Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Articole
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Media
Poşta Redacţiei

 


Articole de la cititori

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Vine primăvara
de Laurentiu Balcan

 

La inceput de primavara, iata ca m-am trezit si eu sa mai public cate ceva, dupa o perioada de neglijare a blogului si, in general, a mediului virtual. Sunt irecuperabil!

Oricat m-as stradui sa gasesc motive care sa justifice orele in care interactionez cu cititorii blogului meu, imi dau seama ca interactiunea internautica este lipsita de profunzime. Ii apreciez pe cei care vad in Internet un mijloc eficient de a atinge o anumita categorie de oameni si, da, recunosc, Evanghelia trebuie transmisa si pe aceasta cale. Formarea mea interioara este, in schimb, centrata pe interactiune personala. Prefer insutit sa stau de vorba gura catre gura cu cineva decat sa stau pe mes’, de exemplu. Cred ca am mai bine de doua luni de cand nu am mai vorbit cu cineva pe messanger, si nici nu am cont pe facebook, sau pe twiter. Prietenii mei vad in asta un mare cusur si incearca sa-mi explice avantajele twiter-ului, dar, asa cum va spuneam, sunt irecuperabil.

horizontal rule

Free e-books!
de Aurel Mateescu

Tiparul este prea scump și pe cale de dispariție. A venit vremea să punem cărțile noastre în format electronic pentru a fi preluate pe IPhone și IPad, precum și pe alte cititoare de genul acesta.

 

Pastorul Daniel Branzei a publicat de-a lungul timpului mai multe carti. Pentru ca traieste ce predica in privinta copyrightului :-) le-a pus  la dispozitia celor interesati. Free. Adica gratuit! Spor la download! (mai bine le descarcati acum, sa nu se razgandeasca :-) ) Linkurile sunt mai jos. Daca nu funtioneaza, incercati direct aici (detalii pe link titlu articol).

horizontal rule

Fereastra

de Daniel Branzei

(primita prin E_Mail)

O pereche recent casatorita s-a mutat intr-un cartier foarte linistit.

In prima dimineata din noua casa, in timp ce isi savurau cafeaua, femeia observa, privind pe fereastra, o vecina care isi intindea cearsafurile in balcon.
“- Ce cearsafuri murdare isi intinde vecina nostra in balcon…! Cred ca are nevoie de un nou sapun. Poate ar trebui sa o invat sa-si spele cearsafurile”, zise femeia.
Sotul ei privi si ramase tacut.

Si asa, la fiecare doua sau trei zile, femeia isi repeta observatile, in timp ce vecina isi intindea rufele la soare.

horizontal rule

 

Pastorul Daniel Branzei readuce in atentie un subiect delicat. Ma aflu in ‘casa’ dansului asa ca incerc sa fiu un musafir politicos. Dar intrucat gazda este mai mult decat binevoitoare in a incuraja o discutie frateasca asupra unei teme, zic eu, insuficient discutata, indraznesc sa adaug cateva ganduri.

Inainte de a face orice observatie asupra subiectului propriu-zis, as vrea sa fac cateva remarci legate de autorul articolului Copyright in teologie. Isi daruieste cu drag din intelepciunea pe care o are, prin carti si prin discutii (si prin predici) celor cu care interactioneaza. Fara conditii prealabile, ci cu dorinta de a sluji.Mai presus de toate este bucuria de a contribui la formarea spirituala a altor semeni. Din punctul acesta de vedere randurile pe care le-a scris reflecta, intr-o masura, o practica de viata.

horizontal rule

Noul comitet al Comunității de Hunedoara
de Adrian Condrea


Sâmbătă 5 martie 2011 a avut loc în Biserica Sfânta Treime din Deva, Adunarea Generală a Comunității de Hunedoara. Delegații bisericilor au votat noul comitet al comunității.

Iată rezultatul:
Președinte – fr. Mircea Ursu ( pastor în Lupeni )
Secretar – fr. Timotei Rusu ( pastor în Deva )
Vice-președinte – fr. Viorel Chiș ( pastor în Călan )
Vice-președinte – fr. Viorel Viționescu ( pastor în Plopi )
Membru – fr. Nelu Giura ( pastor în Hunedoara )
Membru – fr. Daniel Ciobanu ( pastor în Râu de Mori & Clopotiva )
Membru – fr. Cristi Adavidoaei ( pastor în Brad )

Domnul să le dea acestora mult har!

horizontal rule

Credincioasele noastre “bănci” din adunare
de Adrian Condrea


Aveți dreptate, frate Cristi și frate Aurel. Este vorba despre “credincioasele bănci din biserică” . Poate vă miră că am vorbit cu ele, dar cu siguranță că ați auzit cum unii creedincioși se și roagă pentru ele. În special pentru băncile goale.

Da, sunt două feluri de bănci: goale și pline. Eu mă bucur de toate, dar recunosc că mă bucur cel mai mult de cele pline.

 

Ce mă nemulțumește la băncile din biserica noastră este că și după 20 de ani de stat în biserică, nu le folosește la nimic. Toate predicile, toate cântările și poezii, programe și seri de rugăciune, invitați și misionari, botezuri și nunți, toate acestea nu le-au făcut mai bune. Ele tot nepăsătoare rămân. Așa cum erau acum 20 de ani așa sunt și acum. Nu vizite la bolnavi, nu cheamă pe alții la biserică, nu evanghelizare. Ele rămân tari, reci și amorțite.

horizontal rule

Este noţiunea bisericii depăşită?
de Adrian Condrea

Biserica trece prin crize care cu greu le poți ignora. Mă întreb când nu a fost Biserica cuprinsă de frământări și zbateri? Ceea ce ne izbește în creștinismul zilelor noastre este caracterul său individualist. Membrii nemulțumiți de imperfecțiunea adunării se distanțează de întâlnirile ei. Orgoliul înflorește. Legalismul înlocuiește sfințenia. Există gelozie. Rivalități personale. Antipatie viscerală. Discutăm detalii dar ignorăm sufletele de lângă noi care se pierd.

horizontal rule

Şuba nu te face cioban!

de Adrian Condrea
 

Pe banca de sub teiul din curtea seminarului baptist din București, câțiva seminariști stăm în jurul fratelui Bunaciu-bătrânu. Tocmai ce ne-am întors din repartizările de prin bisericile din jurul Bucureștiului.

Unul dintre noi îi pune o întrebare:

Frate Bunaciu, când vom ajunge păstori în biserici, cum vom putea depista cine este lup îmbrăcat în haină de oaie și cine este cu adevărat oaie?

O întrebare bună, așa-i? Falșii propovăduitori sunt foarte periculoși pentru că par veritabili. Când ciobanul stă pe deal și își privește turma, este aproape imposibil să realizeze care este oaia falsă și care este cea veritabilă.

Falșii prooroci pot fi detectați doar după roade. Așa ne-a spus Domnul Isus:

Păziți-vă de proorocii mincinoși! … Îi veți cunoaște după roadele lor.

Dar după ce roade să ne uităm? Și falșii predicatori sunt prinși în activități frumoase, fapte de binefacere, conferințe relevante, gesturi de bunătate. Sunt adevărați “îngeri de lunină”. Dar faptele după care îi vom cunoaște sunt altele.

horizontal rule

„Pe creştinii ataşaţi de Cristos nu-i poţi înregimenta în proiecte ideologice”: o poveste a cultului penticostal (2)

Interviu cu Emanuel Conţac realizat de Otniel Vereş

Otniel Vereş: Cum este organizat cultul penticostal din ţara noastră? V-aş ruga să ne vorbiţi puţin şi despre instituţiile de învăţământ pre sau universitar. Când s-a înfiinţat, de pildă, Institutul teologic penticostal din Bucureşti?

Emanuel Conţac: Conform statutului, Cultul Creştin Penticostal este alcătuit din bisericile locale (cu minimum 20 de membri) organizate sub forma comunităţilor regionale sau etnice. O comunitate regională ar fi, în limbaj ortodox, echivalentă cu o episcopie (sau eparhie). În afara comunităţilor din ţară, există câteva comunităţi penticostale în diaspora. Tot din Cultul Penticostal mai fac parte Institutul Teologic Penticostal şi Casa de Pensii şi Ajutoare. Organismele de conducere a Cultului sunt Adunarea generală, Consiliul bisericesc şi Comitetul executiv (alcătuit din nouă membri). Adunarea generală, care se reuneşte la fiecare patru ani, este alcătuită din toţi pastorii în exerciţiu şi din delegaţi (câte unul la 1.500 de membri), de preferinţă aleşi dintre prezbiteri şi diaconi. În opinia mea, acest algoritm de reprezentare face ca Adunarea Generală să fie un organism aproape exclusiv clerical, ceea ce nu mi se pare sănătos. Statutul adoptat în 2008 stipulează că numărul membrilor din Consiliul Bisericesc este de 31, dar numărul a crescut recent, pe fondul modificării regulamentului electoral. Comitetul executiv este alcătuit din nouă membri.

horizontal rule

Baptiştii nu sînt obsedaţi de botezul adulţilor
de Marius Cruceru

Botezul este important pentru baptişti, numele confesiunii este derivat din verbul grecesc care numeşte actul botezului, dar nu este cel mai important act liturgic în slujire, aşa cum s-ar putea crede, nici cea mai importantă doctrină a crezului. Există numeroase prezentări ale Crezului şi practicilor baptiste, prezentări realizate din diferite puncte de vedere, cu informaţii deformate de multe ori, cu prea puţină bunăvoinţă în multe cazuri. Baptiştii sînt prezentaţi ca o sectă obsedată de botezul adulţilor. Cred că peisajul este mult mai complex şi există baptişti, paradoxal, care practică botezul copiilor, nu imediat după naştere, dar în perioada în care aceştia nu îşi pot asuma cu totul responsabilitatea pentru propriile decizii (1). Baptiştii români, prin tradiţie, au acceptat botezul numai după 18 ani, în rare cazuri s-a coborît pînă la vîrsta de 14 ani.

Iată cîteva explicaţii (2) pe care le-am organizat în jurul unei discuţii avute cu pastorul Dorin Hnatiuc, preşedinte al Bordului de Garanţi al Universităţii Emanuel din Oradea.

Botezul adulţilor este un act de cult simbolic în concepţia credincioşilor baptişti. Nu se foloseşte termenul Taină, aşa cum este acest act înţeles în cadrul altor confesiuni. Din pricina faptului că biserica baptistă nu ordinează preoţi în înţelesul în care bisericile tradiţionale înţeleg preoţia, nu există sacramente. Mărturisirea de Credinţă le numeşte simboluri eclesiale şi acestea sînt în număr de două: Cina Domnului (Euharistia), care este cel mai important act din viaţa credinciosului, şi Botezul, care condiţionează accesul credinciosului la Cină.

horizontal rule

Lejer cu marketosaurus despre Trinitate
de Marius Cruceru

 

Îmi exprimam cîteva zile în urmă entuziasmul pentru faptul că am reuşit cumva unul dintre proiectele mele de suflet, proiect început în urmă cu vreo 15 ani, proiect la care am visat cu prieteni la băut ceai negru, vulgarizarea teologiei. Ce înseamnă aceasta? Aducerea teologiei în spaţiul public, în Agora, acolo unde îi este locul. Am răpit-o din Turnul de fildeş al teologilor care se fac că ştiu despre ce vorbesc şi am adus-o în piaţă, acolo unde, aşa cum spunea unul dintre autorii patristici “întrebai de peşte şi ţi se răspundea tot cu o întrebare: ce crezi, cum există Dumnezeu… Isus Cristos, cum e uniunea ipostatică, este El Dumnezeu adevărat”?

Am visat să ne întoarcem la vremurile în care, precum se întîmpla pe vremea lui Augustin, cînd el predica cîte trei ore aşezat, publicul stătea şi îl asculta cu sufletul la gură, stînd în picioare… şi predica teologie din cea grea, nu ştiri protv, nu istorioare de scurs nasuri.

horizontal rule

Răspuns Daniel Chiu despre limbajul tehnic teologic trinitar
de Marius Cruceru

Daniel Chiu a intervenit în discuţia din dreptul textului său referitor la triteism.

Iată răspunsul dînsului:

Discuţia iscată pe marginea articolului Triteismul lui Iosif Ţon a degenerat lamentabil. Nu pentru că nu avea potenţialul să devină o dezbatere logică şi interesantă şi profundă a problematicii semnalate, ci pentru că cei mai mulţi participanţi s-au lăsat purtaţi de resentimente şi maliţie. Dacă nu poţi face istorie cu ira et studio, tot aşa nu poţi avea dezbatere teologică raţională cu indivizi ce îşi subordonează raţiunea patimilor colerice. În plus, pentru mulţi subiectul abordat s-a dovedit a fi în afara micului câmp cognitiv pe care îl pot gospodări.


Pentru cei care nu au vrut să înţeleagă, voi mai repeta că articolul nu l-a învinuit de triteism pe Iosif Ţon, ci a avertizat că o exprimare defectuoasă de genul celei susţinute de Iosif Ţon (apărută nu o dată, ci în mod repetat), este susceptibilă de o asemenea interpretare. Că aşa este voi demonstra în paragrafele ce urmează.

horizontal rule

Catedrala Mantuirii Neamului se construieste si din banii nostri

de E. A. Sarbu

Parca mai ieri-alaltaieri a aparut Baselul pe la televizor, uitandu-se convingator inspre camere si incercand sa pledeze in favoarea masurilor de austeritate impuse de guvernul care si-a permis sa fure un sfert din salariile bugetarilor pe motiv ca “nu sunt bani”. Parca de-abia ne-am invatat sa ne aducem de acasa medicamentele atunci cand suntem internati in spitale, ridicand deopotriva intelegatori si neputinciosi din umeri… deh… Nu sunt bani… Parca mai ieri a aparut micul Boc la teveu aratandu-si muschii si spunand ca, gratie masurilor luate cu competenta de Guvern, incepem sa ne mai revenim din criza, astfel incat, prin marea marinimie a clicii pe care o conduce, ne restituie o parte din procentele furate din salarii. Insa numai de acum incolo, nu si din urma. Deh, vorba copiilor care, jucandu-se, se mai sicaneaza uneori zicand “mortul de la groapaaaa, nu se mai dezgroooapaaaaa”, semn clar ca jucaria ta e de acum a lui, a cantaretului de ocazie.

horizontal rule

wow-man 100 de ani sau cum sa fii barbat de 8 Martie

 

“Ziua Internationala a Femeii” celebreaza astazi a 100 aniversare. Declansata in 1911 la Copenhaga de un grup de femei socialiste, ziua respectiva s-a afisat mereu drept un simbol al miscarii feministe. Ce a urmat dupa aceea? Agitatii, confruntari, moarte, nastere, trimf, viata…

Isus a trait in lumea barbatilor si El a iesit deseori in evidenta prin manifeastari care socau mediul patriarhal tratand femeia in mod egal cu barbatul. In cultura evreiasca a acelor vremuri intalneai urmatoarele atitudini bazate pe anumite percepte religioase:
 

Legea orala din timpul lui Isus zicea: “Mai bina sa lasi cuvintele Legii sa fie arse decat sa fie adresate unei femei…daca un tata isi invata fiica percepte din Lege o facea cu scopul de a o avertiza asupra desfarului ” (Sotah 3:4)
“Femeia era potrivit Legii inferioara total barbatului; i se cerea femeii sa fie supusa… ” (Apion 2:2 1 0)
“Laudat fie Dumnezeu care nu m-a facut o femeie” – parte dintr-o rugaciune de multumire. (Menahot 43b)
Era bine sa ai baieti si era un mare necaz sa ai fete; la nasterea baiatului era veselie, la nasterea fetei era tristete; cand se nastea un baiat pacea intra in lume; cand se nastea o fata nimic nu intra in lume… (Nidda 3 lb)

horizontal rule

esti veriga slaba?

Priveam imaginea unui lant care se rupe din cauza unei za. Presiunea la care este expus angrenajul este prea mare si o za cedeaza. Bucata slaba este denumita generic “veriga slaba”. Suprapunand aceasta imagine peste “lantul” relatiilor cu alti oameni, privind la un lant care se rupe, te gandesti in ce parte esti(stanga-dreapta, mai lunga-mai scurta) dar niciodata nu realizezi ca poate chiar tu esti veriga slaba.

Un aspect important in cadrul coexistentei cu alte persoane este faptul ca relatiile dau cal
itate si directie vietii. Cercul de prieteni in are te invarti spune foarte mult despre viata pe care o ai. Cand pierzi o relatie, cand se distruge o prietenie, cand eviti sau esti evitat, sanatatea comportamentala a exprimarii tale publice are de suferit.

horizontal rule

Traversarea Focului

Pentru cei interesaţi în istoria recentă, semnalez apariţia şi disponibilitatea cărţii “Traversarea Focului” scrisă de Alice Panaiodor, carte care completează imaginea persecuţiei creştinilor din timpul regimului comunist din România. Este relatată experienţa autoarei, parte din “familia” Wurmbrand, care a petrecut cinci ani de temniţă comunistă. Cartea aduce şi perspectiva feminină asupra vieţii de creştin şi de detenţie.

 

Cartea este disponibilă la editura Liga Bibliei, are un preţ de 20 Lei şi poate fi comandată la adresa de e-mail:

tblrom@mail.kappa.ro

sau la telefonul: 021 311 1288

Includ doar un mic paragraf pentru a vă stârni curiozitatea.

“Apoi, curgeau întrebările, iar dacă nu răspundeai aşa cum doreau anchetatorii, urmau loviturile, bătăile şi alte torturi. Eu am căpătat lovituri fie cu o cravaşă cu un vârf de metal, fie cu o linie lungă şi groasă din metal. pentru că eram mai înaltă, iar anchetatorul scund, lui i-a fost mai uşor să mă bată legată de un scaun şi astfel loviturile cele mai multe le-am primit în cap. Îmi apăram capul cu mâiniel, astfel că la un moment dat ele deveniseră negre de vineţeală. Atât mi-au lovit capul, încât ani de zile am suferit de dureri de cap, care nu au încetat nici astăzi. În timpul bătăilor, din cauza loviturilor, mi-am rupt mai mulţi dinţi. Într-una din zile, anchetatorul era aşa de înfuriat că nu voiam să semnez ceea ce îmi cerea, încât nu ştiu cum m-a lovit de mi-a sărit un dinte. Am simţit aşa o durere, că nu am mai ştiut ce se întâmplă cu mine şi mi-am pierdut cunoştinţa. M-am trezit simţind cum curgea apa, pe care o vărsaseră pe mine ca să-mi revin. Altă dată mă trântea pe podea şi mă călca în picioare, sau trăgea cu cizma în mine.”

horizontal rule

Deosebind oile de capre

de Doru Pope

 

Se zice că un păstor se plângea celuilalt că are multe capre în biserică, și ne le poate deaosebi de oi. Celălalt păstor mai cu experiență, îi spuse primului păstor că el are o metodă de a deosebi oile de capre.

Caprele umblă cu capul pe sus, ca să culeagă mugurii plantelor.
Oile umblă cu capul aplecat, pentru că mănâncă iarbă de pe pământ.

Caprele umblă cu coada ridicată, de li se văd și fundul și țâțele
Oile își cresc lâna și își acoperă goliciunile

Caprele, dacă încerci să le ridici prinzându-le de păr, fac scandal și vociferează puternic
Oile, de le prinzi de lână pentru a le ridica, nu fac gălăgie, ci sunt supuse

Asta-i diferența. Explicația e de râs, dar un sâmbure de adevăr o fi având. Ce zici?

horizontal rule

3 probleme permanente a vieţii

de Doru Pope

 

Ioan 6:15 Isus, fiindcă ştia că au de gând să vină să-L ia cu sila ca să-L facă împărat, S-a dus iarăşi la munte, numai El singur.Ioan 6:15 Isus, fiindcă ştia că au de gând să vină să-L ia cu sila ca să-L facă împărat, S-a dus iarăşi la munte, numai El singur.

Cei din vremea lui Isus au văzut în El ca cel ce rezolvă 3 mari probleme ale vieţii:

1. sărăcia (foamea, ca în cazul înmulţirii pâinilor din Ioan 6:1-14)
2. suferinţa (vindecarea bolilor, ca-n atâtea vindecări mininate)
3. asuprirea (dorinţa de eliberare de sub opresiunea romană)

Aceste probleme au fost, sunt cu noi şi vor rămâne o constantă a existenţei până când Cineva va face ceruri noi şi un pământ nou. Dar noi suntem cel mai satisfăcuţi cu rezolvarea problemelor, acum şi aici. Mereu imediat, şi mereu pe orizontală. Unii văd şi astăzi în Isus doar atât. Dacă le dăm oamenilor pâine, dacă le construim spitale şi le aducem eliberarea de asuprire este suficient. Evanghelia socială satisface spaţiul acesta. Arareori oferă celor asistaţi şi mântuirea.

horizontal rule

Albinele şi muştele

de Paul Negrut

 

Cu mai mulţi ani în urmă, într-o dimineaţă frumoasă de vară stăteam în grădina casei la rugăciune şi meditaţie. După timpul de citire şi meditaţie asupra textului biblic pentru ziua respectivă am mai zăbovit puţin în grădină. Pe când admiram frumuseţea florilor în lumina plăcută a dimineţii, atenţia mi-a fost captată de o mulţime de albine ce zburau de la o floare la alta. Apoi am observat în colţul grădinii, înspre poartă, un roi de muşte la tomberonul de gunoi.

Mi s-a părut interesant că în curtea mea erau în acelaşi timp albine şi muşte. Urmărind mai atent comportamentul albinelor şi muştelor am observat că albinele sunt atrase de flori, iar muştele de gunoi.

horizontal rule

Entuziasmul religios! Ca justificare, ca țintă, ca etalon (unitate de măsură).

 

Motto:
”Le mărturisesc că ei au râvnă pentru Dumnezeu, dar fără pricepere…”(nu potrivit cunoștinței)

”Să-L cunosc pe El…” …”fiind făcut asemenea cu moartea Lui” este definiția viziunii lui Pavel cu privire la sine.

Ce fel de lucrare este aceasta, a fi făcut asemenea cu moartea Lui? Una tainică, lăuntrică, nedefinibilă și irațională a unui zguduiri sentimentale? Un entuziasm copleșitor, e emoție din alte lumi? Unii spun că așa este, chiar că această emoție exclude mintea, sau și mai fioros, că mintea ar încurca aceste ”sălbatice focuri”.
M-am cercetat pe mine și am găsit cu groază aceste filosofii, acești idoli stând nestingheriți și nemișcați pe străzile orașului gândurilor mele, la intersecțiile ideilor, la temelia fortificațiilor minții mele. Erau ceva comun în copilăria mea, râvna era lăudată, și astăzi este, probabil va fi și mâine. Dacă va fi un mâine!

 

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate