Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Proiectul Betania
 

 

 

Iunie 2006
Caută în site
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 


Misiunea Betania

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

În acest număr:

 

 

Alături de seniori [pe această pagină]

 

Încercările bătrâneţii [pe această pagină]

  Este joia mare! [pe această pagină]

Alături de seniori

 

Daniel, un tânăr în pragul a 20 de ani, a ales să petreacă două zile alături de două grupuri de seniori, în loc să se alăture tinerilor ce au ieşit la iarbă verde pe 01 mai 2006! Am fost impresionată de mesajul sau cald! Acest lucru deosebit am vrut să-l împărtăşesc cu dumneavoastră! El a ajutat la proiectarea, traducerea unor DVD-uri creştine la Casa Laura.

 

Asistenţa a fost de asemenea impresionată de slujirea lui Daniel, nu numai de acum, ci şi cea promisă pentru viitor!

 

“Draga Doamna Gabriela,

Vreau sa va multumesc dumneavoastra si lui Dumnezeu pentru timpul petrecut aceste doua zile la Casa Laura. A fost un timp cu totul special pentru mine, totodata un timp de cercetare. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca mi-a deschis aceasta oportunitate aici. Ii multumesc ca mi-a dat asa persoane minunate cu care sa pot lucra. Mai mult vreau sa ii multumesc in mod special pentru dumneavoastra. Sunteti un exemplu pentru mine si doresc sa stiti ca va apreciez si va respect foarte mult pentru tot ceea ce faceti pentru cei din jur si implicit pentru Dumnezeu. Dedicare dumneavoastra m-a inspirat foarte mult. Va multumesc pentru scrisoarea pe care mi-ati scris-o. O incurajare si o imbarbatare binevenita si bineprimita la timpul potrivit. Dumnezeu sa va binevcuvinteze si sa va rasplateasca pentru toate cate faceti. Doresc ca odata cu semnarea contractului meu de voluntariat, sa inceapa o noua perioada de slujire in viata mea, sa slujesc Domnului si lucrarii Lui cu tot sufletul meu. Stiu ca in orice trebuie pusa pasiune si daruire ca sa iasa un lucru bun. Orice este facut cu inima, dureaza vesnic.


Cu multa stima si respect,

Daniel"

sus

Încercările bătrâneţii

 

In luna noiembrie 2005 am primit o scrisoare de la Adam Maria, o veche cunoştinţă, de peste 30 de ani, din Babadag, care îmi scria că este oarba şi se putea observa acest fapt dupa scrisul pe care-l avea faţă de cum îl ştiam eu. Am dorit foarte mult să ajung la dânsa şi împreună cu Gabi şi sora dânsei, Neli, ne-am deplasat la Babadag în luna decembrie 2005. Am găsit-o pe doamna Adam, care este pensionara, cu o  pensie  mică ca noi, cei mulţi,  şi  cu cataractă  şi  neputinţa  care  a  venit  peste dânsa. S-a bucurat mult de prezenţa noastră şi a avut parte de o mare surpriză în ceea ce priveşte alimentele pe care i le-am dus, în urma primirii donaţiei din Sidney, Australia, deoarece dânsa nu putea merge la piaţă decât însoţită, căci este singură. Ne-a spus că se va opera de cataractă la primavară. Mi-a scris  o  nouă scrisoare, disperată, care arăta mai rău decat prima.

 

La câteva zile după primirea scrisorii, fiind voluntară a Proiectului Betania, am fost la dânsa împreună cu Cerasela şi Irina, de la Fundaţia OSANA, care se deplasau în jud. Tulcea. Am adus-o şi găzduit-o la mine, la Constanţa, pentru câteva zile, timp în care a fost dusă la medicul oftalmolog de Gabi Olaru. Medicul a recomandat operaţie urgentă la Bucureşţi, iar Gabi  a luat  legatura cu  Clinica “Oculus” din  Bucureşti, a  programat-o  pentru  operaţie. A luat legatura şi cu singura fiică  a  doamnei  Adam,  care se afla   în Germania, şi au corespondat pe internet, i-a transmis   ultimile ştiri  cu privire  la mama  şi  starea ei, fotografii făcute la Constanţa.

 

Acum  se  apropie  ziua  operaţiei, fiica sa o va însoţi la operaţie la Bucureşti. Să ne rugăm ca Domnul să  fie  acela care să conducă operaţia medicului, El să fie acela care  să îndepărteze răul  din ochii Mariei.

 

Doamna Adam şi fiica dumneaei  mulţumesc  mult Domnului pentru   purtarea de grijă,  şi pentru  faptul  că  El  găseşte căi şi mijloace pentru  a  veni în ajutor,  celor  ce se încred  în El. 

 

Domnul să fie slăvit că există oameni care întind o mână de ajutor la mare nevoie. Rugaţi-vă ca Domnul să fie cel care va conduce această operaţie la bun sfârşit.

 

Anişoara Capotă

 

Este joia mare!

 

În România, afară este o zi cu soare, cald ! Eu am luat un bidon cu ap[, foarfeca, flori de primavară şi am plecat spre locul în care cei dragi ai noştri aşteaptă învierea în trupuri slăvite.

La mormântul lui Mihai, tufa de trandafiri a crescut în înălţime, am curaţat-o de uscăciuni, am tăiat câteva smocuri de iarbă, şi am privit fotografia, iar apoi ochii mi s-au îndreptat spre cer şi am început să cânt:
"Mai este loc la nunta Mielului, în strălucire chemat eşti şi tu,
Ai loc, ai loc, o vini chiar astazi."
Am trecut la mormântul lui Tata Bunu,  aceleaşi simţăminte m-au încercat, am mai cântat o dată cântarea, am privit narcisele înflorite acolo şi am simţit triumful vieţii asupra morţii.
Domnul Isus, după ce a stat la masă cu ucenicii, cina cea de taină, A CÂNTAT CÂNTAREA, apoi  au ieşit pe Muntele Măslinilor.
 

Dragii mei, să ne mângâiem cu nădejdea revederii cu cei dragi cari ne-au luat-o înainte.

                   

Elena Mezei

sus

Proiectul Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro


Ce este nou?

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate