Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Proiectul Betania
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Pagina de Apologetică
Pagina de Teologie
Site-uri Baptiste
Pagina de Istorie
Pagina Pastorală
Articole de la cititori
Proiectul Betania
Pagina de MEDIA
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei

Artă creştină

 

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 

 


Misiunea Betania

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

Betania pentru dumneavoastră

prezentare proiect

 

 

“..Pana la batranetea voastra, Eu voi fi acelasi, pana la caruntetele voastre va voi sprijini. V-am purtat si tot vreau sa va mai port, sa va sprijinesc si sa va mantuiesc

(Isaia 46:4) 

 

Chiar daca au nadejdea vietii vesnice, spre finele vietii, batranii sunt coplesiti de amintirea pierderilor suferite in timp, coplesiti de frica, de vinovatie, sunt ingrijorati, se simt singuri uneori,marginalizati, imaginea de sine scade, se simt o povara. In special sunt impresionata de  văduvi şi văduve, rămaşi singuri să parcurga ultima distanţă din drumul vieţii. Nu uitati ca bătrâneţea inseamna pregatire pentru veşnicie. Nu obositi ..nu va temeti (Isaia 41:10)

 

NOI, cu totii avem datoria sa preintampinam aceste sentimente de inutilitate si singuratate..avem datoria sfanta (Levitic 19:32) sa-i cinstim, sa le daruim din timpul nostru, sa apreciem “smaraldul din interior”

 

Proiectul are un impact deosebit asupra beneficiarilor, a prietenilor acestora, speranta lor de viata a crescut ,dorinta relationarii de asemenea, dorinta avida de cunoastere a problemelor cu care se confrunta si pe care nu le inteleg (de sanatate in primul rand)..ceea ce inainte de derularea activitatilor proiectului pentru multi nu era o problema,ei asteptand cuminti sa treaca la cele vesnice.

 

Este o binecuvantare sa fii un bun comunicator, sa-ti pese de altii, sa gasesti cele mai potrivite vorbe de mangaiere, sa ai discernamant, sa arunci punti de iubire catre semeni, fara sa astepti mare lucru de la ei ! Ma rog Domnului ca actiunile BETANIEI legate de seniori, sa motiveze, sa sensibilizeze Comitetul si membrii bisericii noastre.  

 

Cu ajutorul Domnului in cadrul proiectului Betania, incepand cu 2003 si pana in prezent am derulat o serie de activitati, care au adus bucurie seniorilor, au vindecat uneori rani, au adus speranta si lumina divina in colturile umbroase ale vietii!

 

Activităţile derulate au atins din obiectivele principale ale proiectului astfel:

 

Vizite periodice la domiciliu.Seniorii au fost  vizitati lunar de echipa proiectului existenta formata din coordonatorul de proiect (angajat al Fundatiei OSANA), doi asistenti medicali (voluntari )si  alti 3 voluntari  din biserica locala.

 

Oferirea de sprijin material –s-au oferit alimente, medicamente, în raport cu donaţiile primite şi nevoile identificate;

 

Sprijin emoţional şi după caz consiliere sociala, psihologică si pastorala – acordată în cazul vizitelor şi la solicitare

Revitalizarea sentimentul de apartenenţă religioasă, prin ajutorarea in a  frecventarea serviciile religioase din cadrul bisericii, grupuri de părtăşie;

 

Acordarea unor servicii medicale – precum şi facilitarea transportului pentru controlul medical la cabinete, funcţie de posibilitati şi situaţie.

 

Implicarea persoanelor vârstnice, în mod voluntar, la întâlniri, activităţi recreative şi de socializare, vizite la domiciliul altor seniori;

 

Organizarea unor întâlniri de grup mare, cu un numar de seniori care a variat intre 43 si 90. Au avut loc intalniri, in locatii diferite: in aer liber la Casa Laura, si la alte doua biserici baptiste din orasul Constanta. Aceste întâlniri au rolul de a încuraja, de a crea posibilitatea relationarii prin conversaţii pe diferite teme, de a ne ruga unii pentru ceilalţi si posibilitatea de a relaţiona cu persoane noi.

 

In cadrul întâlnirilor mari si individuale, seniorii au primit materiale ce dezbat  problematicile vârstei a treia, spirituale, informaţii cu privire la alimentaţie, stil de viaţă si sănătate

 

Contactactarea seniorilor cu abilităţi în lucru manual pentru confecţionare de articole de îmbrăcăminte (sosete si genunchiere), ce le-am oferit seniorilor

 

Evaluarea gradului de satisfactie al beneficiarilor a fost inregistrat de voluntari in cadrul intalnirii din decembrie, care au observat satisfactia si multumirea seniorilor pentru: revederea persoanelor dragi, intalnirea cu persoane noi, comunicarea eficienta, primirea de informatii medicale si de interes general, vizionare fotografii cu alti seniori, relationare.

 

Ne bucuram sa fim un instrument in mana lui Dumnezeu, prin care El isi revarsa dragostea Sa catre cei in nevoie. Proiectul Betania se derulează inca din anul 2003. Atât numărul beneficiarilor, care a fost intr-o continua creştere, cat si diversitatea cazurilor întâmpinate, au fost o oportunitate de a cunoaşte mai in amănunt problematica persoanelor vârstnice, si de acumula experienţa.

 

Pe parcursul derulării proiectului am întâmpinat si o serie de dificultati iminente. Eforturile noastre s-au intensificat asupra acestor dificultati, insa unele inca mai exista.

 

Fr.Daduica si fr Fechete, doi pastori iubiti ai Betaniei, s-au implicat, de-a lungul timpului, fizic si spiritual cu multa sensibilitate si dragoste.

 

Fundatia "OSANA" a asigurat continuitatea programului si a resurselor umane timp de peste 5 ani. Proiectul Betania, privit d.p.d.v. financiar, se desfasoara pe baza de donatii individuale, ale bisericilor, organizatiilor din comunitatea constanteana.

La început, proiectul s-a derulat cu paşi timizi, la un nivel restrâns.

In timp, proiectul a fost foarte cunoscut in comunitatea evanghelica locala, s-a conştientizat importanta si nevoia lui, ceea ce a condus la creşterea numărului de seniori interesati si a întâlnirilor de grup mare, foarte apreciate. Am primit solicitari in a organiza intalniri cu seniorii din partea mai multor biserici evanghelice locale.

 

Amploarea neaşteptata a acestui proiect ne-a confirmat ca aceasta lucrare este viziunea Lui Dumnezeu îndreptata către persoanele de vârsta a treia.

 

In prezent Proiectul BETANIA, reprezinta o mana intinsa cu dragoste si dedicare catre persoanele in varsta, care au nevoie mai mult ca oricand, de socializare, de afectiunea si sprijinul nostru.

 

 

DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE!

 

Ana-Gabriela Olaru                                        Cerasela Perianu

Coordonator Proiect                                       Director Executiv Fundatia “Osana”

sus

Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate