Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Proiectul Betania
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Istorie
Pastorala
Proiectul Betania
Arta Crestina
Stiri
Posta Redactiei

Artă creştină

 

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 

 


Misiunea Betania

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

Trăind cu speranţa cerului

 

“De aceea pe orişicine Mă va mărturisi înaintea oamenilor,îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri” (Matei 10:32)

 

Citind articolele lunilor din urmă veţi putea constata că unele nume apar frecvent în lucrarea cu seniorii. Desigur o lucrare de acest gen implică aportul unor păstori, la care apelez ori de cate ori programez întâlnirile Betania, ori o situaţie constatată pe teren impune şi prezenţa unui pastor. Cei doi păstori apropiaţi Betaniei sunt fratele pastor senior Ioan Dăduică şi fratele pastor în exerciţiu Claudiu Fechete, în Biserica Creştină Baptistă “Sfânta Treime” Constanţa. Dumnealor sunt cei ce “mărturisesc înaintea oamenilor”…

 

Pe parcursul anului 2006 am apelat la fratele Dăduică să ne însoţească în vizitele făcute la seniorii bisericii, şi dumnealui la cei 72 de ani împliniţi, nu ne-a refuzat niciodată. Domnul i-a dăruit o voce caldă, liniştitoare care este aşteptată cu ardoare de seniori. Cei ce sunt imobilizaţi şi nu-şi pot permite să mai participe la programele bisericii, îşi reamintesc cu plăcere timpul în care fratele le predica de la amvon. Acum dumnealui este cel ce merge la paturile lor şi îi mângâie cu versete special alese, îi îndeamnă la răbdare...să cultive în gândurile lor... speranţa cerului!

 

Ioan DăduicăAm intrebat pe fratele care este versetul său de căpătâi, al dumnealui sau al familiei şi mi-a spus Psalmul 37:23-27 şi sora Florica mi-a citit cele câteva versete; “Am fost tânăr şi am îmbătrânit... urmaşii lui sunt binecuvântaţi..fă binele şi vei dăinui pe vecie

 

Ce frumos să ai un aşa îndemn pentru o viaţă de slujire! Ajutorul dăruit de Domnul fratelui Ionel, sora Florica (când sănătatea i-a permis să ne însoţească în vizite), a avut întotdeauna un cuvânt de mângâiere şi citat din Biblie, care au avut darul de a încuraja seniorii bolnavi. De curând dumneaei a împlinit onorabila vâstă de 70 de ani. Mulţumim Domnului pentru dumnealor şi ne rugăm ca El să-i ţină sănătoşi şi cu aceeaşi dorinţa:”...fă binele şi vei dăinui pe vecie.

 

“Eu dar mă pot lăuda în Isus Hristos, în slujirea lui Dumnezeu.Căci n-aş îndrăzni să pomenesc nici un lucru, pe care să nu-l fi făcut Hristos prin mine”. (Romani 15:17,18Ş) ... în lucrare, unul din versetele de căpătâi ale fr. Claudiu Fechete. Poate aţi experimentat vreodată, intrând în casa unui senior v-a pomenit despre o persoană dragă care le trece des pragul şi se interesează în mod constant de dumnealor. Ori poate în rugaciunea de încheiere a vizitei s-a rugat pentru sănătatea acelei persoane. Dar poate aţi aflat că este mult aşteptată acea persoană şi că ei ştiu că se roagă mereu pentru ei; s-au confesat ei şi şi-au spus durerea şi povara sufletului încercat de bolile şi neputinţele bătrâneţii.

 

Claudiu FecheteÎn anul 2003, când Lucrarea Betania era la începuturi, am aflat cu mare satisfacţie că fratele Claudiu, un tânar cu puţin peste 30 de ani, este atât de aşteptat şi iubit de seniori. Am observat apoi că sentimentele sunt reciproce, şi am remarcat îndemnurile la rugăciune date de dumnealui în biserică; seniorii au un loc special în inima sa.

 

Este cel ce coboară “speranţa cerului” în casele lor ”nădejdea unei vieţi curate, sfinte, perfecte şi binecuvântate, care durează o veşnicie”. (citat din cartea “Speranţa cerului” de Maurice Paine).

 

La întâlnirile Betania este cel ce încălzeşte atmosfera; cu tava cu ceşcute cu lapte fierbinte si cafea, ceai… zaharina, un fursec, putin chec? ... un zâmbet, o gluma, o invitaţie la leagănul din curtea Casei Laura, multă răbdare printre seniorii invitaţi. Gino Balan si D. Daniel îl acompaniază. Sunt fericiţi că pot să slujeasca şi în acest mod.

 

Nu mă gândesc să fac propriu zis o încheiere acestui material, vreau doar să mărturisesc că Lucrarea Betania este binecuvântată să aibă astfel de slujitori!

 

Fie ca împreună, cu toţii, să ne bucurăm odată în slavă căci „El va schimba trupul stării noastre smerite, şi-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Şi supune toate lucrurile.

sus

horizontal rule

Să devenim asemenea Lui

 

Cu câteva luni în urmă, recunosc, nu chiar în ianuarie 2006, când a apărut eseul de mai jos, am citit rândurile fratelui Laurenţiu şi am apreciat eseul, l-am considerat “acid” şi “la obiect”, al ... zilelor noastre. Am reţinut de acolo multe lucruri adevărate, din păcate, şi am avut şi un moment de cercetare.

 

Deodorant Spiritual… În vremea noastră există psihologi care tratează bolile, afecţiunile şi toate celelalte „patimi”, însă noi îi ignorăm pentru că nu vrem ca alţii să ştie de noi şi de cine suntem noi de fapt. Creştinii de astăzi profită de faptul că sunt unde sunt şi încearcă să redefinească valorile vieţii creştine, aşa cum le-a fundamentat Domnul Isus Hristos, şi le modelează după cum vor ei. Am ajuns să numim păcatul "problemă" şi când e vorba de ceva mai personal, nu spunem lucrurilor pe nume”....

 

...” să îi ceri lui Dumnezeu să zdrobească eul tău. Apoi cere-i să producă în tine un caracter de asemănare cu persoana lui Isus Hristos, Fiul Său cel Sfânt şi Desăvârşit. Când vei înţelege cine a fost El şi ce a făcut El, şi când vei reuşi să devii tot mai mult asemenea Lui (nu am folosit cuvântul „perfect” în acest context şi nici nu vreau să aibă cineva ideea de a-l aduce aici, astfel creând un „pre-text”!), atunci vei şti ce să faci când mândria îţi bate la uşă”. ...” (Eseu-Laurentiu Nica,ianuarie 2006 )

 

Ne împiedicasem, mă împiedic de creştinii pomeniţi de fratele în eseu şi mă rog Domnului ca în fiecare zi să fiu asemenea Lui, să mă ferească de păcatul mândriei”. Mi-am impus atunci, mai mult, ca valorile mele să fie acele ce sunt VALORI pentru EL, ştiind că Mântuitorul meu este singura Valoare care dă sens vieţii mele. A fost un moment de cercetare pentru mine. Am votat pe site-ul www.voxdeibaptist.com acel eseu, ca fiind cel mai valoros.

 

La finele lunii decembrie a anului 2006, spre surprinderea mea, am fost anunţată că la concursul de eseuri, premiul a fost acordat fratelui Laurentiu Nica, iar conducerea site-ului împreună cu fr Laurenţiu, a hotărât ca acel premiu (100$) să revină Fundaţiei OSANA, Proiect Betania. M-am simţit copleşită de onoarea care a fost acordată muncii noastre, în cadrul Betaniei. Muncim cu drag în ogorul seniorilor, îi slujim cu dragoste...

 

Vreau să mulţumesc pe această cale conducerii site-ului, fratelui Octavian Caius Obeada şi apreciez în mod special atenţia şi dragostea sa permanentă ce planeaza asupra noastră ca si slujitori. De asemenea multumiri pentru gazduirea Betaniei, începând cu 2003, pe site.

 

Mulţumiri fratelui Laurenţiu Nica, pentru dărnicie şi nu în ultimul rând pentru încrederea acordată lucrărilor Betaniei. Este un imbold pentru noi, un semn divin şi un motiv în plus să slujim mai departe.

 

Ana–Gabriela Olaru

sus

horizontal rule

Pagina de Artă Creştină

lucrări de Silvia Cartacai

 

Silvia CartacaiSilvia Cartacai lucrează în cadrul Proiectului Betania al Fundaţiei OSANA. Ea s-a dedicat sculpturii producând frumoase lucrări de artă. Ea lucrează basoreliefuri, care au fost donate din partea Fundaţiei OSANA diferiţilor sponsori din lume. Fiecare lucrare este însoţită de gânduri frumoase din Evanghelie şi niciodată nu uită să amintească de Marele Artist, Creatorul tuturor lucrurilor. Foloseşte orice ocazie să înalţe pe Domnul ei, ea este o continuă binecuvântare şi inspiraţie pentru noi (Simona Milea - Director Fundaţia OSANA in anii 1999)

 

Silvia spune ca: “prin sculptură încerc să imit ceea ce Dumnezeu a creat şi cu cât încerc acest lucru îmi dau seama cât de departe sunt de ceea ce Creatorul meu a făurit...mă inspir din Biblie, creez papirus cu versete. Sculptura m-a ajutat foarte mult să mă apropii de Dumnezeu. Îmi place să dau viaţă lemnului. L-am iubit pe Dumnezeu şi El mi-a dăruit talentul... nici nu gândeam că voi putea face ceea ce fac acum. Lucrările mele au fost cunoscute şi apreciate prin intermediul Fundaţiei OSANA. Lucrând aici am fost motivată şi ajutată în creaţia mea.”

 

Lucrările Silviei sunt sculptate in lemn de tei, lemn de fag şi traforate în placaj.

 

Întotdeauna cu un zâmbet, împarte felicitări creştine celor dragi, făcute de ea şi uimitor ne surprinde cu noutăţile inspirate mai ales din natură şi Biblie.

 Silvia la bancul ei de lucru

Silvia are căldura şi dragostea cu care ştie să se apropie şi de persoanele vârstnice, de aceea ea este o persoană importantă pentru Betania.

 

Ana-Gabriela Olaru

 

Versuri dintr-o poezie preferată a Silviei:

 

”Îmi place să Te-aud,

Să uit de ceasul care trece;

În liniştea ce-aduce atâta pace între noi,

Adun din lacrimi

Care curg pe filele citite

Puterea Ta divină,Prin neguri, peste munţi,

Viaţa să-mi susţină!”

 

(Benoni Catana - vol. ”O raza de soare”)

 

Vizitaţi pagina cu lucrările Silviei apăsând aici

sus

Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate