Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Proiectul Betania
 

Home
Arhiva editurii

Cuprins Publicaţie
EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Literatură
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

Fundaţia Osana, Constanţa

Fundaţia Osana, Constanţa

 


Misiunea Betania

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina Proiectului Betania este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Coordonatoare Proiect Betania

horizontal rule

În acest număr:

Dorinţe şi realizări 2004 [detalii aici]

La bătrâni se găseşte înţelepciunea… [detalii aici]

Prietenia - maxime şi cugetări [detalii aici]

horizontal rule

 

Dorinţe şi realizări 2004

 

 

Dorinta de ajutorarea batrinilor sub incidenta unui proiect, s-a nascut din grija ce o datoram batrinilor nostri, care au muncit, ne-au crescut. Acum, la apusul vietii ei au dreptul la o viata decenta, ingrijiti si respectati de noi.

 

Scopul proiectului este de ajutorare pe termen lung a persoanelor varstnice aflate in dificultate, a promovarii starii lor de bine si de a influenta pozitiv calitatea vietii in domeniul emotional, spiritual, relational, spiritual si fizic.

 

Beneficiarii  proiectului sunt persoane de peste 60 de ani din comunitatea Constanta, aflate in dificultate. Aceste persoane au mare nevoie de relationare, se afla in imposibilitatea de a se deplasa, ori se deplaseaza mai greu, au majore probleme materiale. Acestia au nevoie de incurajare pentru a-si accepta cu demnitate problemele inerente varstei si sprijin concret pentru ameliorarea situatiilor in care se afla.

 

Obiective

-Revitalizarea sentimentului de apartenenta la comunitate prin organizarea de intilniri periodice (cu alte persoane varstnice) menite sa combata singuratatea, sa accentueze relationarea (sarbatorirea zilei de nastere)

 

-Sa contribuim la cresterea calitatii vietii persoanelor asistate

 

-Construirea unui centru pentru persoanele varstnice

 

Servicii oferite

-Ajutor  la rezolvarea problemelor administrative.

 

-Ajutor cu pachete de alimente a celor identificati ca fiind in situatii de criza

 

-Activitati recreative: plimbari in aer liber, intilniri

 

-Sprijinirea in vederea participarii la servicii religioase in bisericile din care fac parte, pentru partasie, inchinare si hrana spirituala

 

-Sprijinirea asistentei medicale la domicliu

 

-Acordarea de sprijin familiei in rezolvarea problemelor legate de intocmirea unor acte legale si al actelor legate de decesul persoanei asistate

 

Rezultate

20 persoane au fost asistate

Au avut loc trei intilniri cu un numar care a variat intre 25-38 persoane

Au fost serbate trei zile de nastere in masura posibilitatilor financiare

La sarbatoarea Craciunului 21 de persoane au beneficiat de pachete de alimente

S-au creat noi relatii si a fost adusa bucuria pe fetele persoanelor varstnice

Au fost implicati 15 voluntari

A fost promovata implicarea comunitatii in problemele identificate ale beneficiarilor proiectului.

Nimic din toate acestea nu s-ar fi putut rezolva fara ajutorul divin.

 

Citat

“De cind ma vizitati, iesim la plimbare si merg la biserica, am cunoscut multa lume noua, primesc telefoane, sunt intrebata de sanatate, ma simt mai bine. Inainte mi-era frica cind venea seara, tensiunea crestea si dupa atitea probleme cu inima, eram disperata. Acum ma simt mai bine, am liniste, am prietene noi si sunt bucuroasa. Uit de boala, primesc materiale pe care le citesc, am inceput sa citesc Biblia” (Cobzuc Vasilica)

      

Nevoi

- o masina     

- un calculator

 

Multumiri

Aduc multumiri celor ce au avut indemn sa ajute la promovarea, mentinerea si cresterea acestui proiect. In mod special cei ce in mod constant acorda sprijin financiar (fam C&S Obeada, Lidia V., Biserica Crestina Baptista “Sf. Treime” Constanta, SC. Skandecon, Sc. Narcom Int'l), Severin T., Cornelia Balgradean, Ana Capota. 

 

Nimic din toate acestea nu s-ar fi putut indeplini fara ajutorul divin si sprijin in rugaciune.

 

Voluntari :

 

Melentina Crihan

Ana Capota

Ioan Daduica

Dana Constantin

Maria Aparaschive

Crina Aparaschive

Lidia Rusu

Alexandru Vasile

Marius Neamtu

Claudiu Fechete

Viorica Fechete

Silvia Cartacai

Corneliu Rusu

Ioan si Rodica Bacioiu

Gabriela Butuc 

sus

horizontal rule

La bătrâni se găseşte înţelepciunea…

(Iov.12:12)

 

 

“Preţuieşte fiecare moment pe care ţi-l dă Dumnezeu! Aminteste-ţi că timpul nu aşteaptă pe nimeni, ieri e deja istorie, mâine e mister, dar azi e un dar de la Dumnzeu pentru a câştiga o veşnicie.”

 

Intotdeauna am fost legată sufleteşte de fraţii şi surorile cu părul nins…Unii seniori cunosc acest lucru. Preţuiesc fiecare moment pe care Dumnezeu îngăduie ca să-l petrec alături de dumnealor, sub o formă sau alta.

 

Am învăţat vizitându-i că bătrâneţea nu este deloc uşoară şi că suferinţele fizice, în primul rând, apoi lipsurile materiale, fac ca parte din această categorie de oameni să parcurgă mai greu drumul sinuos către veşnicie.

 

Am învăţat buna cuviinţă, respectul, dragostea faţă de aproapele, de la parinţii mei şi le-am regăsit mai apoi şi în casele, în privirea, în îmbrăţişarea, în strângerea de mână a celor vărstnici din biserica noastră. Am ales şi am avut modele de viaţă dintre dumnealor; am crescut spiritual şi am luat aminte la Cuvântul lui Dumnezeu ascultând pe fr. Asiev, fr. Ştefanică, fr. Bejenaru, care acum ne privesc din cer, dincolo de nori!

 

Indemn pe toţi cei ce aveţi pe inimă, cei care vă apropiaţi de vârsta senectuţii, ori sunteti tineri, să-i vizitati, să-i ascultati, să le spuneţi că-i iubiti, să-i onoraţi şi preţuiţi pe cei vârstnici. Spuneţi-le aceste adevăruri cât mai sunt în viată, lângă dumneavostră şi nu în faţa mormântului, acolo nu mai are nici un rost...

 

Ei sunt persoane speciale... 

 

Iubiti frati si surori cu parul argintiu, să vă ajute Domnul să puteţi spune în orice clipă:

 

„Iubirea Lui o port si harul Sau divin

Nicidecum nu ma despart de Domnul meu,

Si-n suflet linistit eu pace am deplin

Caci tot ce vreau gasesc la Dumnezeu”  

 

Ana-Gabriela Olaru

sus

horizontal rule

Prietenia

 

 

-Nu  lega cu usurinta  o prietenie, dar totdeauna cele pe care  le ai. Solomon 640-588

 

-Vom  cistiga prietenia  cultivind in noi insine  insusirile pe care le pretuim   la el (Socrate 470-400)

 

-A  scoate prietenia din viata  e ca si cum am scoate  soarele din lume

 

-Prietenia este un desavirsit  acord de sentimente  asupra celor divine si  umane unita cu bunavointa  si dragoste reciproca, dupa intelepciune.

 

-Providenta  n-a facut omului un dar  mai frumos ca prietenia.Prietenia este   armonia omenescului  cu  divinul. (CICERO 107-44).

 

-Aurul se incearca in  foc, prietenul in caz de nevoie.Sa nu  inchei prietenii  cu graba,  fii credincios  prieteniilor incheiate. (Socrate)

 

-Nu poti  fi in acelasi  timp si prieten si  lingusitor. Plutarh  50-125)

 

- Prieteni  din ziua de  azi, sunt ca pepenii: trebuie sa  incerci 5o  pina dai   de unul  bun.(Aristotel).Vezi  Eclesiastrul 7:28

 

-Oricit de rara ar fi dragostea adevarata, totusi  e mai putin rara  decit o prietenie adevarata.(La  Rochefaucaul 1613)

 

-Ambitiile  variaza dupa oameni, carora le plac  ciinii, fie caii, fie banii,fie gloria. Socrate ar fi  tinut mult mai mult sa aiba un prieten adevarat decit toate aceste  bunuri laolalta.

 

-Valoarea lucrurilor variaza dupa oameni, cu privire la prieteni insa  toti sunt de aceeasi parere. Toti ar putea sa spuna cite oi  sau care au insa nu si citi prieteni (Cicero).

 

-Lumea  fara prieteni nu-i  decit un pustiu, iar viata o trista tragedie de singuratate .

 

-Pascal spune ca daca fiecare ar  sti  ce zice altul despre el, n-ar fi  patru prieteni in lumea  aceasta. Sa  alegem prietenii pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce au, si apoi sa-i pastram.

 

-De  multe  ori  alegerea prietenilor se face la intimplare, desi tovarasia unui prieten  va avea urmari asupra intregii noastre vieti in  bine sau in rau. S-a zis ca este  intelept lucru sa privesti pe un prieten  ca pe un viitor dusman cu putinta, iar  pe un dusman ca pe un viitor prieten. Unii au o  deosebita indeminare  in a-si face  mai multi  dusmani deci  prieteni. Cel ce  are o mie de prieteni nu are nici unul de prisos, iar cel ce  are un  dusman il va intilni  in tot locul.

 Anisoara Capota

-Curatia si chiar  fericirea vietii noastre depinde  in mare masura  de alegerea inteleapta a prietenilor nostri si nu la voia intimplarii.

 

A  avea un prieten este a  avea un eu. Prieteniile adevarate sunt  vecinice.(Cicero).

 

Prietenul  este dublura noastra. Prietenul adevarat  este  poate  cel  mai  de  seana  privilegiu  al  naturii omenesti,si  de  aceia  nu ne   este  indiferent  ce  facem   cu  acest  privilegiu.

 

Prietenia  e  un  singur  suflet in  doua trupuri (Aristotel)

 

Chiar si in sufletele  divizate  prietenia  proiecteaza lumina. Pledind  pentru  prietenie, pledam  pentru  incredere,  demnitate, comuniune  launtrica, pentru privatul  frumosului,  al  daruirii   reciproce,  al intelegerii  bazate pe  convergenta de  idealuri.. (Alexandri,  Balcescu, Creanga, T.Arghezi,  Gala  Galaction,  M.Sadoveanu,  N.Labis  etc.)

 

Viata nu se poate   dispersa  de caldura comunicativa  a  bunelor  sentimente.  Fara  prieteni  viata ar  fi  mai  saraca, mai  palida. Cu  ea (prietenia)  noi putem  fi  mai  tari, mai curati,  mai  buni.

 

Versete despre  prietenie:  Iac.2:31;  4:4, ov 22:21:Psalm25:14; Prov.17:17;  15:24;  27:5; 27:9; Rut. 1:16-17

 

Maxime şi cugetări culese de Anişoara Capotă, Constanţa

 

sus

 

Proiectul Betania este proiectul Fundaţiei Creştine Osana din Constanţa

cu care colaborează Misiunea Vox Dei.

Pentru mai multe detalii despre Fundaţia Osana, puteţi vizita site-ul www.osana.ro


Ce este nou?

CHAT Apologetic!

Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

Miercuri seara, între orele 21 si 22 (ora României) este disponibil pentru discuţii online Caius Obeada, Apologet Baptist, Realizatorul paginilor de Apologetică, Pastorală, Editorial, precum şi fondator al Misiunii Vox Dei.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!

Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate