Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Proiectul Betania
 

August 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Cuprins Publicaţie
EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 


Misiunea Betania

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

În acest număr:

 

Îmi merge bine... [pe această pagină]

Pe internet la ... 79 de ani [pe această pagină]

horizontal rule

Îmi merge bine…

 

doamna Vasilica in stangaÎn zona peninsulară a oraşului Constanţa locuieşte o bătrână, Vasilica C. Este asistată în cadrul Proiectului Betania de peste un an şi jumătate şi tot de atunci doamna Vasilica spune că este mai fericită.

 

Daca asculti frânturi din povestirile vieţii sale, te cutremuri: şapte morti în decurs de câţiva ani, printre care şi soţul dumneaei, o viaţă muncită în prezenţa unui soţ nerecunoscător, cheltuitor, prins de păcatele lumii acesteia!

 

O viaţă întreagă în care nu a avut bucurii, zilele de naştere treceau  ca toate celelalte zile, sărbătorile la fel. In ultimii ani a suferit patru infarcte (“o minune în viaţă, zice doctorul”).

 

La Mangalia, la Mamaia, pe malul marii, la Casa Laura, petrecem mult timp împreuna cu alţi bătrâni, încercând să-i facem bucurii. Un pachet cu haine (din care pune deoparte şi fiicei, şi ea nevoiaşă), câteva fructe, toate aduc o bucurie nespusa în ochii şi sufletul acestei bătrânici.

 

Vizitele făcute sorei Anişoara Capotă, vecina ei, se transformă în adevarate lecţii de viaţă, sfaturi pentru o viaţă creştină.

 

Cea mai mare realizare a dumneaei este prezenţa în fiecare duminică dimineaţă în Casa Domnului, unde a găsit prietene de vârsta dumneaei, şi noi… prietenii ei, aşteptăm ziua în care-L va găsi pe Domnul şi-I va închina viaţa sa!

sus

horizontal rule

Pe internet la... 79 de ani!

 

Acum câteva luni un frate mi-a scris un mail în care menţiona că dacă s-ar face o statistică, cu siguranţă figura ori numele mai des întâlnite pe pagina Betania este Anişoara Capota!

 

Sinceră să fiu nu mi-am dat seama ca aşa este, dar motivul pentru care aceasta bătrânică de 79 de ani este “number one”, îl veţi putea cunoaşte imediat.

 

sora Anisoara CapotăSora Anişoara este al doilea voluntar al proiectului Betania. Fără nici o reţinere s-a oferit să străbată kilometri întregi pe vreme bună sau rea şi spun cu toată fiinţa :este un dar nepreţuit de la Domnul pentru lucrarea acestui proiect şi pentru toţi cei ce o cunosc ori nu. Dacă răsfoiţi paginile Betania veţi cunoaşte de ce este un dar nepreţuit şi pentru cei ce nu o cunosc, nu mai revin!

 

Anul trecut, undeva în primavară povesteam sorei ce înseamnă pentru mine legatura mail, paginile internet creştine şi câte lucruri interesante poţi afla stând acasă în faţa calculatorului. Ochii dumneaei mă urmăreau cu interes, punea întrebări şi era foarte interesată de acest subiect!

 

Ce credeţi că a primit sora cadou la sfintele sărbători ale Crăciunului? Un calculator! (Mereu spune ca Dumnezeu o iubeşte într-atât încât îi indeplineşte dorinţele) De atunci şi până azi tainele lui au fost desluşite rând pe rând, câteva caiete cu notări şi adnotari stau aranjate în jurul calculatorului. Sora citeşte paginile creştine, deţine o listă întreagă cu denumiri de site-uri creştine, are legături cu multe persoane şi menţine corespondenţa pe YM messenger.

 

Mai cunoşteti dumneavoastră o astfel de persoană? Cum să nu fie o figură marcantă?

 

Dumnezeu i-a calauzit paşii spre Casa Lui cu mulţi ani în urmă. De atunci vasta biblioteca creştină, personală a fost în întregime citită şi studiată, de ce nu ar parcurge pagini cu noutăţi?

 

Ceea ce este demn de admirat este că sora nu păstrează numai pentru dumneaei informaţiile culese, ci surorile, cunostinţele, familiile finilor, alte persoane ce-o vizitează sunt invitate să ia loc şi să parcurgă pagini, ori să vizioneze fotografii din peregrinările Betaniei!

 

Mentineţi în rugăciune această fiinţă minunată, ca Domnul să o păstreze sănatoasă, la fel de ospitaliera aşa cum a fost o viaţă, o enciclopedie în viaţă!

sus

 

 

Proiectul Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro


Ce este nou?

Pagina de umor!

O inimă veselă înseninează faţa (Prov. 15:13), şi este un leac bun (Prov. 17:22). Prea multă învăţătură nu duce la multă bucurie... Accesaţi pagina de umor pentru a vă descreţii frunţile. Detalii aici!

 

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!

Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate