Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Proiectul Betania
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

Artă creştină

 

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 

 


Misiunea Betania

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

Din nou invitaţi


In luna noiembrie, la invitatia domnului Daniel Fodoreanu, pastor al Bisericii Crestine Baptiste “Golgota”, in ziua de 22, am organizat o intalnire Betania in locasul bisericii-gazda,unde un numar de peste 80 de seniori din 4 biserici baptiste locale, penticostala si adventista, 7 persoane din mediul ortodox. Au fost prezenti 3 pastori, doi asistenti medicali, un lucrator social, seniorul Cornel M., ce se ocupa de batranii bisericii gazda. Am solicitat si au raspuns chemarii un numar de 5 voluntari cu masini, inclusiv dacia fundatiei, care au adus la intalnire seniorii neputinciosi. A fost cea mai mare intalnire de acest gen, ca si numar de persoane. Am fost onorati si suntem multumitori gazdei pentru aceasta bucurie adusa seniorilor! Murmurul vocilor celor sositi la intalnire, zambetele, exclamatiile, bucuria de pe fetele lor, discutiile de inceput, salutarile, toate prevesteau cateva ore de destindere pentru noi toti!

In cadrul intalnirii seniorii au primit indemnuri spirituale din partea fratelui pastor gazda Daniel Fodorean, despre protectia Domnului si siguranta in cetatuia Lui. Seniorii s-au simtit liberi sa povesteasca experiente de viata, s-a cantat la muzicuta, s-au spus poezii, voluntara Elena Mezei a impartit biletele cu psalmi. Pastor Claudiu Fechete a vorbit cateva cuvinte despre impactul proiectului Betania in biserica pe care o conduce si in comunitate.

Dintre parerile participantilor:“Simt dragostea celor de aici.Nu am auzit atatea lucruri frumose in toate viata mea.Daca ma primiti as vrea sa mai vin” (dl.Al-din comunitate)

Atmosfera intalnirii a fost foarte degajata la pauza, cand s-a servit gustarea (cheltuiala suportata de biserica gazda), pregatita de 3 voluntari ai bisericii gazda, impreuna cu 2 voluntari ai Betaniei. La solicitarea mea a fost prezent tanarul Razvan, de 20 de ani, care a facut fotografii, si cel mai tanar voluntar,tanara L., de 17 ani.Cu totii au inteles sa se puna la dispozitia seniorilor si la pauza au facut echipa comuna servind rapid si eficient, cu multa dragoste seniorii. Pe timpul pauzei asistentul medical D.C. a masurat tensiunea la cerere si a acordat sfaturi medicale, de competenta dansei, seniorilor. Catre finalul intalnirii, aceeasi asistenta medicala a prezentat un material legat de raceala si consumul de echinaceea. Materialul printat a fost impartit de coordonator celor prezenti, pe langa alte materiale specifice varstei, pe teme de actualitate.

horizontal rule

Mulţumiri speciale

 

ü       Misiunea Samaritan's Purse SUA,

ü       Grace Baptist Church Burnaby, Canada 

ü       Biserica Crestina Baptista “Sfanta Treime” Constanta 

ü       pastor Claudiu Fechete-pentru permanenta implicare si dragoste pentru seniori

ü       presedintele Comunitatii Baptiste Constanta, pastor Daniel Fodoreanu, echipei de voluntari, pentru primirea plina de dragoste de la intalnirea Betania din 22 noiembrie

ü       d-lui Director Mihai Tirla-SC "Milarpin IT" SRL pentru permanent sprijin si supraveghere aparatura IT proiect

ü       d-lui Director Rica Ciric SC “Rick" SRL, pentru implicare voluntara 

ü       tanarului Alex Geacu si familia

ü       d-rei Cerasela Perianu pentru dedicare si supervizare

ü       tuturor donatorilor ce doresc sa ramana anonimi

ü       tuturor voluntarilor

Nevoi ale proiectului

Activand in cadrul Proiectului Betania, inca din anul 2003 ,am identificat o serie de nevoi stringente (imediate) legate de beneficiarii BETANIEI.
Ele sunt:     

Ř       nevoia de hrana-alimente de baza,fructe, apa plata, lamai pe timp de canicula -medicamente si vitamine, produse igiena personala, produse igiena locuinta, chelt legate de achitarea consultatiilor la cabinete medicale de specialitate(fff des-neurolog si cardiolog), chelt legate de transport la: intalniri de grup mic, intalniri de grup mare, plimbari in aer liber, la cabinete medicale,aprovizionare

Ř       produse de papetarie: fiecare beneficiar primeste lunar f multe informatii in scris, legate in special de sanatate, materiale diverse de informare pe specificul varstei si persoanei, buletine informative, pliante, fotografii in care ei apar, facute la intalnirile de grup mare, cu prieteni vechi si noi, in vizita la domiciliu

Ř       aparat masurat glicemia

Ř       voluntari cu masini pt transport la intalniri mari si programele spirituale

Ř       necesitatea unui microbuz pentru transport la serviciile divine,mici excursii, intalniri.

Nu in ultimul rand seniorii au nevoie de relationare,socializare,incurajare prin consiliere personala,ceea ce ne straduim sa facem in cadrul activitatilor derulate.

Proiectul Betania  are un impact deosebit asupra beneficiarilor, a prietenilor acestora,speranta lor de viata a crescut, dorinta relationarii de asemenea, dorinta avida de cunoastere a problemelor cu care se confrunta si pe care nu le inteleg (de sanatate in primul rand)...ceea ce inainte de intrare in proiect pentru multi nu era o problema, ei asteptand cuminti trecerea la cele vesnice...

horizontal rule

La Casa Laura

 

Organizarea intalnirii seniorilor este una dintre activitatile care solicita mult timp, multa energie si antreneaza un numar mare de voluntari pentru desfasurarea ei, dar totodata aduce multa satistactie si implinire pe chipul unui numar mai mare de batrani. Marea parte dintre participanti se afla in imposibilitatea de a se deplasa, dar sunt transportati de catre voluntari, care isi pun la dispozitie propriile masini.

 

Intalnirea a avut loc in data de 18 octombrie, la Casa Laura, locatie a fundatiei OSANA, iar numarul de participanti a fost de 48 de persoane.

 

Acest tip de intalniri sunt deschise intregii comunitati, orice senior este binevenit la intalniri. Atfel la aceasta intalnire, am avut un numar de 4 noi participanti, ceea ce ne-a bucurat nespus de mult.

 

Scopul principal acestor intalniri este acela de comunicare, relationare, cunoastere, discutii legate de problemele lor specifice, consult din partea asistentilor medicali si sfaturi medicale, legate de alimentatia sanatoasa si informatii medicale despre diverse afectiuni.

 

In cadrul intalnirii am avut un invitat special, care a avut un mesaj de incurajare si imbarbatare pentru participanti; Deasemeni ne-am bucurat de prezenta a doi pastori care au avut indemnuri spirituale. Pe langa toate aceste batranii se pot bucura de cateva gustari, de un timp relaxant de discutii in curtea casei Laura, ceea ce ii face sa se simta ascultati, intelesi si iubiti.O mare parte din produsele alimentare consumate in cadrul acestei intalniri au fost donate de un membru al Bisericii Crestine Baptiste “Sfanta Treime” din Constanta.

sus

Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate