Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Proiectul Betania
 

Ianuarie 2006
Arhiva editurii
Caută în site

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 


Misiunea Betania

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

În acest număr:

 

 

Nu uitaţi de Crăciun... [pe această pagină]

 

Domnul meu mereu în control... [pe această pagină]

horizontal rule

Nu uitaţi de Crăciun...

 

Cea mai veche amintire legată de Sărbătorile Crăciunului este de pe vremeea copilăriei mele, din Bucovina, când veneau colindători pe sub “fereşti” cu clopote adevărate şi buhai, cu căruţa cu cai şi de regulă oamenii gospodari erau cei ce aduceau Vestea Naşterii Mântuitorului...

 

Vremurile s-au schimbat şi încet, încet revenind la anii de acum pot să spun că deşi nu mai există acea emoţie atunci când vin colindătorii pe la uşi, mesajul Crăciunului a rămas acelaşi de peste ani. Mântuitorul nostru s-a născut pentru a înnoi vieţi, pentru a da în dar viaţa veşnică, dar mai presus de orice nu trebuie să uităm că omenirea are nevoie oameni integri, renăscuţi spiritual.

 nu uitati de craciun...

Asta noapte mergând  împreuna cu un grup la colind, am putut simţi din nou emoţia sărbătorilor de iarnă, colindând cu toată fiinţa noastră...şi nu am dus decât colinde creştine, dar am strâns zâmbete şi bucurie: oamenii au nevoie de Cel născut în iesle, însă ce păcat că unii îşi aduc aminte de El doar de sărbători... 

 

Am citit de curând un mesaj într-o felicitare de Crăciun si mi-a plăcut, vreau să-l primiti şi dumneavoastră pentru că am considerat că el cuprinde mult, prea mult adevăr: 

 

Dacă există în sufletul nostru grija pentru semenii în suferinţă este şi pentru că am beneficiat noi înşine de dragoste în momente dificile. Istoria iubirii pentru semeni ne aduce pe toţi în faţa Celui ce s-a născut pentru a ne aduce pace şi pentru a ne învăţa prin modelul vieţii Sale.” (Adi P/ Tulcea)

 

Mă veţi întreba de ce am legat bucuria Crăciunului de semenii în suferinţă ! Cred că bănuiţi deja ce vreau să transmit : bucuria Crăciunului nu o veţi simţi decat atunci când învăţaţi să dăruiţi o particică din voi, dragostea voastră pe chip şi în inimă, să întindeţi mâna plină de bunătăţi unei văduve, ori să mângâiaţi o familie nevoiaşă ducând o sacoşă cu alimente, ori o maşinuţă, o păpuşă unui copil orfan...sunt gesturi mici, de o valoare incomensurabilă pentru cei cărora le veţi adresa!

 

Ce poate însemna Craciunul? Noi am primit un dar de mare preţ la ieslea Beethlemului...de ce nu am renunţa la acele lucruri care ne inundă viaţa, care ne copleşesc şi ne depărtează de semnificaţia acestei sărbători?

 

Nu vreau să mă înţelegeţi greşit, şi nici să mă laud, lauda este numai a Domnului, vreau doar să vă spun din experienţă că mare bucurie puteţi face în jurul dumneavoastră de Crăciun, strângând mărgăritare din  zâmbete, petale de lacrimi şi comori sus în ceruri... nu uitaţi de Crăciun să duceţi mai departe dragostea voastră urmând modelul vieţi Sale: DĂRUIND!

 

Vă veţi simţi mult mai împliniţi, mai aproape de cer!...

sus

horizontal rule

Domnul meu mereu în control...

Lui îi mulţumesc!

 

Pe parcursul lunii septembrie a acestui an am avut ceva probleme de sănătate care m-au oprit din activitate şi m-au făcut să mă simt foarte inutilă... Mă întrebam de ce Domnul meu îngăduie acest lucru, îmi stopeaza activitatea şi îmi crează acestă stare de discomfort. A fost greu să trec de această perioadă în care să nu-mi vizitez seniorii, în care să pot doar să scriu, dar nu să şi activez.

 

A fost o lungă perioadă în care am “fabricat” în gând broşura Betania, în aşa fel încât toate elementele ce sunt incluse pe ea să exprime ceva cu totul şi cu totul deosebit pentru cei ce o citesc: sensibilitate, dorinţa de mai bine, îngăduinţă... dragoste! Ea acum este finalizată cu ajutorul domnului Mihai T., voluntar Betania.

 

Domnul meu mai ştia că şi fondurile pentru lucrarea Betania se consumaseră, aşa că am cerut ajutorul Lui în totul şi am încercat să descarc “sacul povară” pe Braţul Său. Am încercat să-mi imaginez chiar fizic cum aş putea descărca povara ce o simţeam în spate. M-am rugat mult, dar am cerut ajutorul în rugăciune al fraţilor seniori la întâlnirea din 19 noiembrie din Biserica Creştină Baptistă "Sfânta Treime" Constanţa. La întâlnire au fost prezenţi mulţi prieteni care au rămas impresionaţi de atmosfera creată.

 

Timpul a trecut, au trecut şi acţiunile Sarepta şi Chicago adresate sinistraţilor, nevoiaşilor, despre care am scris pe site în lunile trecute. Se apropia iarna, sărbătorile şi nu aveam nimic în “tolbă” pentru a putea face bucurie celor cu tâmple albe, ce începând din anul 2003 începusem să le oferim câte ceva pentru sărbătorile de iarnă.

 

Domnul a lucrat într-un chip atât de minunat, a răspuns rugăciunilor reunite şi prin doi fraţi binecuvântaţi, Mariana M. din Adelaide, Australia şi Caius Obeadă din Sidney, N.York am fost anunţată mail că am primit donaţii în cont, care acoperă cheltuielile legate de aprovizionarea cu alimente şi transport pentru seniori. Ba mai mult, sunt rezerve şi pentru după sărbători să putem întinde o mână de ajutor celor care aşteapta o rază de soare, care să intre în casa lor. Donatii in lei am mai primit de la dl. Mihai Tirla, benzina de la dl. Adrian Banu. Am mulţumit Domnului şi am anunţat colegii şi voluntarii despre această adevarată minune dumnezeiască. Dumnezeu îi iubeşte pe seniori, bolnavi, văduve, orfani, El ne iubeşte şi niciodată nu ar trebui să mă mai îndoiesc pentru că Domnul meu este mereu în control!

 

Am pornit însoţită de Anişoara Capotă şi Melentina Crihan, două voluntare de nădejde ale Betaniei, prima de aproape 80 de ani (o cunoasteţi din celelalte acţiuni ale Betaniei descrise pe site), celalaltă o albinuţă de 60 de ani, care este unică în biserica noastră, un voluntar foarte activ. Dumneaei împreuna cu alţi voluntari formează echipa nr. 2 de lucru a proiectului.

 

Când observi pe fereastra zăpada, gheaţă, mai deschizi şi geamul şi respiraţia ţi se taie din cauza gerului, nu prea te încumeţi să ieşi pe stradă; acest lucru, mai ales prima gheaţă a acestui an nu ne-a făcut să ne speriem şi am intrat în en-gross, am luat alimentele: trei carucioare cu ulei, zahar, mălai, orez, paste făinoase, făină, portocale, şampoane, săpunuri. Ne întrebam daca biata dacie poate suporta atât bagaj, dar până Domnul îngăduie o maşină de capacitate mai mare, si pentru transportul unui numar mai mare de seniori, ajutoare pentru ei, dacia ne-a fost de un real folos. Ne-a luat ceva timp să pregătim pungile (la parterul casei sorei Anişoara), doldora cu de toate şi în aceiaşi zi am pornit pe teren. Trecuse de ora 14, dar nu ne-am propus în nici una din zile să ajungem la o oră anume acasă, deja timpul nostru era declarat ca fiind al Domnului.

 

Nu ştiu cum să vă descriu bucuria celor ce ne-au deschis uşa, pe care noi în prealabil nu îi anunţăm că venim. Nu vă voi putea afişa toate fotografiile celor la care am poposit, dar pot să vă spun că au fost câteva persoane care ne-au arătat portmoneul în care aveau doar 10.000 lei (1 Ron), cu care poţi cumpăra doar două pâini ! Ne-au dat şi nouă lacrimile pentru că am alcătuit o listă întocmită foarte obiectiv cu persoanele care urmau să fie vizitate şi Domnul ne-a trimis exact acolo unde nevoia era mai mare! Am vizitat o văduva, Emilia N., care a suferit o operaţie pe colon şi a cheltuit foarte mulţi bani pentru a-şi rezolva problema de sănătate; o familie cărora nu le ajunge pensia decât pentru medicamente; o altă familie tânara cu o fetiţa de 1,7 ani, Cristina, care nu cred că a primit vreodată o papuşă adevarată, iar alimentele au dat speranţa unui Crăciun îmbelşugat familiei.

 

A doua zi, o zi splendidă, când gheaţa strălucea în soare, am pornit iaraşi la drum vizitând văduve în special, care au pensii foarte mici, fiecare cu istorioara lor tristă; apoi am poposit la azilul de bătrâni, unde am putut bucura două suflete care stau între patru pereţi, fratele Arfir C. şi colegul său de cameră, dl. J.S. Am cântat colinde, ca şi în celelalte case, dar ce ne-a impresionat mai mult a fost poziţia domnlui J., cu mari probleme astmatice, care ne-a rugat să mai trecem pe acolo. Dumnealui a ascultat cu respiraţia tăiată colindele şi ochii i s-au umplut de lacrimi, fiind neaşteptat de impresionat.

 

Dacia break a Fundaţiei OSANA a “colindat” şi pe la alte uşi şi aşa am dus bucurie şi în alte case, dar ceea ce am putut constata la sfârşitul acestor zile este faptul că sunt foarte mulţi oameni necăjiţi, bătrâni singuri şi săraci, neajutoraţi, sunt oameni care vor să asculte colinde, Il vor pe Dumnezeu în casele lor, Il aşteaptă şi sunt sensibilizaţi când află că de departe au primit un ajutor neaşteptat, tocmai de peste oceane.

 

Ce-am făcut noi a fost doar să acţionăm pe teren, dar toate acestea nu erau posibile fără un ajutor material, fără donaţia făcută din inimi deschise la momentul potrivit.

 

Acţiunea noastră nu s-a încheiat, cu ajutorul Domnului vom continua, printre altele vom merge la Babadag (Tulcea) acolo avem semnale despre o văduvă saracă şi oarbă.

 

"Am fost plăcut impresionată de reacţia celor cărora le-am dus darurile în alimente. Bucuria lor n-a fost  mai mare decât a mea. Am mulţumit tot timpul în gând Lui Dumnezeu pentru Mariana, Caius, pe inima cărora  Dumnezeu a pus acest ajutor. Am spus tuturor de unde vine ajutorul, de la Domnul, de pe alte continente. Mari sunt Lucrarea şi Planul lui Dumnezeu şi-i  mulţumesc pentru felul cum  lucrează, chiar şi prin cei mai slabi (cum sunt eu). Veţi vedea reacţia multora prin pozele făcute, bucuria a fost mare, Domnul să le răsplătească efortul, multă sănătate şi zile fericite pe pământ." Anişoara Capota.

 

“Mi-aţi făcut o mare bucurie, mai veniţi...” (Janos S., azil)

 

“Vă arăt, mai aveam doar 10 000 lei în portofel” (Valerica I., 80 ani)

 

“Nu mă aşteptam la aşa daruri. Domnul să le răsplătească celor ce au ştiut că aici noi nu ne ajungem cu banii, cumpăr medicamente...” (Emilia N.,68 ani)

 

“Nu am primit niciodată asa daruri multe de Crăciun...” (Vasilica C.,76 ani)

 

“Când am ajuns cu sacoşa cu alimente la sora Victoria E., a început să plângă şi să laude pe Domnul pentru că El ştie în ce sărăcie se zbate, banii nu ajung nici de medicamente. M-a îmbrăţişat şi a fost foarte impresionată. (Silvia C.)

 

”Sunt oameni pe care nici nu-i cunosc cei ce mi-au trimis acestea, Dumnezeu e mare, Doamne iţi mulţumesc” (Victoria E., 86 ani)

 

Am reînvăţat în perioada din septembrie şi până în prezent, deşi ştiam acest lucru, Dumnezeu doreşte ca noi să credem că El deţine controlul asupra oricărui lucru căruia ni se pare la un moment dat că nu-i putem face faţa. “Căci Eu ştiu gândurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gînduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” (Ieremia 29:11).

 

Mă comport eu în aşa fel încât să pot spune că sunt mulţumitoare pentru toate binefacerile Domnului? Domnul meu ştie că mă străduiesc activând în Lucrarea Lui. Cert este faptul că nu pot singură...fără cei cărora Domnul meu le pune pe inimă dărnicia, fără voluntari adevaraţi care să se implice, fără sprijinul în rugăciune al fraţilor seniori, fără ajutorul tuturor celor ce-au susţinut această lucrare începând cu octombrie 2003.

 

Ea are continuitate pentru că Domnul sensibilizează inimi pentru inimi.

 

Biblia spune “Bucuraţi-vă întotdeauna. Rugaţi-vă neîncetat. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.” (1 Tesaloniceni 5:16-18)

sus

horizontal rule

Proiectul Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro


Ce este nou?

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!

Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate