Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Proiectul Betania
 


Home
Arhiva editurii

 

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

Colaboratorii

 


Proiectul Betania

 

Să o cunoaştem pe ANIŞOARA CAPOTA

 

Anisoara Capota

Minunata sora ANA CAPOTA, a cărei locuinţă a constituit şi constituie o oaza de linişte şi pace, o Betanie - pentru faptul că sora este un dar de la Dumnezeu în viaţă. Un sfat, un verset, o cântare şi o poezie, mereu are câte ceva pregătit… Dânsa ne însoţeşte uneori în periplul nostru la bătrâni! O enciclopedie a poeziilor creştine memorate în ani!

 

O bătrânică  de mare preţ, la 78 de ani, vie şi fremătândă pentru Domnul, pentru cei ce nu-L cunosc. Prin casa dumneaei se perindă o mulţime de cunoştinţe şi Biblia nu lipseşte de pe masă. Pastori vestiţi, fraţi dragi împreună cu familiile lor, au fost găzduiţi de sora.

 

De peste 30 de ani Ana Capota  împarte materiale creştine. Pe timpuri, înainte de 1989, multiplica la maşina de scris, împreună cu sora Jucov, broşuri interzise, cărţi creştine pe care acum le găsiţi uşor în standurile creştine; le împărţea alături de fraţii pastori… Câte 10 pagini pe zi, lucrări după lucrări. O carte rară, un singur exemplar? Nici o problemă surorile erau în lucru, la datorie! Slujire pentru Domnul! O femeie puternică atunci şi acum.

 

La piaţă, pe stradă, la trecerea de pietoni, în magazine, la masa din sufrageria personală, sora noastră găseşte prilejuri nenumărate să vestească pe Domnul. Îmi povestea că nu o data Domnul i-a scos în cale, pe stradă, la un moment dat, persoane disperate, confruntate cu griji şi probleme, din care nu găseau scăpare. Cunoscând, mânuind Cuvântul Domnului cu  mare putere, dânsa a reuşit, nu o dată, să facă lumină în problemele semenilor.

 

Viaţa personală, modul în  care Domnul a chemat-o la 47 de ani la o viaţă dedicată Lui, experienţele trăite înainte de venirea la credinţă, toate acestea lucruri constituie un argument în plus de a se putea apropia mai uşor de oricine.

 

Lucrăm împreună în cadrul programului Betania de aproape un an; în casa dumneaei programam întâlnirile seniorilor, ne sfătuim, cântăm, ne rugăm, programam ore de rugăciune. Întotdeauna plecam încântaţi din casa sorei. Pe masă întotdeauna sunt bunătăţi şi multă, multă dragoste în priviri.

 

Domnul i-a dat viată şi putere pentru ca sa fie un exemplu personal, unic, printre noi… Împrumutaţi zâmbetul cald şi căldura sorei Anişoara…

 

Ana-Gabriela Olaru

sus

Ce este nou?

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.Back Next
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate