Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Articole
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei

 


Articole de la cititori

(click pe titluri pentru articolul complet)

Paul Negrut raspunde

Raspuns la intrebarea fratelui pastor dr. Marius Cruceru, UEO Oradea septembrie 19, 2009 · de VP Rev. dr. Paul Negrut
http://negrutpaul.wordpress.com/2009/09/19/raspuns-la-intrebarea-fratelui-marius-cruceru/

La intrebarea pusa de fr. pastor dr. Marius Cruceru:

“Stimate Paul Negrut,

In ultima vreme, dupa aparitia in presa a cazului [pastorului informator] Beniamin Poplaceanu, (VP al Uniunii Bisericilor Baptiste din Romania) dar si inainte de aceasta, inca de la aparitia volumului Pigmei si URIASI [baptisti], o fraza a trecut din gura in gura contaminind imaginea multor lucratori/pastori din tara care au fost ordinati inainte de 1989.

Acestă idee a sunat in cuvinte cam asa: “TOTI pastorii/preotii care au fost ordinati inainte de 1989 au semnat un angajament de colaborare cu Securitatea, altfel nu ar fi putut fi ordinati, nici n-ar fi avut carnete de pastor.”

horizontal rule

Mesajul lui Otniel Bunaciu la Congres

Dr. Otniel Bunaciu slujeşte ca păstor în Biserica Providenţa din Bucureşti încă din 1990. El este casatorit cu Camelia si au un baiat, David. Şi-a făcut studiile la Universitatea Bucureşti şi Oxford University, după care a obţinut doctoratul la Cluj.

 La Cel de al 34-lea Congres al Uniunii Baptiste de la Cluj, pe data de 18 Mai 2007, Dr. Otniel Bunaciu a fost ales în funcţia de Preşedinte al Uniunii, pentru un mandat de 4 ani.

El este de asemenea, Vicepreşedinte în Baptist World Alliance, Christian Ethics Commission, în mandatul 2005-2010.

Duminică, 6 Septembrie 2009, a avut mesajul principal, în cadrul lucrarilor congresului, la programul de dimineaţă.

horizontal rule

Harry Mihet – avocatul unei mari victorii

de Mircea Tipei

Nu am avut placerea de a-l cunoaste personal pe Harry Miheţ, ci l-am vazut doar la Congresul Baptist de acum două săptămâni, din Phoenix, Arizona. Şi vă mărturisesc sincer că am fost impresionat. Sâmbăta seara a vorbit despre cazul din Pensacola, iar la final el a spus:

“Scumpii mei fraţi şi surori, închei prin a vă spune că nu ştiu ce se va întâmpla în Septembrie 17, dar sunt convins că, dacă cerem intervenţia Lui Dumnezeu El nu ne va lăsa de ruşine şi în victorie sau înfrângere, Numele Lui va fi slăvit şi glorificat între oameni. Sunt convins… că Dumnezeu nu şi-a luat încă mâna de pe naţiunea în care trăim şi El mai are încă planuri multe, bune şi mari pentru ţara noastră. Aşa că haideţi să ne unim şi să cerem intervenţia Lui Dumnezeu din nou, să cerem răscumpărarea Lui pentru naţiunea noastră, peste Biserica Lui şi peste noi toţi. Pot să contez pe rugăciunile voastre în următoarele două săptămâni? Amin. Domnul să ne-ajute şi cu El înainte! Slavă Lui!”

horizontal rule

Un Weekend al Convenţiilor Române din Statele Unite

de Mircea Tipei

Incepând de Vineri 5 Septembrie 2009, în Sacramento, capitala statului California, se desfăşoară cea de a 41-a Convenţie a Bisericilor Române Penticostale din Statele Unite şi Canada. Convenţia este găzduită de Biserica Penticostală Română Emanuel, păstorită de Alin Bob, cel mai tânăr păstor organizator din istoria de 41 de ani a convenţiilor române de aici din Statele Unite.

Alin Bob, păstorul coordonator al Convenţiei din acest an, spune pe site-ul oficial al convenţiilor române, www.ropenti.com/:

Cu acest prilej dorim să abordăm o temă extrem de importantă pentru toţi membrii Trupului lui Hristos care doresc o Biserică dinamică: ÎNFLĂCĂREAZĂ DARUL CARE ESTE ÎN TINE! Ne rugăm pentru o înviorare spirituală în bisericile unde slujim şi fiecare mădular să-şi înţeleagă chemarea şi să-şi folosească darurile spirituale la potenţialul intenţionat de Dumnezeu.
După programele de vineri seara, sâmbătă seara, duminică dimineaţa şi seara, şi conferinţele, seminariile şi concertul de muzică şi concursul biblic, va urma un binemeritat timp de părtăşie şi relaxare la un picnic, in cursul zilei de luni.

Predicatorii la cea de-a 41-a Convenţie a Bisericilor Penticostale din Statele Unite şi Canada sunt : Valer Brâncovan, Florin Cîmpean, Beni Zăgrean, Petrru Lascău, Leonard Semenea, Nelu Prunean, Cornel Avram, Lazăr Gog şi Cristian Ionescu.

horizontal rule

Picanterii de la Congresul Baptist din Arizona (1)

de Mircea Tipei

Dacă tot am stat acasă şi nu am participat la Convenţia Bisericilor Penticostale Române din Sacramento, CA., de ce să nu particip la Congresul Asociaţiei Bisericilor Baptiste, care anul acesta se desfăşura aici, în Phoenix, Arizona. (De acasă mă despărţeau doar 25 min. de condus maşina până la locul unde se ţinea congresul, o distanţă banală pentru cei de aici.)

Am participat la ambele programe de duminică, iar programul de sâmbătă seara l-am urmărit parţial pe internet. Mi s-a părut un congres bine organizat, după părerea unor participanţi, chiar foarte bine. Nu mi-am propus să fac comentarii în legătură cu cele petrecute la congres, însă m-am gândit că ar fi interesant şi amuzant, să vă împărtăşesc unele din momentele mai picante, culese pe parcursul desfăşurării lucrărilor congresului.

horizontal rule

Picanterii de la Congresul Baptist din Arizona (2)

de Mircea Tipei

(continuare)

Din mesajul fratelui Otniel Bunaciu, de duminică dimineaţa am mai desprins următoarea frază interesantă:

Baptiştii nu au promovat niciodată ideea de ţară creştină, pentru că oridecâte ori s-au aflat într-o ţară creştină au fost persecutaţi. În România, noi am fost persecutaţi înainte de comunism, mai dur, de către guverne creştine.

Aveam un profesor de istorie la Oxford, care spunea: „Singurul motiv pentru care baptişti n-au persecutat pe nimeni este pentru că n-au avut ocazia! Give them the chance!” (daţi-le ocazia!) Cred că şi noi am putea face lucrul acesta!

horizontal rule

Picanterii de la Congresul Baptist din Arizona (3)

de Mircea Tipei

Înainte de a vă prezenta ultimele două momente pe care le-am denumit „picanterii”, deşi ar mai fi fost multe altele, vreu să fac o precizare. Deoarece pe blogul bisericilor din RBA, Romanian Baptist  Association, în articolul: Prin ochi de frati, autorul acestei postari spune (cu o oarecare ironie, cred eu): “Am ramas profund miscat sa aflu cum ne-au vazut fratii pentecostali din Phoenix la Congresul nostru”, făcând aluzie evident, la articolul meu: Picanterii de la Congresul Baptist din Arizona, datorită acestui fapt, vreau să specific încă odată ceea ce am spus de la început: “… Am participat la ambele programe de duminică, iar programul de sâmbătă seara l-am urmărit parţial pe internet. Mi s-a părut un congres bine organizat, după părerea unor participanţi, chiar foarte bine. Nu mi-am propus să fac comentarii în legătură cu cele petrecute la congres, însă m-am gândit că ar fi interesant şi amuzant, să vă împărtăşesc unele din momentele mai picante, culese pe parcursul desfăşurării lucrărilor congresului”.

horizontal rule

Noul executiv al Asociaţiei Baptiste Române din Statele Unite şi Canada

de Mircea Tipei

In cadrul programului de duminică seara, fratele George Dancea, fostul preşedinte al executivului asociaţiei, a anunţat componenţa Comitetului Executiv al Asociaţiei Baptiste Române din Statele Unite şi Canada, care începând de la data de 6 Septembrie 2009, are următoarea structură:

Daniel Brânzei – preşedinte

George Dancea – secretar general

Nelu Cintean – vicepreşedinte Vest

Teofil Coceanu – vicepreşedinte Est

Ionel Păsui – vicepreşedinte Canada

Eusebiu Rusu – secretar Vest

Simion Plăcintă – secretar Est

Dan Paul – membru comisia pastorală

Cornel Drăgoi – membru comisia pastorală

Octavian Doboş – membru comisia pastorală

Viorel Plintoc – membru comisia de misiune

Nelu Păşcuţ – membru comisia de misiune

Radu Ştirb – membru comisia de misiune

Mateis Tudor – membru comisia de misiune

Florin Filip – membru comisia şcolilor duminicale

Aurel Mateescu – membru comisia şcolilor duminicale

George Bisorca – membru comisia şcolilor duminicale

La final, fraţii Otniel Bunaciu şi Pitt Popovici au înalţat rugăciunile de binecuvântare şi mulţumire pentru noua conducere a asociaţiei.

horizontal rule

“Cazul” Alin Cristea – 4

de Danut Manastireanu

Toxicitatea blogosferei evanghelice

Criticii lui Alin Cristea se declara oripilati de tupeul acestuia de se confrunta public cu personalitati ale lumii evanghelice, precum Daniel Branzai si Marius Cruceru. Ca unul care-i cunoaste foarte bine pe amindoi, eu unul nu le-as plinge de mila. Nu cred ca sunt atit de neajutorati incit sa aiba nevoie a le sari in ajutor „surorile” binevoitoare. Va asigur ca sunt capabili sa se apare si singuri. Iar daca n-au facut-o, cine stie, poate ca au ei motivele lor. N-ar fi mai bine sa-i intrebati pe ei decit sa presupuneti si sa va adunati pacate in mod inutil?

Pe de alta parte, cine crede ca Daniel si Marius sunt delicate domnisoare de pension, se inseala amarnic. Cei care le frecventeaza blogurile stiu bine ca pot fi, si unul si altul, extrem de abrazivi, si la fel de „colorati” in limbaj ca Alin, daca asa gasesc cu cale. Dar ceea ce-i deranjeaza pe critici la Alin, pare sa nu-i deranjeze deloc la cei doi (desi, trebuie sa recunosc, la “culoare” Alin ii “bate” pe amindoi), ca sa nu mai vorbim de altii.

horizontal rule

De la Phoenix la Pinetop

de Daniel Branzei

Pentru prima data dupa doi ani de actvitatate intensa avem o saptamana de concediu.

La terminarea Congresului RBA de la Phoenix, asa cum ne-am propus, Daniela si cu mine am plecat spre canionul Colorado, impreuna cu familia fetei noastre Sarah, cu familia lui Nelu Cintean si cu familia cuscrilor lor. Imensitatea panoramei ne-a facut inca o data sa ne simtim mici si neinsemnati in schema uriasa a universului. A fost bine ca purtam inca amprenta spiritualitatii din atmosfera partasiei copiilor lui Dumnezeu de la Congres. Am reusit astfel sa ne simtim importanti in ochii Celui care a biruit ca sa ne dovedeasca cat de mult ne iubeste. (cititi impresii aici)

Dupa vizita la Canion ne-am despartit de ceilalti si am mers la Flagstaf, unul din orasele in care m-as retrage la pensie „maine“. O bijuterie de cetate universitara aflata la poalele unor munti cu crestele inzapezite cateva luni pe an (asta in Arizona!).

A doua zi am plecat mai departe spre Pinetop, o statiune de odihna aflata la aproape 8ooo de picioare inaltime (aproximativ 2000 m). De la cele 112 grade de la Phoenix la cele 45 de grade noaptea la Pinetop (aproximativ 40 Celsius si, respectiv,10 Celsius) schimbarea a fost spectaculoasa si binefacatoare.

horizontal rule

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate