Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Proiectul Betania
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Istorie
Pastorala
Proiectul Betania
Stiri
Posta Redactiei

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 

 


Misiunea Betania

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

Să atingem inimi…

 

O parte dintre dumneavoastră, cei ce de-a lungul timpului aţi citit rândurile Betaniei (începând cu octombrie 2003) … aţi putut remarca că ceea ce ne străduim noi, la Fundaţia OSANA, prin lucrările noastre, prin efort conjugat, este să atingem inimi cu blândeţea cu care Domnul ne atinge pe noi! De fiecare dată când am deschis uşa semenului nostru în nevoie, am făcut cu băgare de seamă şi cu bagajul nostru constituit din alimente, haine… am dus în primul rând un zâmbet plin de bunătate, un îndemn din Scriptura, o încurajare şi multă, infinit de multă dragoste!

 

Bătrânii noştri au nevoie de încurajări şi zâmbete…unii dintre ei…au uitat să zâmbească… este şi cazul bătrânei Victoria E. de 86 de ani, căreia într-una din zilele lunii decembrie, în loc să-i aducă un cadou, să o îmbrăţişeze, i-a deschis uşa şi a întrebat : “N-ai murit încă ?” Aceasta mărturisire zguduitoare a bătrânei m-a cutremurat pe mine şi pe cei doi voluntari cu care venisem să aducem alimente, detergenţi, produse de igienă şi să facem curăţenie în camera bătrânei, în baie, pe hol, în aşa fel încât raza de lumină a Celui născut în Betleem să pătrundă şi în căsuţa modestă situată în sudul Dobrogei.

Am luat în mâini faţa bătrânei, am îmbrăţişat pe rând fosta învăţătoare de şcoală biblică pe vremuri, activă în lucrarea pentru Domnul de-a lungul timpului, şi i-am spus că dacă fiul nu o iubeşte, are o mulţime de fii şi fiice ce o iubesc, dar mai ales are DRAGOSTEA DOMNULUI ISUS care ne aduce şi pe noi în casa dânsei!

 

De fiecare dată cand o vizităm ne umplem sufletul cu privirea blândă, blajină  a unei bătrâne în suferinţă (dureri de stomac, dureri ale oaselor, neputinta de-a se putea alimenta corect) dânsa nu uită să mulţumească şi să se aştearnă la rugăciune pentru toţi cei ce de peste trei ani i-au purtat de grijă, i-au ridicat moralul prin facilitarea prezenţei noastre acolo, au contribuit material pentru ca să aibă în primul rând mâncare şi alte mărunţişuri ce ţin de igiena personală şi a casei.. nu îi cunoaşte, dar se roagă ca Domnul să le dea binecuvântări nesfârşite!

 

Vreau să mulţumesc şi să menţionez pe cei ce au ajutat în anul 2006 ca sora Victoria să primească o dată pe lună daruri: Lidia Vasilioglu, Mariana Micu (Australia), Caius Obeada (SUA), anonim SUA, Ucraineţ Magdalena şi Ţepeş Magdalena (Canada), Marin Dumitraşcu(SUA), Grace Baptist Church (Canada), Florin Dăduica (SUA).     

 

De foarte multe ori am afirmat în materialele mele că în lipsa unor persoane cu dăruire (voluntari), nu pot duce la îndeplinire sarcinile ce Dumnezeu mi-a încredinţat în  lucrarea Betaniei…astfel încât în cazul sorei Victoria (şi veţi vedea pe parcursul timpului că astfel de bătrâni sunt mulţi) merită binecuvântările lui Dumnezeu şi mulţumirile mele : Melentina Crihan, Ana Capotă, Elena Mezei, Emilia Preda şi nu în ultimul rând păstor Ioan Dăduică.  

 

Închei cu un verset de care aş dori să fim călăuziţi să ni-l însuşim zi de zi :

« Căci noi sîntem lucrarea Lui, şi am fost ziditi în Hristos Isus pentru faptele bune, pe cari le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele”(Efeseni 2:10)

 

Aşa să ne ajute Dumnezeu !

 

Ana-Gabriela Olaru

Ianuarie 2007

sus

horizontal rule

Mulţumiri Grace Baptist Church-Canada

 

Într-o seară, într-una din cele în care mă gândeam la ce voi (vom) face la aceste sărbători de iarnă pentru seniorii Betaniei, cunoscând nevoile lor atât de mari, lipsuri la tot locul în alimentaţie, în îmbrăcăminte, în imposibilitatea pentru unii de a plăti facturile la curent sau a cumpăra o butelie... Nu am pierdut nădejdea… se “pregătea” al treilea Crăciun în care Domnul îmi arăta Puterea Sa supremă peste noi şi promisiunea..”Eu nicicând nu te voi lăsa…” era in inima mea.

 

Am deschis calculatorul şi printre mesajele de acolo am aflat unul sosit din Canada, prin care un frate drag mă anunţa ca s-a trimis deja o suma din partea Grace Baptist Church pentru Fundaţia Osana, în special lucrarea Betania şi una din familiile în criză pe care noi încercam să o ajutăm..Am recitit mesajul, am simţit că inima bate mai tare şi ochii mi s-au umezit. Trimisesem câteva materiale, sporadic, fratelui..nu mă aşteptam ca cei ce nici macar nu ne cunosc, să trimită o sumă considerabilă.

 

Am planificat într-o mică şedinţă cum să dirijăm valorile primite. Astfel, în lunile noiembrie şi decembrie, cea mai mare parte din sumă a fost investită în alimente, produse igienă personală, detergent pentru bătrâni şi familia vaduvei cu 4 copii,  Rifat – menţionaţi în mod special de donatori- şi fam Dumitru Janca, cu 4 copii şi fără casă. Fiind un material ce apare pe pagina Betania, vă voi scrie câteva cuvinte despre bucuria cu care au fost primite pachetele, implicarea voluntarilor.

 

Comunicând bucuria sosirii unor fonduri pentru bătrâni, voluntarii Melentina Crihan, Ana Capotă, Dana Constantin, voluntar şi donator (în acelaşi timp), doamna Cornelia Bălgrădean, s-au implicat în pregătirea şi distribuirea pachetelor. Sora Anişoara Capotă,  ca şi în anul precedent ne-a oferit spaţiu în care am facut pachetele şi tot de acolo le-am distribuit în ceva timp.

 

În fotografia alăturată se poate observa conţinutul acestor pachete.

 

Seniorii sunt oameni ajunşi la vârsta pensionării, când veniturile sunt mici, sănătatea se şubrezeşte şi au nevoie de o atenţie specială. Ei nu se aşteptau la aşa pachete substanţiale şi bucuria lor a fost imensă, dar mai ales atunci când au aflat că fraţi de departe s-au gandit la situaţia lor modestă, la imposibilitatea de a-şi putea procura în special alimente.

 

La suma pregătită pentru dumnealor a contribuit şi Biserica Creştină Baptistă Sfânta Treime” Constanţa.

 

Vă redau din cuvintele lor:

“Nici nu stiţi cum ne-aţi ajutat cu aşa bunatăţi”(Gh.C)

“În toată viaţa mea  nu am primit aşa daruri multe”(Vasilica C)

“Domnul să binecuvinteze cu sănătate şi mulţumim că s-au gândit la  noi!”(Emilia P)

“Spuneţi-le că îi port în rugăciunile mele şi le mulţumesc din inimă”(Victoria E)

“Am cerut la Domnul puţină bucurie de sărbători…aţi apărut voi şi vă sărut mâinile!. (Dumitra C). Au fost străbătute mai mult de 29 de case, dar ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost atitudinea de laudă a seniorilor la adresa lui Dumnezeu, care nu uită pe cei ce se încred in El. Cei ce au primit daruri şi nu şi-au pus încă nădejdea în Domnul, au avut timp să-şi cerceteze atitudinea şi atunci când i-am vizitat şi au primit daruri, le-am spus despre Dragostea Mântuitorului, care ne motivează să simţim unii pentru alţii şi să ne iubim semenii în nevoie.

 

Nu sunt foarte mulţi,din păcate, cei ce iubesc seniorii…aceştia se simt marginalizaţi şi ştim că rugăciunile, credincioşia  lor susţine pe cei donează şi se gândesc la ei, pe noi, cei ce suntem în Lucrarea Domnului. Seniorii şi-ar dori să facă mai mult, dar neputinţele îi copleşesc.

 

Mulţumiri vă aducem vouă celor ce aţi simţit să fiţi alături de bătrânii noştri!Aţi strâns deja multe lacrimi de bucurie…

 

Mulţumim pentru încrederea şi credincioşia cu care aţi dăruit!Domnul să vă binecuvinteze!

 

“Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera…”(Galateni 6:9Ş)

 

Grace Baptist Church va primi un material mai amplu, mail şi prin poştă, însoţit de un CD cu fotografii şi scrisori de mulţumire de la cei ce au beneficiat de darurile de sărbători.

 

Ana-Gabriela Olaru

Ianuarie 2007

sus

Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate