Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Proiectul Betania
 

Home
Arhiva editurii

Cuprins Publicaţie
EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 


Misiunea Betania

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

În acest număr:

Primavara la Laura… [detalii aici]

Mesaj pentru bătrânii de la Proiectul Betania [detalii aici]

Sora Lilica [detalii aici]

horizontal rule

 

Primavara la Laura…

 

Gh. ClipaIntotdeauna am ştiut să mă bucur de apariţia anotimpului meu preferat: primăvara! Surprind cu atâta sfială şi cât mai discret frumuseţile Laurei, ce îmi desfată ochiul şi sufletul.

 

Primăvara la Laura…

 

Dimineaţa totul luceşte, începând cu marea. Ziua a debutat cu o baie de lumină, încât nu se distingea prea bine orizontul mării din cauza razelor luminoase… Am privit câteva momente… am urmărit frunzuliţele pomilor nou apărute …apoi am simţit o dulce învăluire în lumină şi căldură. Marea părea liniştită, numai ea ştie ce suferinţe păstrează străfundurile…

 

Peste zi am încercat să observ marea de la distanţă, printre crengile pomilor ce se încarcă încet, încet cu muguri grei, care vor sparge într-un final, prevestind o nouă corolă a lumii!

 

Talazurile ei m-au uimit cu desăvârşire, coamele albe ale valurilor au adus cu ele un prinos al bunavoinţei cereşti peste oameni. E atât de frumos, un tablou greu de descris aici, acum.

 

Marea a devenit albastră şi coamele mai albe, soarele s-a înălţat trimţând săgeţi  când sidefii, când aurii. Am străbătut aceeaşi alee, am deschis poarta sufletului aceluiaşi spectacol al dimineţilor la Laura, însă pe zi ce trece, ea, marea, este cu totul şi cu totul mai fermecatoare. Mă uimeşte sumedenia de nuanţe de albastru şi verde, mă uimeşte calmitatea ei uneori, îmi farmecă gândul, clipa, trăirea şi simţirea. Este o lucrare atât de desăvirşită a Creatorului … aduce şoapte de departe…

 

Nicăieri marea nu e mai frumoasă ca şi la Laura… 

 

In această atmosferă de vis pe data de 16 aprilie 2005 a avut loc prima  întâlnire a seniorilor de la mal de mare din anul 2005 , a patra de acest fel în ultimi doi ani.

 

Probabil v-aţi obişnuit deja  să aflaţi noutăţi despre seniorii Proiectului Betania şi nu numai!

 

Cei asistati în cadrul acestui proiect, dar şi alţi bătrânei scumpi, au păşit pragul Casei Laura pentru a avea părtăşie, a se revedea, a face noi cunostinţe, a servi un ceai, o cafea, un sandwich, a face aerosoli , a lua tensiunea, a primi sfaturi medicale, a depăna amintiri şi a mulţumi Tatălui Ceresc pentru încă o întâlnire în plen. Un vis de altfel devenit realitate.

 

De această dată voi lăsa fotografiile să descrie”  atmosfera întâlnirii. Dacă nu v-aţi bucurat de mult de un leagăn, ori v-a fost ruşine să vă asezaţi în el lângă nepoţei, veniţi la Laura, aici este loc şi pentru seniorii  de peste 65-70 ani să o faca...

 

Te-ai gândit vreodată să faci o bucurie unei persoane cu părul alb, împovărat de grijile vieţii cotidiene?

 

Te-ai gândit vreodată că un simplu salut însoţit de un zâmbet cald, poate aduce lumina pe chipul lor?

 

Te-ai gândit vreodată că ei de cele mai multe ori se simt inutili printre noi, cei ce alergăm zilnic la servici şi ...avem destule preocupari?

 

Te-ai gândit să-ţi vizitezi vecina, poate imobilizată de ani de zile de boală, la pat ?

 

...celui mai neinsemnat....Mie mi-aţi facut...”  Ai o inimă plină de blândeţe?....nu-i uita în rugaciunile tale ! 

 

Ana-Gabriela Olaru

 

***pentru reuşita acestei întâlniri mulţumesc pe această cale celor  8 voluntari din Biserica “Sfânta Treime” Constanţa, implicaţi la transport, bucatarie şi susţinerea programului  întâlnirii.

 

***mulţumesc celor ce-au contribuit financiar: Fam. Fr.Caius Obeeada, Lidia Vasilioglu, Ana Capota şi Severin Tărnăuceanu. 

sus

horizontal rule

Dragii mei, aleşi ai Domnului din Constanţa,

(Mesaj din partea Preşedintelui Misiunii Vox Dei pentru seniorii din cadrul proiectului Betania)

 

 

Cu multă bucurie scriu aceste rânduri, cunoscând râvna şi statornicia credinţei voastre. Apostolul Pavel prin rândurile scrise fraţilor din Efeseni ne confirmă alegerea pe care Dumnezeu a făcut-o din veşnicii: să fim aleşii Lui pe acest pământ. Lumea se uită la feţele noastre, la cât de simpli şi nevoiaşi suntem, unii chiar râzând de neputinţele bătrâneţii sau a realizărilor materiale pe care nu le avem. 

 

Mulţumim bunului Dumnezeu care nu se uită la faţa omului, ci la inima lui. Din acest motiv doresc să va încurajez la o trăire a credinţei. Unii ne judecă după cât de activi am fost sau suntem in viaţa de zi cu zi a bisericii. Cântăm în cor sau nu cântăm? Mergem în vizite sau nu? Fără să fi luat în considerare limitele pe care le aduce bătrâneţea, unii au rămas pe scaunul de judecată, asigurându-şi titlul şi responsabilitatea de Judecător, ceea ce aparţine numai lui Dumnezeu.

 

Dragii mei, m-am uitat la feţele voastre, am văzut semnele bătrâneţii care mă aşteaptă şi pe mine, însă am văzut şi tinereţea inimilor voastre, ceea ce nu se poate vedea decât cu nişte ochi spirituali, ochii celor care sunt chemaţi de El şi sunt alături de voi. Chiar dacă picioarele nu mai vor să răspundă nevoilor, chiar dacă mâinile nu mai pot să lucreze ca la tinereţe, nu lăsaţi mintea să se odihnească, nu părăsiţi obiceiul rugăciunii. Dacă ochii mai sunt buni, nu vă opriţi din citirea Cuvântului. Dacă urechea încă mai aude, nu vă opriţi a asculta nevoile celor din familie. Dacă mai puteţi vorbi, nu vă opriţi a vorbi de Domnul şi de ceea ce El a făcut şi face pentru voi. Mărturia voastră şi flacăra credinţei nu se va stinge niciodată. Lăsaţi-vă călăuziţi de Domnul până la sfârşitul acestei călătorii pe acest pământ.

 

Când eram mic mergeam în vizită la bunicul meu foarte des şi nu scăpam niciodată sa plec fără să citească cel puţin doua versete şi să ne rugăm. Când am fost mai mărişor mă punea să spun câteva gânduri la şcoala duminicală. Nu scăpam fără sa nu fiu întrebat ceva în faţa bisericii. Ştia sa pună întrebări generale pentru tot tineretul, însă să aştepte un răspuns particular din partea mea. Când l-am vizitat pentru ultima data, nu mai vedea, era în suferinţă, iar după luni de zile de stat în casă, l-am luat afara la aer liber în faţa blocului, unde a putut să respire aer curat, să audă ciripitul vrăbiilor şi gălăgia copiilor la joacă. Nu a avut cuvinte de mulţumire pentru acele clipe petrecute împreună. Când l-am văzut pentru ultima oară, ultimele clipe petrecute împreună au fost pe genunchi la rugăciune.

 

Dragii mei, viteji ai Domnului, aleşi din veşnicii pentru slava Sa, chiar dacă ochii s-au închis, picioarele nu ne mai ţin, durerile şi neputinţa corpului ne stoarce lacrimile durerii, nu uitaţi că Domnul ştie totul. El a luat povara noastră, a suferit mult mai mult, chiar până la moarte. Ferice de voi care aţi fost aleşi, pentru că veşnicia este a voastră. Nu uitaţi de mărturia credinţei care este în voi. Nu vă lăsaţi păcăliţi de cel care a înşelat pe atâţia. Dacă un ochi şi o ureche încă mai este bună, folosiţi-o pentru slava Domnului. Daţi cinste Domnului în necazurile voastre.

 

Vă scriu cu greu aceste rânduri, ştiind că cel rău nu mă va cruţa nici pe mine. Am trecut şi trec prin încercări pe care nu le pot scrie, însă vitejii Domnului sunt cei care cad şi se ridică iar. Am primit promisiunea durerilor, a prigoanei şi a batjocorei pe acest pământ în schimbul veşniciei. Bucuraţi-vă, cununa vieţii este a voastră!

 

Mulţumesc lui Gabi care nu încetează să ne facă cunoscut de părtăşia pe care o aveţi împreuna la reuniunile frăţeşti. Sunt aşa de bucuros de prezenţa fratelui Dăduică, păstorul tinereţii mele. De strădania sorei Capotă care la o vârstă aşa de „tânără” nu s-a lăsat intimidată de complicitatea calculatorului. Râvna sorei Melentina am cunoscut-o din tinereţe, pentru care ii mulţumesc lui Dumnezeu. Salutări la fratele si sora Olaru care au fost aşa de calzi faţă de mine. Nu am să uit repetiţiile de fanfara pe care le făceam şi mai ales de prăjiturile sorei. Mai sunt si alti fraţi pe care i-am cunoscut în adunare şi numele cărora îmi sunt cunoscute. Salutari fratelui Mehedinţi şi a celora care susţin lucrarea cu bătrânii adunării lui Cristos.

 

În încheiere transmit salutari fraţilor păstori, in mod special fratelui Marian pe care l-am cunoscut din tinereţe. Sper ca adunarea Domnului din Constanţa să nu-şi uite responsabilitatea pe care o are faţă de bătrânii ei, aşa cum nici Domnul nu a uitat până în zilele noastre de nevoile noastre.

 

Domnul să dea binecuvântare aleşilor Săi din Constanţa.        

 

Coram Deo,

Caius Obeada  

sus

horizontal rule

Sora Lilica

 

“Asculta glasul rugaciunilor mele, cind strig catre Tine, si cind imi ridic miinile spre locasul Tau cel Sfint”….( Ps. 28:2)

 

Sora LilcaAceasta este rugăciunea pe care sora Lilica, copleşită de suferinţele pământene, o înaltă către Domnul şi Izbăvitorul ei.

 

Într-o dimineaţă de sfârşit de martie, la solicitarea sorei Lilica, am pornit către stomatolog, parte din problema sănătaţii sale putând fi rezolvată la acest specialist. Am solicitat o doamnă doctor cu multă experienţă şi dăruire, care a consimţit să rezolve mica problema a sorei Lilica, la cei 83 de ani de viaţă !

 

La plecarea din cabinet doamna doctor nu a consimţit să taxeze intervenţia, a făcut cu mult drag un mare bine Lilicăi, diminuând considerabil suferinţa dumneaei. Ne-am bucurat că mai există Oameni între oameni şi am mulţumit pentru că Dumnezeu ni-i scoate în cale …

 

Am coborât la malul mării, aici am fost copleşite de frumuseţea întinderii ei, a luminii soarelui oglindită în apa liniştită. De la geamul maşinii sora Lilica priveşte cu mare încântare marea…poate pentru ultima dată, nu ştim… Priveşte copacii bătrâni, poate de aceeaşi vârstă cu dumneaei şi preţuieşte fiecare moment în care poate admira Creaţia Divină.

 

Am stat câteva momente încântată fiind de acele priviri limpede, albastre îndreptate cu atâta încântare către FRUMOS!

 

M-am reîntors acasă cu inima plină de bucurie: am reuşit să aduc o rază de lumină în viaţa unei bătrânici scumpe.

 

Nădăjduiesc că va mai vedea marea măcar o dată, înainte să ajungă acolo unde-şi doreşte acum cel mai mult : ACASĂ în “… locaşul cel Sfînt”…

 

Ana-Gabriela Olaru

 

sus

 

Proiectul Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro


Ce este nou?

CHAT Apologetic!

Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!

Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate