Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Proiectul Betania
 

Iulie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Cuprins Publicaţie
EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 


Misiunea Betania

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

În acest număr:

 

Pentru soţia mea… [detalii aici]

 

Albinuţele Betaniei [detalii aici]

horizontal rule

Pentru soţia mea…

 

Intr-o casă foarte modestă, cu o curte mică, undeva într-unul din cartierele Constanţei, locuiesc doi bătrânei. Ion si Teodora S., el 82 ani, ea 79.

 Ion si Teodora S.

Ion S. ne povesteşte că de mic a fost, citez: “dus de mâna la biserică” de bunicul său. Cu timpul bunicul a murit, viaţa şi-a urmat cursul, Ion S. nu a mai urmat calea bisericii, nu l-a mai luat nimeni de mână şi el a crezut că ducând o viaţă de familie liniştită, fără suişuri şi coborâşuri, fără băutură, femei străine, înjurături şi alte obiceiuri urâte este în regulă!

 

După mai mulţi ani, mai precis în anul 1992, a făcut cunoştinţa cu un frate scump, care cu Biblia sub braţ colindă printre vecini şi pe la fraţi să le vestească Cuvântul! Nu cred că ar trebui să pun semnul mirării, aşa ar trebui să fim toţi, Nu?

 

De la acest frate , a cărui aprobare de-a apărea cu numele şi fotografia pe pagină, nu o am, pe atunci domnul Ion S. a aflat că nu e de ajuns să duci o viaţa liniştită, trebuie să cunoşti pe Dumnezeu, să-L primeşti în inima ta şi să-L accepţi ca Mântuitor Suprem. Amintirile l-au răscolit, mâna care-l îndruma către biserică când era prunc, bunicul, da, parcă îşi amintea vag ceva... A urmat invitaţia de a merge la biserică şi acolo, pe bancă, a aflat un bărbat care i-a întins mâna şi i-a zâmbit cald. “Oare de unde mă cunoaşte? Mi-a întins mâna! Şi mi-a zâmbit! Ce fel de oameni se află aici? “

 

Serban PopaRăspunsul la întrebările ce şi le-a pus din prima zi l-a aflat pe parcurs, a devenit frate în biserica noastră. In casa sa are loc întrunirea săptămânala de rugăciune din cartier. Când îţi întinde mâna, zâmbeşte si privirea ochilor albaştri te pătrunde. Ştie că un zâmbet poate aduce un suflet la Hristos!

 

Fratele are însă o mare rugăminte: „Rugaţi-vă pentru soţia mea, este surdă, nu poate auzi mesajele, nici cântările! Vă rog, pentru soţia mea, ca si ea să fie mântuită!”

 

Zâmbiţi celui(celei) ce se aşează pe bancă lângă dumneavoastră, întindeţi 0 mână caldă, primitoare. Orice suflet intră pe uşa bisericii este un potenţial suflet câştigat pentru cer. Arătaţi dragoste!

sus

horizontal rule

Albinuţele Betaniei

 

Pe parcursul unui an şi jumătate activitatea Betaniei a atras un număr oscilant de voluntari, în jur de optsprezece.

 

dori să vă prezint pentru început trei dintre aceşti neobosiţi voluntari şi apoi pe parcursul lunilor să vă prezint şi alţii.

 

Desigur întâlnirile noastre cu bătrânii, de la Casa Laura, sat Mamaia Nord Constanta, presupun pregătirea unei mese modeste, însă  cineva trebuie să se ocupe de acest lucru.

 

Inca de la prima întâlnire care a avut loc în luna aprilie a anului 2004, am avut ajutorul  mai multor surori din biserică, două dintre ele şi-au menţinut poziţia de ajutor voluntar permanent la bucătărie. Sora Nuţi si Crina, fiica dumneaei, două albinuţe gata de-a sluji seniorii şi prin aceasta în serviciul Domnului!

 

Crina, o tinara de numai 22 ani, dintr-o familie cu cinci copii, urmează în slujire exemplul mamei sale, gingasă, zâmbitoare şi mai ales harnică.

 

Cea care se autointitulează “greierele” Fundatiei OSANA, este Silvia C., care vine la fiecare intilnire a Betaniei cu chitara. Nu-mi imaginez vreo intilnire fara ea, da tonul cantarilor si tine ritmul bucurind adunarea seniorilor.

 

sus

 

Proiectul Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro


Ce este nou?

Pagina de umor!

O inimă veselă înseninează faţa (Prov. 15:13), şi este un leac bun (Prov. 17:22). Prea multă învăţătură nu duce la multă bucurie... Accesaţi pagina de umor pentru a vă descreţii frunţile. Detalii aici!

 

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!

Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate