Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Proiectul Betania
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

Artă creştină

 

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 

 


Misiunea Betania

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

În slujba lor - Proiectul BETANIA

 

Doresc ca randurile mele sa va aduca bucurie in suflete, mai ales ca dvs ati adus bucurie in viata celor, pe care „Betania” ii slujeste!

 

Dragii mei, lunile ianuarie si februarie au insemnat o alergatura si activitate din plin,culminand in martie cu intalnirea de sambata 07, la care ne-am bucurat cu totii de o prezenta de 75 de persoane.Despre aceasta intalnire, intr-un raport viitor!

 

Vremea ne-a fost un bun „prieten”, in aceste luni, caci ne-am bucurat de o iarna deosebit de blanda,cel putin aici, in zona de litoral. In tara au fost inzapeziri,furtuni,dar noi,am fost ocoliti de vremi grele.

 

Initial ma gandisem ca in aceste doua luni sa actionam mai lent, gandindu-ne ca terenul va fi greu de facut si asa luna decembrie a fost una plina,obositoare,plina cu daruri pentru multi seniori.Sunt peste 20 de seniori acoperiti de vizite si bunatati, iar pentru 3 si plata medicamentelor vitale.

 

Multumim Domnului pentru toti acei care isi ofera sprijinul spiritual pentru aceasta LUCRARE. Aceasta activitate se desfasoara prin mila si indurarea Domnului, care ne-a dat ajutoare de tot felul: prin cei ce au donat bani,printre care si dvs, prin cei ce au ajutat la cumparaturi, prin cei ce s-au raspandit alimente si produse de igiena casa si igiena personala, prin logistica fundatiei.

 

Domnul sa-i binecuvinteze si sa le rasplateasca tuturor!

 

Varsta voluntarilor variaza de la 18 la 70!

Un mare ajutor l-am avut de la sora Melentina, care zilele trecute a implint frumoasa varsta de 70 de ani.Tot vrednica, tot neobosita,tot in slujire pentru semeni. O „albinuta” in gradina Domnului!...

 

Prin Harul Domnului am primit in dar si aparate de masurat glicemia, stripere, tylenol pentru raceli si dureri reumatismale, aparate de masurat tensiunea, multi- vitamine si chiar bomboane pentru seniori. Langa donatiile dvs s-au adaugat cea a  bisericii noastre, si chiar la sedinta anuala din februarie am fost deosebit de motivata si in acelasi timp fericita sa observ importanta pe care conducerea bisericii o acorda seniorilor. Activitatea Betaniei a fost apreciata, alocandu-se un fond mai mare pentru anul 2009.Un mare accent a fost acordat intalnirilor cu seniorii, care conduc la stabilirea de relatii noi, revederea unor cunostinte vechi, partasie....  La fiecare intalnire, fratele pastor Claudiu Fechete, nu uita sa mentioneze cata bucurie patrunde in casele celor vizitati, prin momente de partasie, prin mic ajutor material,plata medicamentelor,sprijin moral si spiritual,in cadrul vizitelor Betaniei!     

 

Am deschis multe usi si bucuria a inundat casele celor care sunt imobilizati,ori depind de alte persoane pentru a se putea deplasa in afara casei, mai ales celor carora pensiile nu le sunt suficiente pentru a-si procura cele necesare, inclusiv medicamente.

 

In luna februarie Dumnezeu mi-a dat calauzire si am ascutat Vocea Lui, convocand  un numar de surori voluntare, dintre care o parte deja activeaza la Betania,si o alta parte ce si-a exprimat dorinta sa activeze pe viitor.

 

Asadar, in fiecare miercuri ne intalnim in demisolul bisericii.

Si aici, uimitor,varsta variaza intre 52 si 85 de ani

Am format patru echipe din aceste voluntare.

 

In acest segment am avut intotdeauna parte de suportul informational, caldura si dragoste din partea pastorului Claudiu Fechete si a secretarei bisericii, Rodica N.

 

Pornind la drum cu 4 formatii putem acoperi prin vizite un numar de cel putin 32 de seniori lunar.Echipele se vor roti lunar pe alti seniori mereu.Va exista un permanent „tur” de vizite si astfel pe langa clipele de partasie si bucurie pentru vizitati ,cat si pentru voluntarii implicati, va exista o permanenta informare despre starea lor de sanatate, problemele lor specifice.

 

In acest mod nadajduiesc  ca prin caluzirea de SUS sa avem o activitate si mai  fructuoasa, atingand astfel obiectivul central al Betaniei: „promovarea unei stări de bine şi creşterea calităţii vieţii în plan emoţional, relaţional, fizic şi spiritual”.

 

Intr-una din cele 4 echipe exista un asistent medical voluntar, care pune in slujba seniorilor cunostintele medicale si utilizeaza aparatele de masura,de medicamentele primite ca donatie.

 

Nu este posibil sa avem fotografii de la toate echipele,din pacate nu avem decat o singura camera digitala, dar ne imbogatim in fiecare zi de miercuri cu povestirile voluntarelor, cu experiente de viata si chiar momente de calda sinceritate, in care cele ce viziteaza sunt chiar incurajate de cei vizitati.

 

In cursul lunii februarie am poposit si in casa Dariei Haidulis,care la onorabila varsta de 96 de ani, ne-a cantat si ne-a spus pe de rost doi psalmi!

 

Vizita noastra i-a produs o mare bucurie, amintindu-si impreuna cu prietena sa,Victoria L., de vremuri trecute,din

zona Tulcea.   

 

La finele lunii februarie urmarile unui accident intamplat cu prietena Vasilica C., ne-a purtat catre spitalul din Eforie. Prietena noastra,la venerabila varsta de peste 80 ani, a cazut in baie si-a rupt mana dreapta.Impreuna cu Victoria L. si Mioara B., am incurajat pe accidentata, pe fiica sa si am multumit lui Dumnezeu ca acest accident nu a avut urmari mai grave.Actualmente Vasilica este la domiciliu, nu poate face absolut nimic,mana ii este legata de gat si in gips. Noi am actionat prin intensificarea vizitelor.Speram ca Domnul sa sensibilizeze si alte surori care sa-si ofere voluntar sprijinul, pe parcursul celor 60 de zile de neputinta.

 

Spre finele vietii, batranii sunt coplesiti de amintirea pierderilor suferite in timp, chiar daca au nadejdea vietii vesnice. Coplesiti uneori de frica, de vinovatie, sunt ingrijorati, se simt singuri, marginalizati, imaginea de sine scade, se simt o povara. Avem datoria sa preintampinam aceste sentimente de inutilitate si singuratate...avem datoria sfanta (Levitic 19:32) sa-i cinstim, sa le daruim din timpul nostru, sa apreciem “smaraldul din interior

 

Sa nu uitam ca bătrâneţea inseamna pregatire pentru veşnicie. Nu obositi si nu va temeti (Isaia 41:10).

 

Trebuie să ne străduim să distrugem tendinţa de a-i ignora pe cei bătrâni, sau de a-i marginaliza... tinerii, adulţii şi bătrânii au nevoie unii de alţii!

 

"Sa te scoli inaintea perilor albi,si sa cinstesti pe batran..(Lev 19:32)

sus

Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate