PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

            

baptist.ro

 

Proiectul Betania

Demararea Proiectului 

 

Demararea proiectului pentru ajutorarea vârstnicilor a avut loc în luna septembrie 2003 la Constanţa, la început cu doar două persoane în acţiune.

Dorim atragerea de voluntari din biserica baptistă, de tineri care să participe la acţiuni diverse, cinstind astfel înaintaşii, părinţii, bunicii; dorim atragerea de persoane care să stea pe genunchi şi să susţină lucrarea noastră. Prin acţiunea noastră dorim să ne facem cunoscuţi şi în comunitate, între vecini, prieteni, cunoscuţi, ce pe viitor speram că vor dori sa ne cunoască mai bine, să cunoască Cuvântul lui Dumnezeu.  

Începem prin a vă prezenta activitatea desfăşurată de-a lungul fiecărei luni în parte, facem cunoştinţă cu persoanele asistate şi le aflăm nevoile.

Doresc pe această cale să mulţumesc preşedintelui site-ului voxdei, fratelui în credinţă Caius Octavian Obeada pentru spaţiul acordat, pentru încredere şi pentru dragostea ce o arată persoanelor vârstnice, pentru susţinerea financiară a proiectului, pentru susţinere pe genunchi cu întreaga familie. 

Pentru ca datele, fotografiile aparţinând rapoartelor lunare să ajungă la dvs., este nevoie de munca în echipa. Pentru ca acest material sa apară pe pagina site-ului voxdei într-o forma cât mai realistă, artistică şi atrăgătoare, am apelat la serviciile şi cunoştinţele în domeniu ale colaboratorului şi membrului Fundaţiei Osana, dl. Mihai Tirla.

Susţinerea spirituală, încurajarea şi întâlnirile echipei ce lucrează în acest proiect au loc în casa minunatei noastre surori Ana Capota. Uşa casei sorei Anişoara este larg deschisă întotdeauna; un zâmbet cald, divin, vorba blindă, înţeleaptă, prezenţa lui Dumnezeu, sunt numai câteva din elementele ce ne atrag aici.

Ana-Gabriela Olaru
Melentina Crihan
 

 O NOTĂ PERSONALĂ...

cu privire la demararea unui proiect de asistenţă pentru persoane vârstnice

Sunt mai bine de douăzeci de ani, de când, împreună cu părinţii mă deplasam la domiciliul unor persoane în vârstă, cunoscute din biserica din care facem parte. Făceam acest lucru cu mare plăcere, încercam să le aflăm nevoile, să îi ajutam cu ce putem, să-i aprovizionăm sau pur şi simplu cu câteva fructe la noi, să vedem ce mai fac! Stând de vorbă cu ei aflam multe din problemele cu care se confruntă, părinţii mei îi sfătuiau cum puteau, din experienţa lor. Le cântam cântări creştine, le citea tatăl meu din Biblie, ne rugam, apoi plecam, lăsând în urmă nişte oameni puţin mai fericiţi! Eram şi eu foarte încântată că am făcut un bine, am slujit atât părinţii, cât si oameni la vârste înaintate, cu probleme locomotorii specifice vârstei.

Nu pot uita nici acum ce multe lucruri am învăţat atunci de la bătrânii vizitaţi, ce versete minunate din Biblie sau experienţe de viaţă, care mi-au fost şi îmi mai sunt încă o buna povaţă. Nu pot uita pe fraţii Asiev, Bejenaru cu soţia, sora Despina cu soţul (Eforie), fam. Erceanu (Mangalia), fam Rusu Tudor. Sunt numai câţiva dintre cei vizitaţi de noi, unii dintre ei sunt şi acum în viaţă, la vârste foarte înaintate, alţii în rai, mult mai fericiţi decât aici pe pământ.

Au ajuns şi părinţii mei acum să stea mai mult în casă, să nu poată ieşi pe ger şi ploaie sau pe zăpadă.... Aşteaptă şi ei sa fie vizitaţi.....

În urma vizitării lor am aflat că bătrânii doresc să fie întrebaţi de sănătate, ajutaţi în câteva treburi gospodăreşti, unde neputinţa îşi spune cuvântul, supravegheaţi. Să li se deschidă o uşă, să fie ţinuţi la curent cu noutăţile urbei, să fie plimbaţi.

Printre bătrânii aflaţi pe listă sunt multe văduve, fraţi care au fost "aruncaţi" la azil de către proprii copii, singuri si părăsiţi de familie, unii care nu mai au pe nimeni.

Dumnezeu ne învăţă să întindem mâna văduvei şi orfanului. Dacă îi vom sluji pe ei vom depune o mărturie vie pentru vecinii lor, prieteni, familia lor, pentru copiii noştri. Aş vrea să pot face mai mult pentru bătrânii noştri, să le redau zâmbetul, să-i plimb, să le împrospătez dorinţa de viaţă....

Ana Gabriela Olaru

Doreşti să cunoşti mai multe despre acest Proiect? Citeşte următoarele pagini şi va putea să-ţi fie de folos în iniţierea unui astfel de proiect în Biserica şi localitatea unde Domnul te-a chemat. Dacă ai nevoie de ajutor nu ezita să contactezi Misiunea Vox Dei. 
 

Scopul şi Activitatea Proiectului Betania

Primul Raport de Activitate a Proiectului Betania, Octombrie 2003, Constanţa


 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003