Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Articole
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei

 


Articole de la cititori

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

» „Declaraţia de la Manhattan” – un gest de curaj şi mărturisire creştină
 

De Otniel Vereş

Statele Unite ale Americii au o întreagă tradiţie a „Declaraţiilor”. Să ne amintim că, până la urmă, naţiunea americană a luat fiinţă pe fundamentul „Declaraţiei de independenţă” din 1776. Dar nu numai domeniul politicului este marcat de acest veritabil „mod” al formulării, dimensiunea religioasă a statului nord-american fiind şi ea, dintr-un anumit punct de vedere, tranşată de modalitatea „declaraţiei,” a „manifestului,” ca formă de adresare publică legată de un subiect presant sau problematic. Acest tipar „declarativ” vorbeşte şi despre un context şi climat religios diferit al Statelor Unite, care se bucură de o libertate religioasă şi de exprimare a opiniei mai mare, direct proporţională cu varietatea opţiunilor confesionale. 


Acesta este motivul pentru care îndreptăm atenţia cititorilor spre Declaraţia de la Manhattan (The Manhattan Declaration – A call of Christian Conscience) lansată în noiembrie 2009 (a nu se confunda cu omonima Declaraţie pe probleme climatice din 2008), disponibilă online pe adresa www.manhattandeclaration.org, ultima din şirul „Declaraţiilor” ce izvorăsc din probleme social-religioase [menţionăm, fără vreun criteriu axiologic, ci doar în scopul exemplificării acestui tip de abordare, câteva documente de aceleaşi fel: Declaration of „Mission to Washington”; Religious Declaration on Sexual Morality, Justice and Healing; A Christian Declaration on Marriage; Religious Declaration on Liberty, Security and Faith (2002); The Cambrdige Declaration (1996)].
 
Pe site-ul menţionat sunt puse la dispoziţie resurse, articole, link-uri spre diferite site-uri ale unor organizaţii, reviste, institute; totodată se oferă posibilitatea de a semna Declaraţia tuturor celor care doresc să-şi exprime în acest mod adeziunea (menţionăm că se poate lectura şi traducerea în limba română a Declaraţiei).

 

» Un zid din templul lui Solomon, descoperit la Ierusalim
 

De Andreea Dogar

O bucată dintr-un zid de incintă antic din Ierusalim, din secolul X î.Hr., a fost descoperit în timpul unor săpături arheologice recente, a anunţat astăzi Universitatea ebraică din Ierusalim, potrivit AFP.
Bucata de zid, înaltă de şase metri, se întinde pe o lungime de 70 de metri.
„Putem să estimăm, cu un grad mare de certitudine, că această construcţie a fost ridicată de regele Solomon la sfârşitul secolului al X-lea î.Hr.”, a declarat arheologul israelian Eilat Mazar, care a condus lucrările de cercetare.


Potrivit Bibliei, regele Solomon ar fi construit primul templu iudaic din Ierusalim, care a fost distrus de regle babilonian Nabucodonosor în anul 586 î.Hr.
 
Această descoperire „ar putea fi coroborată cu relatările care descriu construcţiile efectuate de regele Solomon în Ierusalim”, a mai spus Mazar.

 

» Go Canada Go! – 3
 

Care este secretul celei mai medaliate participante canadiene la Jocurile Olimpice de Iarna 2010? “Crede in sansa ta si increde-te in Dumnezeu!” Aceasta deviza a sustinut-o pe Cindy Klassen prin sezoanele bune si mai putin bune ale vietii si carierei sale sportive.

klassenCredinta in Dumnezeu a ajutat-o in cele mai grele momente ale carierei sportive. In 2003 in timpul unui antrenament aluneca si cade impreuna cu in grup de patinatori. Lama patinei ii sectioneaza bratul drept traindu-i 12 tendoane. Intr-un mod extraordinar reia pregatirile dupa numai 2 luni de pauza. Cu bratul nevindecat cucereste medalii de argint si bronz la Campionatele Mondiale de Patinaj din 2004.
 
In Februarie 2008, sorei ei mai mica – Lisa – are un accident de masina, prabusindu-se de pe un pod si ramanad sub apa blocata in masina. “In momentul acela eram intr-o competitie in Berlin. Am vazut detalii despre accident la televizor si am vorbit cu toti prietenii mei si le-am spus sa roage pentru sora mea” – isi aminteste Cindy.

 

» Traducere pentru limbajul femeilor
 

de Doru Pope Doru Pope

Ce spun femeile Ce înseamnă
Da Nu
Nu Da
Poate Nu
Îmi pare rău O să-ţi pară ţie rău
Ne trebuie Eu vreau
E treaba ta! Decizia corectă trebuia să fie evidentă până acum!
Fă ce vrei O să plăteşti tu mai târziu
Trebuie să stăm de vorbă Vreau să mă plâng
 
Desigur… Fă aşa! Nu vreau să faci aşa!
Nu-s supărată! Desigur că-s supărată, insensibilule!
Eşti atât de… Bărbătos! Miroşi a transpiraţie şi ar trebui să te bărbiereşti
Fii romantic, stinge lumina! Nu vreau să-mi vezi celulita
Bucătăria asta este atât de îngrămpdită Vreau o casă nouă
Vreau perdele noi şi covor nou şi mobilă nouă şi zugrăveală proaspătă
Atârnă acolo tabloul Nu, am vrut să zic acolo!
Dragă, mi se pare că am auzit un zgomot… Ce, deja dormi?
Mă iubeşti? O să-ţi cer ceva foarte scump!
Cât de mult mă iubeşti? Am făcut o prostie astăzi şi sigur n-o să-ţi placă!
Arăt grasă? Spune-mi că-s frumoasă
Trebuie să înveţi să comunici Fii de acord cu mine şi lasă prostiile
Tu auzi ce-ţi spun eu? Prea târziu, eşti mort!
Ce se-aude? Scânceşte copilul? Dă-te jos din pat şi du-te stai cu pruncul până adoarme!
Dar nu strig! Da, strig pentru cred că este important!

 

» Entuziasm plus sau minus
 

“Un om poate reusi aproape in orice ce face cu entuziasm nemarginit”- Charles Schwab

Vorbeam ceva vreme in urma despre pierderea entuziasmului in Biserica. Si pastorii/predicatorii sunt direct vinovat-raspunzatori de asta. Oameni demotivati de a fi si face ceva impreuna sunt greu de repus pe linia unei slujiri colective. Fiecare se va multumi sa gandeasca ca are felul sau particular “de slujire”.

O lucrare inceputa cu entuziasm poate pierde energia catalizatoare prin desumflarea momentumului. Pierderea acestuia se poate datora faptului ca leadershipul e confortabil in ceea ce se intampla(comoditatea pastorilor e rugina pe trupul bisericii…) sau datorita faptului ca exista o agenda pastorala paralela, care contrazice vorbele spuse. Cand se observa pierderea entuzisamului (leadership-ul isi dovedeste sinceritatatea macar prin acceptarea situatiei incomode) de obicei se incearca “reincalzirea” cu cateva “hei-rup-uri” (fratilor sa punem mana, sa facem si sa dregem…”, “mi-ar placea sa va vad uniti…”, etc.)
 
Apatia e sora vitrega a entuziasmului. Ambele cuvinte ne vin de pe la greci si definesc doua scoli de gandire. Apatie inseamna – aproape literal- lipsa suferintei, dar a ajuns sa se traduca contemporan prin nepasare.

 

» SUBVENTII SI DEDUCTIBILITATE
 

De Vasile Alexandru Talos

Personal, consider ca rolul statului ar trebui sa fie acela de a incuraja prin facilitati fiscale, efervescenta implicarii cetatenilor sai in sustinerea bisericilor, si atunci bisericile ar contribui mai mult la solutionarea problemelor din societate. Articol pdf aici:

 

» Artiştii creștini…blestemata muzică pe bani.
 

By vesteabuna

Evrei 12:1 “…să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. …”

De greu vrăşmaş m-am luat.
Mă simt mai mic ca David, iar în faţa mea simt o armată de Goliaţi gata să mă sfâşie cu colţii mârâiţi ai argumentelor lor.
 
Dar……

Ce este un creştin?
Un creştin este un om care s-a lepădat de persoana/personalitatea lui veche, păcătoasă şi în duhul lui lăuntric s-a născut Fiul lui Dumnezeu prin Duhul lui Dumnezeu. Acest Duh este gelos şi-l va face pe creştin să nu-L iubească decăt pe Dumnezeu. În tânjirea lui către Dumnezeu, creştinul se va lepăda tot mai mult de persoana lui proprie, şi-o va tăgădui, se va lepăda de vituţile lui carnale, de talentele lui naturale şi va căuta să se umple cu virtuţile Duhului, cu roada Duhului. Aceste feluri de podoabe au origini diferite şi antagonice. Talentele naturale vin din carne(firea pământească), ne naştem cu unele iar pe cele mai multe le dobândim şi cizelăm prin aşa-zisa educaţie.

 

» Comitetul ALRC – 6 – Marionetele din Conducerea Cultului Baptist
 

Textul de mai jos a fost publicat în numărul 116 2001 din 19 August 2001, în numărul 117 din 12 Septembrie 2001 şi în numărul 119 din 29 octombrie 2001 al SSJ.

* * *

In numerele din urma am prezentat declaratia de constituire a Comitetului ALRC, proclamatia intitulata “Incetati Prigoana!” si pozitia fata de constituirea Comitetului ALRC, semnata in iulie 1978 de catre pastorii Iosif Ton si Aurel Popescu. In urmatoarele numere vom prezenta o scrisoare deschisa redactata de Comitetul ALRC in anul 1978 cu privire la incalcarea drepturilor omului in orasul Caransebes.

Nota redactiei: Scrisoarea de mai jos dezvaluie tulburatorul fapt ca prigoana poate veni si dinspre persoanele de la care se asteapta ocrotirea. In acest document apar numele unor persoane care sunt inca in viata. Prin publicarea lui nu urmarim ponegrirea acestora, ci simpla reconstituire a unor fapte istorice. Daca insa cineva dintre acestea doreste sa prezinte un alt punct de vedere asupra acestor evenimente, suntem bucurosi sa ascultam aceste opinii.
 
* * *

Comitetul crestin român “Apararea Libertatii Religioase si de Constiinta” ALRC afiliat la “Christian Solidarity International”, Zürich, Elvetia.

» Care sunt asemănările şi diferenţele între baptişti şi ortodocşi?
 

În perioada ateistă, au fost împrăştiate multe minciuni despre diverse culte religioase pentru a le discredita şi până azi unele din acele zvonuri mai stăpânesc minţile oamenilor. În Moldova cel mai mare număr de creştini întruneşte Biserica Ortodoxă, iar după ea vine Biserica Baptistă. Pentru că locuiesc în aceeaşi societate este important pentru oameni să cunoască unii despre alţii. Chiar mai mult, am observat că oamenii în Moldova când aud despre o altă confesiune decât cea ortodoxă, în mod automat numesc pe toţi alţii „baptişti”. Deci, care sunt asemănările şi deosebirile între creştinii ortodocşi şi cei baptişti.

Asemănările

Cea mai mare asemănare este că şi creştinii ortodocşi şi cei baptişti îl iubesc pe Dumnezeu, cred în Domnul Isus Hristos ca şi Mântuitor al lumii şi au la baza credinţei Sfintele Scripturi ale Vechiului şi Noului Testament. Şi unii şi alţii cred în învăţătura despre Sfânta Treime şi despre divinitatea Domnului Isus Hristos (martorii lui Iehova nu mărturisesc aceasta). 


Diferenţele

Însăşi numele „baptist” arată diferenţa majoră care există între aceste două confesiuni creştine. Cuvântul „baptist” provine de la grecescul „baptizo” şi înseamnă botezat prin scufundare. Creştinii baptişti nu recunosc botezul copiilor mici, ci cred doar în botezul oamenilor maturi care au încheiat legământ cu Domnul Isus Hristos. Pentru că se botează doar când au crezut, au fost într-un fel porecliţi de alţii „baptişti”, adică botezaţi. Dar, cum vede şi cititorul, porecla sau numele acesta poate fi aplicat atât unora cât şi altora pentru că şi unii şi alţii sunt botezaţi, doar că unii sunt botezaţi când sunt mici, iar alţii fiind maturi când au crezut.

 

» Potopul lui Noe a avut loc in Marea Neagra
 

De Aurora Petan

Putini stiu ca Marea Neagra este o mare foarte tanara. Pe vremuri, in locul ei era un lac cu apa dulce, cu o intindere mult mai mica. Intr-o buna zi, Mediterana a rupt istmul care o separa de acest lac si apele ei au navalit cu o forta nemaipomenita, inundand foarte repede sute de kilometri de asezari. S-a iscat un exod urias, oamenii au fugit departe de mare, raspandindu-si limbile, traditiile si povestile in Europa si Asia. Intre aceste povesti se afla si cea a unui mare potop, ramasa in Biblie sub numele de "Potopul lui Noe"
 
Urgia

A fost odata ca niciodata, in vremea cand, in Moldova, preafrumoasele de la Cucuteni zugraveau spirale ametitoare alb-rosii, pe oalele de lut, incifrand in ele taina vietii, a mortii si a intregului univers. Pe atunci, mai spre miazazi, stramosii nostri inca mai strabateau campia presarata de dune ce lega Dobrogea de Crimea, prin luncile Nistrului, ale Bugului si ale Niprului, care in vremea aceea se varsau in Dunare. Dunarea insasi serpuia departe, spre rasarit, catre sudul Rusiei actuale, iar Insula Serpilor era un deal, probabil pe malul Nistrului. Pamanturile acestea erau fertile si au fost populate intens, iar oamenii acestor locuri au ajuns la un nivel ridicat de civilizatie. Inainte fusese o perioada foarte aspra de glaciatiune, dar acum viata inflorea din nou, mai cu seama in aceasta gradina a Raiului. Vremea se incalzise mult si devenise umeda, vegetatia si toate resursele vietii erau din belsug. Ghetarii se topeau, iar nivelul oceanului planetar se ridica pe nesimtite. Mediterana inghitea si ea apele ghetarilor, intr-un ritm mult mai rapid decat acest lac - stramosul Marii Negre. Diferenta de nivel dintre cele doua ajunsese deja la 150 de metri.

 

» Ana “babana” :)
 

de Adrian Condrea Adi Condrea

Terminasem liceul. Făcusem engleza din clasa a 5-a.

Dar în sufrageria noastră, tata și mama, se chinuiau să “converseze” dând foarte mult din mâini în fața unor musafiri veniți din Anglia sau America. Veneau în vizită la bisericuțele păstorite de tata. Era acea vreme a străinilor care veneau să ne cunoască mai bine.

Din când în când, tata intra la mine în cameră și disperat mă ruga să vin să-i ajut că nu înțeleg nimic din ce spun musafirii.

Răspunsul meu era implacabil: Nu încă! Nu acum! O să ies din cameră, doar atunci când voi cunoaște engleza la perfecție. Nu vreau să se râdă de greșelile mele!
 
Tata încerca în zadar să-mi oferă încă o lecție de viață, spunându-mi că aceasta este imposibil. Nu voi învăță din cărți cât pot să învăț practicând. Și apoi din greșeli învățăm cel mai bine.

 

» Propunere legislativa pentru stabilirea parteneriatului intre Stat si Biserica in domeniul asistentei sociale

 

De Jurist Nistor Ion

Propunere legislativa pentru stabilirea parteneriatului intre Stat si Biserica in domeniul asistentei sociale

Art.1. - Prezenta lege reglementeaza cadrul juridic pentru organizarea si derularea parteneriatului intre Stat si Biserica in domeniul asistentei sociale, denumit in continuare parteneriat.
Art.2. - In sensul prezentei legi urmatorii termeni se definesc astfel:
a) parteneriat in domeniul asistentei sociale: colaborare stabilita intre participanti egali la realizarea unui obiectiv comun, al carui rezultat este solutionarea unor probleme de natura sociala ale comunitatii.
b) Stat : autoritati ale administratiei publice centrale sau locale ce actioneaza, direct sau indirect, prin reprezentanti ai Guvernului sau administratiei publice, locale, care participa la desfasurarea unor proiecte si/sau programe de asistenta sociala, in vederea rezolvarii unor probleme sociale ale comunitatii, in baza unor protocoale prestabilite.
 
c) Biserica: totalitatea cultelor religioase, legal constitute si recunoscute in Romania, care participa direct sau indirect, prin unitatile proprii de cult la organizarea programelor de asistenta sociala, raspunzand astfel unor nevoi ale comunitatii, din respectivele unitati de cult, in spiritul misiunii lor caritabile fata de beneficiari.
 

Art.3. - Parteneriatul se bazeaza pe urmatoarele principii:
a) Respectarea statutului de partener social egal.
b) Respectarea spiritului dialogului intre cele doua entitati partenere.
c) Principiul subsidiaritatii intre unitaţile de cult si institutiile statului.
d) Principiul nediscriminarii in ceea ce priveste acordarea asistentei sociale
e) Principiul transparentei in domeniul activitatilor intreprinse in folosul comunitatii.
f) Principiul transparentei in cheltuirea resurselor financiare alocate, sub deviza - banii publici in folosul public.

 

 

» “Originalul” made in China…

 

de Emanuel Adrian Sârbu Emanuel Adrian Sârbu

Am citit, amuzat, despre reactia oficialilor unei companii chinezesti vizavi de un nou produs din gama Apple – este vorba despre celebrul computer tableta iPad, despre care se spune ca va revolutiona segmentul de business. Ei bine, chinezii ii acuza (nici mai mult nici mai putin decat) de faptul ca le-ar fi copiat un produs similar si ca, daca produsul american va patrunde si pe piata chineza, ii vor actiona in justitie, intrucat le vor fi amenintate sau diminuate vanzarile…

Acum, fie vorba intre noi, chiar daca ar fi fost vorba despre inventii similare, este greu sa fii credibil, atat ca individ, cat si ca natie, atata timp cat tu ai un istoric vast de falsificari la activ. De falsificari de orice, de la pantofi sport – “adidasi”, cum le spunem noi, pana la scutere, telefoane mobile, autoturisme si chiar… oua… Da, si ouale se falsifica in China…
 

 

» Bărbatul și femeia = conflict?
 

Știți cartea Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus scrisă de Dr. John Gray? Am participat cu ceva vreme în urmă, la un grup mic care studia această carte. Chiar mă gândesc cum de am ajuns acolo nefiind căsătorit??? Nu-mi mai amintesc! Dar cred că la vreun familist i s-a făcut milă de mine și s-a hotărât să mă pregătească :)

Cred că e o carte bună, chiar dacă nu sunt de acord cu titlul. Și bărbații și femeile sunt din același material: țărână. Dar, înțelegem că Dr. Gray a vrut să ne comunice că cei doi se pot comporta de parcă ar fi de pe alte planete. Și suntem de acord cu asta!

 

» Haiti

 

Max Beauvoir

Galateni 6:10 Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă.

Max Beauvoir, Mare Preot al religiei Voodoo în Haiti s-a plâns zilele trecute că majoritatea ajutoarelor trimise din SUA sunt dirijate către creştinii evanghelici şi că credincioşii religiei pe care o reprezintă sunt în mod deliberat trecuţi cu vederea când este vorba de distribuit ajutoarele. „Toţi suferă la fel şi toţi au aceleaşi nevoi. Noi nu cerem mai mult decât li se dă altora. Nu dorim decât să fie corecţi” a spus Beauvoir.

Chestia aceasta îmi aminteşte de „revoluţia” din România şi zilele imediat următoare, când au năvălit ajutoarele în ţară. O mare parte din acestea au aujns la evanghelici. Ştiu de o adunare care a suspendat serviciile religioase pentru a putea depozita ajutoarele în sanctuar. Ştiu de asemenea că adunarea respectivă s-a rupt din cauza că ajutoarele nu au fost împărţite echitabil nici între membrii adunării. Şi mai ştiu că în cartierul în care era adunarea existau o mulţime de săraci, care priveau mai întâi plini de dorinţă, apoi de invidie şi-n cele din urmă cu dispreţ sau chiar cu ură la „creştinii” care se aprovizionau din ajutoare. Nu ar fi foat oare normal ca evanghelicii să fie echitabili în împărţirea ajutoarelor? Nu ar fi constituit acestea o bună unealtă de evanghelizare prin fapte izvorâte din iubire? Cred că da.
 
Se pare că istoria se repetă în Haiti. Dacă Beauvoir are dreptate, atunci este greşit să se împartă ajutoarele doar la creştinii evanghelici. Că se pot folosi împrejurările tragice pentru a îndemna pe oameni să se întoarcă la Dumnezeu, cred că este corect. Isus a justificat acesta când a spus: Luca 13:4-5 Sau acei optsprezece inşi, peste care a căzut turnul din Siloam, şi i-a omorât, credeţi că au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi oameni, care locuiau în Ierusalim? Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.

 

» Avraam: banii lui, banii imparatului, banii celorlalti, banii lui Dumnezeu si banii Statului, banii Bisericii [3]

 

Sa ne gandim la Stat si insemnatatea lui. Nu cred ca in spatele oricarui guvern sta Satan. Totusi, avem multe de invatat din exemplul de mai sus. Statul, in fapt, nu detine nimic. Este doar o forma de organizare si, de multe ori, subjugare a oamenilor. Nu vreau sa intru in discutii interminabile in aceste directii.

Ideea care e importanta in contextul studiului de fata este aceea ca Statul are bogatii pentru ca are oameni. Daca nu ar avea oameni, nu ar avea bogatii. Statul, asadar, oricare ar fi el, are nevoie de oameni. Si, pentru aceasta se poate sa dea si din bogatiile sale. Scopul Statului este sa stranga bogatii nu sa dea. El nu poate exista dand, iar aceasta din definitie. Cu siguranta ca, sub nicio forma, nu vorbesc de rau Statul in sine. Aceste remarci au de-a face cu intentia intelegerii contextului in care suntem. Vom intelege, asadar, realitatea, fara sa o respingem. In rest, este treaba fiecaruia. Asadar, acest articol, sub nicio forma, nu are si nu vrea sa aiba intentia de a vorbi Statul de rau (Statul roman, ideea de Stat, ideea de Imparatie, conducere sau autoritate etc).
 
Istoria comunismului in Romania, Bulgaria sau Rusia ne arata ce poate face Statul cu oamenii sai. Nu e nevoie sa generalizam, dar trebuie sa exemplificam. E vorba de politica, directie, viziune etc. Cu siguranta ca Statul Roman de astazi nu vrea sa-si tortureze oamenii. Dar are o anumita agenda, care nu importa discutiei, pentru care are nevoie de oameni.

 

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate