, strabate ca un fir rosu. Adesea oamenilor li se pare ca Dumnezeu Si-a indepartat dragostea, S-a retras din viata lor, le-a intors spatele,Si-a ascuns fata de ei si a mai ingaduit si greutati. Dragostea lui Dumnezeu este insa ca soarele care isi mentine traiectoria neschimbata si care este acoperit doar temporar de nori

 

Am fost ascultati in pelegrinarile noastre si de nepotii seniorilor si unii din copiii lor care nu-L cunosc pe Domnul.

 

Un caz special este cel al doamnei M.S. indurerata de boala nurorii si a fiului,amandoi necunoscatori ai lui Dumnezeu,fara speranta cerului”.

 

Ne-am rugat impreuna si am adus alinare prin Cuvantul lui Dumnezeu.Am facut cunoscut si am indemnat un grup de surori in a vizita pe M.S., incurajand-o in durerea sa, invatand cum sa se comporte in preajma nurorii ce se afla pe pat de suferinta, sfartecata de cancer la numai 46 de ani.

 

N.J., aflat grav bolnav pe pat de spital. Seniorul, in varsta de 84 de ani si-a dorit cateva momente impreuna cu pastorul si le-a primit cu bucurie, fiind incurajat in a primi si privi altfel suferinta. 

 

Oferirea unui sprijin material lunar care consta in alimente,

Am avut ocazia sa ducem bucurie in casele unui numar de 11 persoane.

 

Alimentele au fost foarte variate,vizand in aceasta luna si cozonaci,ciocolata,bomboane de ciocolata,astfel asteptand sarbatoarea Craciunului.

 

Am remarcat bucuria cu care conducerea bisericii noastre a privit acest ajutor adus unor membri ai sai. Am inregistrat in minte lacrimile, zambetele seniorilor, telefoanele de multumire primite si de asemenea impactul ce activitatea noastra a avut in familiile celor vizitati de-a lungul timpului.

 

As mentiona cazul unei batrane de etnie roma, care nu stia cum sa se bucure efectiv de cele primite.Ea traieste, impreuna cu fiica sa cu handicap psihic dintr-o pensie foarte mica si din vanzarea fierului vechi, pe care-l procura greu, strabatand zile in sir prin frigul iernii si arsita verii. Nu a incetat sa multumeasca lui Dumnezeu pentru ca cineva s-a gandit si la ea.

 

Oferirea de resurse materiale pentru persoanele asistate care au abilitati pentru confectionare de articole destinate tot beneficiarilor.

 

Doamna E.P a primit scule si a tricotat doua genunchiere pentru doi seniori, si un pulover pentru o fata orfana de ambii parinti. 

 

Organizarea de evenimente pentru beneficiari

Intalnirea seniorilor a avut loc in 13 decembrie in locasul oferit de conducerea  Bisericii Crestine Baptiste “Sf Treime” Constanta, prin dragostea si amabilitatea fr pastor Claudiu Fechete.Domnul sa-l binecuvinteze!

 

Prezenta a peste 70 de persoane din biserica si comunitate a constituit o mare bucurie pentru noi

 

Prezenta la intalnire a unui mare numar de voluntari, a fost benefica: unii au transportat seniorii la intalnire ,unii au pregatit gustarea, altii au cantat, au spus poezii pe langa seniori, au fotografiat,au impartasit impresii cu seniorii .

 

O noutate a constituit prezenta dirijorului de cor, I.P., impreuna cu fiica sa ,care la final au marturisit ca  au rupt din timpul de sarbatoare al familiei largite, ascultand marturiile seniorilor si vazand cum stiu sa se bucure impreuna. O noua experienta de viata pentru dansii. Seniorii au fost incantati de salutari, mesaje scrise , din partea unor prieteni ai seniorilor, mesaje-surpriza; a fost felicitat si incurajat grupul de voluntari, in numar de 21,din care 15 prezenti.Acestia au primit buletinul informativ al Betaniei,la zi, cate un pix si un calendar comandate la librarie crestina Kerigma!

 

Un aspect important al tuturor intalnirilor este rugaciunea pentru bolnavii imobilizati din comunitate;pentru cei cunoscuti li se citesc numele. Am amintit cazurile foarte grave a trei seniori.

 

La pauza pentru gustare am proiectat fotografii din timpul ultimlor doua intalniri acompaniate de o muzica de fundal atragatoare,calda,diversa.

 

La pupitru tehnic au fost prezenti doi voluntari,un tanar si chiar fratele pastor Fechete.

 

Au participat trei persoane noi si in total opt din comunitatea de Constanta

 

La final toti seniorii prezenti au primit cate un calendar crestin pentru anul 2009.

 

Oferirea de informatii in cadrul intalnirilor individuale şi de grup specifice problematicii varstei a treia.

Pe langa informatiile medicale privind “Indigestia” (alimentatia de sarbatori), au fost impartite tuturor materiale scrise ca: “Cine este vinovat pentu suferinta mea?”;”De cate ori sa iert pe aproapele meu”;”Darul lui Dumnezeu pentru tine”-darul Craciunului.

 

Vizitele periodice la domiciliu

Au fost facute in afara programuli de vizite cu alimente,doua vizite,la doua senioare, imobilizate in casa, una dintre ele paralizata de 3 ˝ ani.

 

Am incurajat si am relationat timp indelungat,au primit si fructe,de asemenea medicamente pentru raceala.

 

Evaluarea gradului de satisfactie al beneficiarilor a fost inregistrata de voluntari in cadrul intalnirii din 13 decembrie,care au inregistrat satisfactia si multumirea seniorilor pentru: revederea persoanelor dragi,intalnirea cu personae noi,comunicarea eficienta,primirea de informatii medicale si de interes general, vizionare fotografii cu alti seniori, relationare.

 

Au fost prezenti doi pastori, invitat care a luat cuvantul, un membru al Comitetului BCB,capelan la inchisoarea Poarta Alba.De asemenea membrii din patru biserici din oras.

 

Un imbold pentru activitatea proiectului: donatiile sporadice din partea persoanelor ce iubesc Betania si seniorii.

 

Incredintati ca Dumnezeu niciodata nu ne paraseste "Caci Domnul nu lasa pe poporul Sau..." (Psalmul 94:14a) stiind caci alegerea Lui nu se schimba si dragostea Lui este vesnica, doresc ca toate bucuriile facute seniorilor,Domnul sa vi le inmulteasca dvs si familiilor dvs si in Dragostea Sa sa fim pastrati cu totii!

 

Motive de rugaciune:

 

bullet

pe toti cei ce si-au adus aportul intr-un fel sau altul la proiectul Betania,

bullet

voluntari,colaboratori,donatori, care nu cunosc pe Dumnezeu si nu au... „speranta cerului”

bullet

pe cei ce au trecut prin diferite traume,deceptii sau depresii in anul 2008, apoi ma gandesc acum la cei ce si-au pierdut partenerul de viata, ori o persoana draga din familie: Preda Emilia, Angela Baban, Banu Lenuta, Clipa Gh.,fam Bobric, Viorica,Daniel si Crina Vidican

bullet

pe oamenii singuri, impovarati de griji, nemultumiti si fara speranta

 

Domnul sa va binecuvinteze!

sus

Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate