Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Proiectul Betania
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Arta Crestina
Stiri
Posta Redactiei

Artă creştină

 

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 

 


Misiunea Betania

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

Scrisoare pentru mama de ziua ei: 

 

“MAMICA MEA MINUNATA

 

Mai intii il laud si aduc multumiri lui Dumnezeu Tatal nostru,pentruca sunt una din fapturile Lui ! Il laud pentruca printr-o mama minunata,am venit ca om pe pamint.Cred ca sunt unul din cei priveligiati,impreuna cu cei 6 frati si surori ale mele sa fi vazut lumina zilei intr-o familie de oamani credinciosi si tematori de Dumnezeu.Viata noastra de copii,in intregul ei si impreuna toti,are un album tare incarcat cu amintiri.Dar,lucrul care ramine in admiratie si uimire,este modul cum acesti doi parinti si-au conjugat viata si dedicarea lor pentru a ne creste oameni mari,pentru a ne forma si consolida un caracter frumos si cel mai important scop,sa-l avem in viata pe Dumnezeu ca Tata si pe Domnul Isus Mintuitor pesonal.Si toate astea,de la doi oameni,doi parinti simpli,modesti care au daruit totul,neconditionat.Stau si ma gindesc,daca as putea sa gasesc vreodata acele cuvinte sau aprecieri pentru tot ce au facut? Stau si as putea sa evaluez dragostea care au avut-o fata de noi? Pot sa cintaresc in vre-un fel efortul depus in munca pentru hranirea noastra?Pot sa evaluez cum s-au jertfit,cind si cit or fi fost ei nemincati,fara sa o simtim noi,numai ca noi sa nu suferim asta? Pot sa inteleg de la ce scoli or fi invatat sa ne creasca in respect,rusine,demnitate si sa aibe grija de fiecare calitate buna care trebuie s-o avem si sa se vada in viata noastra?Raspunsul meu este simplu: ei si Dumnezeu stiu! In toate aceste aspecte,ramine sa declar ca avem o MAMA MINUNATA! Gingasia,sensibilitatea cu care s-a comportat fata de noi a fost deosebita.Ii multumesc pentru bunatatea ei,iti multumesc mamica mea pentru bunatatea ta permanenta si dragostea ta neschimbatoare.Poate ca boala de care sufera inima ta,este pentruca ne-ai dat-o noua,n-a mai fost pentru tine.Chiar daca te-am suparat si ranit,iertarea ta a fost totala.Cum as putea sa cintaresc sau sa masor aceasta dragoste a ta?Daca as incerca sa masor cerul,parca nu mi-ar ajunge.Asta pentruca ne-ai iubit si ne iubesti cu Dragoste din Dumnezeu.Iti multumesc pentru tot ce ai facut pentru noi.Ii multumesc lui Dumnezeu pentru credinciosia si sfintenia ta! Iti multumesc pentru jertfa permanenta,suferinte si lacrimi pentru noi.Iti doresc din inima mea,sanatate si putere pentru citi ani iti va da Dumnezeu pe pamint,ca sa te bucuri de noi,sa te rogi si sa mijlocesti pentru noi.Dumnezeu sa-ti ocroteasca batrinetea si stiu ca El este credincios si drept in promisiunile Lui,ca vei fi rasplatita deplin in imparatia Lui ! Apreciez cum se cuvine faptul ca acum cind implinesti cei 86 de ani, esti impreuna cu Mioara, Aurel si Dani si ei te-au inconjurat cu o dragoste speciala,te ingrijesc si te pretuiesc.Le multumesc din toata inima si ma rog ca Dumnezeu sa le rasplateasca asa cum stie El mai bine.Te imbratisez din toata inima mea,cu toata dragostea si respectul care ti-l port si ma rog sa ne ajute sa ne putem revedea cind va considera El. Iti doresc LA MULTI ANI CU DUMNEZEU si SA FIM CU TOTII IN CER CU EL !

 

Primul tau nascut,

M.

 

13 martie  2007 “

sus

horizontal rule

Femeia care respecta valorile crestine

 

Pe 10 martie 2007  a avut  loc Intâlnirea a 14-a a Seniorilor, sub egida Fundaţiei OSANA/Betania.

 

De  fiecare  dată  este o  mare bucurie mai ales pentru cei ce  se  deplasează  foarte greu, care sunt aduşi cu maşinile  la acestă intalnire de către voluntari, unde  se pot  vedea şi  bucura.

 

Femeia creştină”.  A predicat tânărul păstor Claudiu Fechete  din  Prov. 31 despre  femeia care veghează  asupra  casei  ei,  şi  despre  femeile mai în  vârstă care au  rolul  de-a da iîvăţătura (din  experienţa  lor şi cuvântul  Domnului) celor mai  tinere .

 

A  luat cuvântul  Dr  Elena G. care a  scos în  evidenţă 9 principii biblice de  mare  valoare,  care  s-o  caracterizeze pe femeia creştină. Seniorii s-au înscris la un program de închinare,ad-hoc!

 

A fost un moment în care Silvia Cartacai si-a expus lucrarile de arta (crestine) şi a destăinuit lucruri legate de inspiraţie legat de aceste lucrări. 

 

Mi-a  plăcut  foarte mult  atmosfera  caldă a întâlnirii, Duhul Domnului   era  peste  fiecare  suflet şi  bucuria se  citea  pe faţa  fiecăruia.

 

În  pauză  dintre tinerii  voluntari, împreună cu  pastor Claudiu (care este un  valoros  voluntar) au  servit seniorii şi  s-au descurcat  foarte  bine. S-au servit  multe  bunătăţi, unele făcute de  surorile mai tinere  care au  simţit  cu această lucrare desfăşurată  de  cei din  Programul Betania şi de  voluntari, care  s-au implicat  în  această lucrare. Pe ecran  s-au putut admira o  mulţime  de  flori  care  ne  aminteau faptul că  totul reînvie, şi că  într-o  zi şi  noi  cei  plecaţi,  vom  învia  şi  vom  fi totdeauna  cu Domnul.

 

Pastor senior Dăduică  ne-a condus în  rugăciune. Dumnealui este un  bun  voluntar, pregătit oricând  este  solicitat   într-o vizită oarecare la cei  neputincioşi. 

 

Bucuria a  fost mare  pentru fiecare  participant, şi totul a  decurs în pace  şi  linişte.

 

“Tot  aşa  să lumineze  şi  lumina  voastră  înaintea  oamenilor,  ca  ei să vadă  faptele voastre   bune,  şi  să  slăveasca  pe  Tatăl  vostru   care     este în  ceruri”

 (Matei 5:16)

 

Pe data de  18  martie  2007, împreuna  cu  voluntarii actuali, am  avut o  expunere a  activităţii  Betaniei în Biserica Creştină Baptistă din Constanţa. Au fost proiectate şi enumerate pe ecran  activităţi, realizări şi perspective. De asemenea imaginea unor seniori care sunt imobilizaţi  la pat (paralizaţi),  alţii  neputincioşi  care  nu mai pot fi aduşi  nici  cu  maşina (sănătatea nu  le  permite).

 

Au fost proiectate pe ecran imagini din activitatea Betaniei,numele donatorilor, voluntarilor. Apoi a urmat, întru memoria  bisericii, proiecţia cu seniori pe care Domnul i-a chemat acasă.

 

Personal, la cei 81 de ani împliniţi, m-am  simţit  fericită   pentru că  Domnul  a găsit suflete   care  să  se gândească   şi  la  cei  care  au  fost  un  exemplu  pentru  generaţia  de  acum şi care  au  ţinut  sus  standardele credinţei  şi au  răspândit  Cuvântul  Domnului  în  timpuri  de  mare   prigoană,  şi astfel  acest  cuvânt  şi adevarata credinţă a ajuns  şi la  cei  mai  tineri.

 

Au  fost  îndemnaţi fraţi  şi surori, să se implice cât mai mulţi  în această  lucrare,  care   cu  ajutorul  Domnului şi a donatorilor,voluntarilor prosperă din an  in  an. 

 

Felicit pe fratele Caius Obeada si Simona Milea, care împreună cu coordonatorul, au pus bazele si susţin acestă LUCRARE, care ne bucură şi mă face şi pe mine să fiu mai activa pe ogorul Domnului, să duc mesajul Domnului mai departe. 

 

Slăvit să  fie  Domnul penstru Lucrarea Sa!

 

Voluntar Ana Capota

sus

Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro

Ce este nou?

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate