Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Proiectul Betania
 

 

 

Aprilie 2006
Caută în site
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 


Misiunea Betania

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

În acest număr:

 

 

Dumnezeu în iubirea Sa! [pe această pagină]

 

Odată cu primăvara… la Betania! [pe această pagină]

horizontal rule

Dumnezeu în iubirea Sa!

 

La azilul de bătrâni din Constanţa, într-o cameră retrasă, şade un frate iubit, Olteanu Gheorghe.

 

Exempul lui de creştin adevărat uimeşte cadrele de conducere, femeile ce fac curaţenie, colegii de cameră. O lumină vie de trăire a unei vieţi sfinte, acum în pragul împlinirii a 80 de ani !

 

Cu câteva luni în urmă dintr-o greşeală medicală a rămas imobilizat la pat, neputând să-şi mai mişte piciorul drept. Fratele care obişnuia să se închine Domnului în rugaciune pe malul lacului din apropiere, acum era condamnat să stea la pat pentru totdeauna. Durerea ce se putea citi pe faţa lui era imensă, imobilitatea işi pusese amprenta cumplit. Cu voce stinsă povestea despre întâmplarea nefericită, cu capul plecat accepta situaţia în care a fost adus fără voia sa. Nu huiduia pe nimeni, nu făcuse nici o plangere, aşa cum a fost sfătuit, vis-a-vis de persoana care, e-adevărat, din greşeală il ţintuise la pat şi nu cârtea, ierta ”greşiţilor noştri ”...

 

La întoarcerea acasă de la azil, am simţit o grea apăsare, am deschis calculatorul anunţând aproape toată agenda mea de adrese despre cele întâmplate cu Gheorghe Olteanu. Rugăciunile bisericii noastre au început să se înalţe la cer. La îndemnul conducătorilor bisericii fratele a fost vizitat mai des şi încurajat.

 

Dumnealui a stat internat o vreme într-o clinică de specialitate şi a primit tratament. Acolo fraţii şi surorile ce-l iubesc i-au deschis uşa, în aşa fel încât uneori nu aveau loc în camera spitalului. I s-a arătat dragoste şi au fost ridicate neîncetat multe rugăciuni pentru însănătoşirea sa.

 

La o nouă vizită mi-a spus că a plâns văzând câţi oameni îl iubesc pe el şi a mulţumit lui Dumnezeu pentru că este credincios promisiunilor. S-a întors din spital cu posibilitatea de-a putea mişca piciorul pe care nu spera să-l mai pună vreodată în pământ! Nu a contenit să mulţumească Domnului pentru acest lucru. Biserica a continuat să-l susţină în rugăciune şi cei ce l-au vizitat, să-l încurajeze. Momentan este supus procedurilor specifice în vederea recuperării integrale a piciorului şi zâmbetul cald al reuşitei i se citeşte pe faţă !

 

Comportamentul său creştin, într-o situaţie extremă, a uimit pe cei din jur. Este vorbit de bine şi persoana care i-a pricinuit, fără voia sa tot necazul a venit să-şi ceară iertare... Când intrăm în azil suntem primiţi cu mai multă căldură pentru că suntem „de-ai lui Olteanu”!... Cu ocazia zilei de 8 Martie copiii bisericii noastre au putut susţine un mic concert pentru femeile ce locuiesc la azil şi bucuria a fost imensă. Copiii erau de la „... biserica la care merge Olteanu”. Unele bătrânici au ascultat pentru prima oara Cuvântul lui Dumnezeu şi îndemnurile aduse de cei ce au însoţit copiii. Au aflat un lucru esenţial, că Dumnezeu le iubeşte. O acţiune binecuvântată zicem noi şi o uşă deschisă spre noi inimi.

 

Dumnezeu şi-a ţinut promisiunea şi l-a luat pe Braţul Său pe copilul iubit. Sperăm la o recuperare integrală a fratelui Gheorghe şi la oportunitatea de-a răspunde invitaţiei locatarilor azilului să-i vizităm şi copiii să le umple inima de bucurie cu susţinerea de programe creştine. A fost nevoie de un sacrificiu, Dumnezeu a îngăduit totul şi noi Lui îi suntem mulţumitori ...

sus

horizontal rule

Odată cu primăvara… la Betania!

 

Dorinţa seniorilor de a se întâlni din nou, de-a scutura “pletele iernii” m-a mobilizat şi astfel pe data de 11 martie am programat o întâlnire a seniorilor, prima pe anul acesta. Obişnuim să ne întâlnim la Casa Laura, în natură, însă frigul de afară nu ne-a permis. Cu puţină teamă pentru timpul schimbător, pentru ploaie sau temperaturi scăzute, am început să pregătesc întâlnirea. Primul gând a fost să nu mai proiectez persoane, de data aceasta, să-i surprind pe invitaţi proiectand flori, peisaje şi multă poezie.

 

Până la urmă multă poezie nu a fost pentru că m-am gândit ulterior că invitaţii, fiind vârstnici nu pot citi la distanţă cele scrise pe ecran, aşa că am rămas la o strofă din poezia de mai jos, câteva citate pe care le voi expune aici, legate de femeia creştină, căci întâlnirea a avut ca subiect “Omagiu adus femeii (creştine)”

femeie!!..

sublima ti-e menirea si rolul tau femeie,
sublima ti-e chemarea, pe care DUMNEZEU,
ti-a dat-o cand in suflet a dragostei scanteie,
ti-aprinese-ntaia oara, din SFANTUL DUH al SAU.

de veacuri. tot aceeasi, iubire si durere
ti-e partea ta sa legeni la sanut-ti ne-ncetat,
de veacuri, cu aceeasi sublima mangaiere
alungi indurerarea din sufletu-ntristat....

femeie! fii duioasa, traieste si lucreaza
cu dragoste de DOMNUL, facand din viata ta,
faclia luminoasa, ce lumea lumineaza,
cand DOMNUL e lumina ce-ti da puterea SA.

asculta ca MARIA, a DOMNULUI chemare,
lucreaza ca TABITA, in lucrul tau cu spor,
fii ptr toti din juru-ti o binecuvantare.
aceasta ti-e chemarea ..... fa bine tuturor!!!

In Poverbe 31:30b ... dar femeia care se teme de Domnul, va fi lăudată”

 

Proverbe 31:31 - “Răsplătiţi-o cu rodul muncii ei, şi faptele ei s-o laude la porţile cetăţii”.

 

Tit 2:1-5 “Tu însă,vorbeşte lucruri care se potrivesc cu învăţătura sănătoasă”.

 

“Spune ca cei bătrâni trebuie să fie treji, vednici de cinste, cumpătaţi, sănătoşi în credinţă, în dragoste, în rabdare.

 

Spune ca femeile în vârstă trebuie să aibă o purtare cuvincioasă, să nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin; să înveţe pe alţii ce este bine, ca să înveţe pe femeile tinere să-şi iubească bărbaţii şi copiii; să fie cumpătate, cu viaţa curată, să-şi vadă de treburile casei. Să fie bune, supuse bărbaţilor lor, pentruca să nu se vorbească de rău  Cuvântul Lui Dumnezeu”. Tit  2:1-5. Pag, 1172  (culese si prezentate Anisoara Capota)

 

Podoabele inimii unei femei creştine

 

Podoabele launtrice ale unei femei crestine sunt bunatatea inimii, un duh bland si linistit, o minte voioasa, o inima eliberata de mandrie, vanitate, precum si de framantarea de a atrage atentia prin ornamente exterioare. Aceasta este impodobirea care recomanda pe o femeie inaintea lui Dumnezeu, inaintea sotului si inaintea altora. Aceasta este impodobirea nu la nivelul buzelor, nu la suprafata pielii, ci in adancimea sufletului.

 

Intrebari la care au raspuns voluntarii Betaniei, expunand in fata asistentei..

care considerati ca a fost cea mai frumosa zi din viata dvs de femeie crestina; indiferent de cine v-a produs acea fericire

ce considerati dumneavoastra ca iubeste cel mai mult femeia crestina,

 ce va determina si cum va simtiti dupa ce slujiti la intalnirile Betania

 cum va simtiti dupa ce faceti bine celui vizitat, in general dupa ce ajutati pe cineva

 ce va determina sa aveti atata ravna pentru vizitarea (slujirea) celor in suferinta

 ce v-a determinat sa deveniti voluntar Betania si de ce credeti ca trebuie sa ne facem timp pentru a sluji persoanele varstei a lll-a

 care sunt calitatile relevante ale femeii crestine, conform Bibliei

de unde putem lua modelul femeii crestine, placuta lui Dummnezeu

Pe timpul derularii pauzei a putut fi ascultate melodii selectate de pe un CD oferit de Ilie Butuc, spre a fi audiat de asistenta. Din patul de suferinţă dumnealui s-a rugat pentru această întâlnire şi a plâns când l-am anunţat că melodiile lui preferate au fost auzite şi de cei prezenţi la întâlnire. De la cifra de 28 de persoane, la prima întâlnire Betania, acum s-a ajuns la 67!

 

Ce-mi spune mie această cifră în creştere, este că seniorii râvnesc astfel de agape. Atmosfera întâlnirilor de acest gen este caldă, primitoare şi destinsă. Aici se creaza relaţii noi, se aduc persoane noi, un vecin, o vecină, dornici să asculte ceva frumos…o atmosferă creştină.

 

Toate acestea nu ar fi posibile fără ajutorul donatorilor şi voluntarilor implicaţi şi pe care cu tot respectul doresc să-i afişez aici, mulţumind Domnului pentru ei şi dragostea lor pentru aceasta LUCRARE :

 

M U L Ţ U M I R I ...

 

DONATORILOR BETANIEI

 

    CAIUS OBEADĂ şi familia ( Sidney NY SUA)

    CORNELIA BĂLGRĂDEAN

    LIDIA VASILIOGLU

    SEVERIN TĂRNĂUCEANU

    ANA CAPOTĂ

    BANU ADRIAN

    RUSU ANA

    DĂDUICĂ IOAN

    BISERICA CREŞTINĂ BAPTISTĂ “SF. TREIME” CONSTANŢA

    LISENCO EVELINA

    MARIANA MICU (Australia)

    CORNELIU OLARU

    MARIA IVANCIU

    MIHAI TIRLA

    SC “NARCOM INTERNAŢIONAL”

    VALENTIN POPOVICI (Biserica Crestina Baptista Chicago,USA)

    SILVIU MIRON (COFETARIA “SILVIAN” CONSTANTA)

    MARINICĂ DUMITRAŞCU

 

VOLUNTARILOR PROIECTULUI

 

    CRIHAN MELENTINA

    CAPOTĂ ANA                

    CONSTANTIN DANIELA       

    MIHAI TIRLA                

    FECHETE CLAUDIU          

    ALEXANDRU VASILE         

    DĂDUICĂ ION               

    MEHEDINŢI TIT               

    RUSU LIDIA                 

    RUSU CORNELIU                 

    APARASCHIVE MARIA       

    CRINA APARASCHIVE            

    BUTUC GABRIELA         

    OLARU VICTOR-EMANUEL   

    TĂRNĂUCEANU SEVERIN   

    BUTUC ILIE               

    OLARU CORNELIU         

    CARANFIL VALENTINA      

    CORNELIA BANU

    BĂCIOIU RODICA

    ELENA MEZEI

 

A Domnului să fie lauda!

sus

horizontal rule

Proiectul Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro


Ce este nou?

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate