Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Articole
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Poşta Redacţiei

 


Articole de la cititori

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Trecut sumbru. Viitorul….???? 

de Laurentiu Balcan

 

Penticostalii romani sunt in mare fierbere. Discutiile despre “turnatori” au devenit “la moda” printre slujitorii nostri si ne-au determinat sa schimbam nu doar impresii, ci si lovituri sub centura. Incet, incet – dar sigur – se delimiteaza doua tabere distincte care in cele din urma se vor ciocni. Problema nu se mai pune daca simpatizam, sau nu, cu Rascumpararea Memoriei, ci daca suntem gata sa demonstram ca Biserica Penticostala este cu adevarat o Biserica Apostolica. Nu numai trecutul nostru e pus in discutie aici, ci insusi viitorul nostru. Deocamdata, de la nivel central, am adoptat atitudinea lui Anania si a Safirei. “Nu prea stim daca am vandut, noua ni se pare ca parca nu am vandut, dar, hai sa ne asumam trecutul cu bune si rele. Totusi, daca am vandut si cineva e ofensat, ne cerem scuze.” Fara sa ne dam seama, minciuna devine o parte importanta a apararii noastre. E vai si amar de Biserica zidita pe minciuna!

horizontal rule

“Haman al penticostalilor”(Vasilica Croitor) va fi dat in judecata

 

horizontal rule

Doru Radu despre Moisescu

 

 

Am gasit pe site-ul Vindecatorului (http://rasvancristian.wordpress.com) cateva paragrafe de aur scrise de Doru Radu despre Cure, Moisescu si altii. Vi le rescriu cu multa emotie si bucurie:

 

Raporturile Moisescu-sub-culuta baptista ’46-’47, descrise in stilul făra replică al regretatului Pastor Cure:

 

“Eram pastor la Otelu-Rosu si au auzit e ca-i un profet in Israel, Moisescu, si n-am scapat de ei pina nu l-am chemat.

 

- Vasilica, predica-le din cuvint -i-am spus. Si facem un plan, cind te abati eu strig, “Apa”.

 

- Bine, Simioane, i-a zis Moisescu.

horizontal rule

Marturii despre Aurel Popescu

 

(trimiteti amintirile voastre la: danbranzai@yahoo punct com)

Nu stiu exact la cine sau cum dar doresc sincer sa transmit condoleante Familiei si tuturor celor indurerati care au avut binecuvantarea de a trait in preajma unui astfel de titan spiritual. Imi amintesc cu nostalgie de multe intamplari de pe vremea cand fratele Aurel venea la Seaatle sa ne dea Cina Domnului.


…Doamne te rog sa mai ridici astfel de oameni si sa dai calauzire celor care vor conduce asest serviciu…
 

In El,
simi bilti

horizontal rule

A murit Aurel Popescu

 

Fratele Aurel Popescu, predicator baptist, lider de opinie, luptator impotriva comunismului si om de o mare noblete si sensibilitate spirituala a trecut la cele vesnice.

 

Ultimii ani si i-a petrecut alaturi de familie in Portland, Oregon. Ultimele doua nopti a fost “pe plecate”. L-a vegheat Andrei, fiul lui. A murit spre marti, 19 Octombrie 2010, cu o mana in mana lui Andrei si cu cealalta in mana unuia dintre nepoti.

Amanunte despre programarea inmormantarii gasiti aici

horizontal rule

Echipa rămâne, noi ne întoarcem


Echipa de frați constructori vor mai rămâne câteva zile. Aici la Dorohoi acum e soare și vreme tocmai bună de construit. Sperăm ca lemnul atât de mult așteptat să sosească până Luni. Eu mă voi întoarce spre Hațeg mâine dimineață pentru a mă revedea cu cei dragi: Cora, Elisei, părinți și frații mei din adunare.

Rugați-vă pentru noi ca Domnul să ne dea o zi binecuvântată și să ne păzească de orice rău în drumul nostru.

Mult har!

horizontal rule

 

Cu ajutorul Domnului am ajuns împreună cu fratele Radu O la Dorohoi. În drumul spre Moldova am fost însoțiți mereu de o ploaie de toamnă care nu ne-ar fi deranjat dacă nu se strica mecanismul ștergătoarelor de la mașină pe care o conduc. Sora Iutca s-a tot rugat și unul din mecanisme, pur și simplu s-a rupt dintr-o dată iar această ruptură a fost spre binele nostru : unul din ștergătoare mai reușea șă șteargă câțiva cm atât cât să pot înainta ușor, ușor spre destinație. Slavă Domnului. 

Am fost îndrumați la doamna Mariana, văduvă cu două fete căreia apa i-a luat casa. Acum stă într-o cameră cu chirie. Mare bucurie când a văzut echipa celor 4 bărbați de la Hațeg. Eu nu am avut loc în echipă pentru că fr. Radu a spus ca măcar acum l-a început să nu-i încurc :)

 

Echipa s-a și apucat  de tencuit chiar dacă afară plouă și casa nu are acoperiș. Nu încă. Guvernul ne tot promite că lemnul trebuie să sosească. Probabil sunt foarte ocupați cu alte lucruri mai “importante”. Sper ca lemnul să vină înainte de Crăciun :(

horizontal rule

Mărturisire cu Marcu Nichifor (P)

 

Marcu Nichifor este o figură foarte cunoscută între baptişti. Este un fel de avvă al baptiştilor. S-ar putea face o întreagă colecţie de apoftegme, o antologie de întîmplări. A fost un om al credinţei, un vorbitor extrem de carismatic, cu mult simţ al umorului, de-o spontaneitate şocantă, cu o inteligenţă naturală strălucitoare.

Daniel Brînzei are o mulţime de poveşti cu el. Poate că şi asta o poate povesti mai bine şi cu detalii mai exacte.

 

Doi soţi sînt în conflict. El, se înţelege, a bătut-o. A ciufulit-o binişor de tot că au rămas urme.

 

L-au chemat pe pastorul bisericii. Spre ghinionul lor, Marcu Nichifor.

horizontal rule

Licitația s-a încheiat: rezultatul final absolut suprinzător

de Marius Cruceru

Se pare că ideea cu licitația a fost una de mare succes. Azi dimineață la ora 1.00 a.m. ora României s-a încheiat acest foarte interesant experiment. Interesant și foarte eficient, cu rezultate absolut remarcabile și cu totul neașteptate.

 

Iată de unde a pornit totul. Citește AICI.

 

Iată cum au evoluat propunerile. Citește AICI.

 

După cum se vede, ultimul preț la care a ajuns chitara Admira este 1150 Ron, echivalentul a 374 USD, în ziua licitării, echivalentul a 378,64 USD azi sau 268,82 EURO, un preț absolut decent pentru chitara veche de 30 de ani, cu istoricul inclus.

horizontal rule

Joaca de-a votul

de E. A. Sarbu

M-am tot gandit, de ceva vreme incoace, daca este o solutie buna desfiintarea Parlamentului bicameral in favoarea celui unicameral. Argumentul care ma face sa inclin mai degraba spre un raspuns negativ este acela ca avem o clasa politica nu doar imatura, ci iresponsabila de-a dreptul, care trateaza documentele legislative cu ingrozitoarea usurinta cu care tratam de obicei reclamele nesolicitate din cutia postala. Astfel s-a intamplat nu o data sa treaca de una din camere documente normative cu impact asupra tuturor locuitorilor tarisoarei noastre, fiind insa oprite, la sesizarea presei, in plenul celeilalte Camere deliberative.

De data aceasta, ce mi-a atras atentia a fost nu “greseala”, nici actul normativ in sine (care pare chiar interesant), nici chiar faptul ca a trecut de a doua Camera a Parlamentului Romaniei, ci lejeritatea cu care reprezentantul unui grup parlamentar incearca sa explice jenanta scapare a alesilor neamului

horizontal rule

Pe saitul de orientare crestin-ortodoxa, apologeticum, s-a publicat cu cativa ani in urma un articol care contine reactiile unor asociatii crestin-ortodoxe si a unor parinti fata de promovarea in scoli a ceea ce numim fenomenul Halloween. In fapt, niste romani au scris un memoriu prin care isi manifesta dezacordul cu practicile asociate acestei asa-zise sarbatori importate, dar mai ales cu atitudinea scolilor din Romania vis-a-vis de fenomen.

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi sub egida Fundaţiei “Sfinţii Martiri Brâncoveni”, la iniţiativa unui grup de părinţi, înaintăm prezentul memoriu tuturor cadrelor didactice interesate de buna desfăşurare a procesului de învăţământ şi de corecta îndeplinire a rosturilor pedagogic-edu-caţionale ale acestuia în şcolile româneşti.

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate