Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Articole
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei

 


Articole de la cititori

(click pe titluri pentru articolul complet)

» Pe urmele fratelui Petru Popovici - Roma

 

Pe Stiri Crestine primisem un mesaj prin care se facea publica venirea fratelui Petru Popovici la Roma,chiar daca nu erau date toate indicatiile unde avea loc intilnirea m-am informat si aseara dupa o zi de lucru istovitoare pe santier cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit impreuna cu sotia mea sa fim prezenti la inchinarea ce avea loc la ora 18,30la Biserica Baptista Romana ,,Sfinta Treime" pe via Del Grano nr.8, pastor Radu Gheorghe (un frate scump si un bun prieten de-al meu). Inauntru era plin,multi stateau in picioare, 97% erau tineri si tinere din toate colturile Romaniei dar care din diferite motive sint in Roma, dupa citeva cintece de lauda la adresa Domnului Dumnezeului nostru in Numele caruia ne-am adunat, am observat un om usor aplecat de povara anilor cu parul alb si cu un zimbet extraordinar care chiar sfida situatia de criza prin care trece toata lumea, era Petru Popovici, omul mic dar mare in ochii lui Dumnezeu, omul-lider care a inteles ca a sluji in dragoste oamenii, este o chemare divina, in sfirsit am reusit sa cunosc pe autorul primei mele brosuri crestine(Esti sigur? de Petru Popovici) pe care am citit-o la virsta de 12 ani.

Cu vorbirea blinda si plina de dragoste cu un puternic accent din Banat am fost mingaiati de Cuvintul Domnului prin fratele Pitt care atit de multe ar fi vrut sa ne spuna dar bronsita (a spus ca pentru el chiar si boala este o binecuvintare!) de care sufere il cam oprea din cind in cind.
Mesajul pentru toti cei adunati era din Romani 1:1-12; fratele Pitt a amintit printre altele de mandatul pe care-l avem toti crestinii oriunde ne-am afla pe acest pamint si anume de a evangheliza oamenii din jurul nostru (Matei 28:19,20) - chiar ma gindeam la cei 250.000 de romani din Roma - dar si de a fi atenti la ereziile ce otravesc mintea oamenilor in acest timp care este aproape pe sfirsite.


» 20 de ani de la inaugurarea noului locas de inchinare al Bisericii Baptiste Nr. 1 Betel Timisoara
 

20 de ani de la inaugurarea noului locas de inchinare al Bisericii Baptiste Nr. 1 Betel Timisoara

 

 

» Păstori tineri îngrijorați de starea cultului baptist
 

Iată o scrisoare pe care am primit-o de la un coleg păstor și care cred că exprimă opiniile, sentimentele și zbaterile multor păstori din generația mea. Public această scrisoare cu toată inima:

Stimati frati colegi,

Sunt si ingrijorat si extrem de preocupat de starea Cultului nostru la ora actuala, din pricina mai multor directii si decizii care se observa la nivel national. Sunt cercetat de mai multa vreme de exemplul unei anumite categorii de oameni din lista vitejilor lui David, fiii lui Isahar care se pricepeau in intelegerea vremurilor si stiau ce trebuia sa faca Israel (poporul Domnului) – I Cronici 12:32. De aceea scriu aceste randuri sa va chem sa fim preocupati de priceperea vremurilor noastre, in lumina Domnului si calauzirea Duhului Sfant al lui Dumnezeu, pentru a sti ce decizii sa luam impreuna cu cei pe care ii slujim.

In urma ultimei informari (news-letter) primite prin e-mail de la Uniunea Bisericilor Baptiste din Romania, mi-am dat seama ca ne aflam la o rascruce de drum in istoria Bisericii Baptiste din Romania. Inteleg ca suntem pe punctul de a da mana cu statul, fara a mai tine cont nici de principii biblice si nici de pretul pe care cei dinaintea noastra au fost gata sa il plateasca pentru separarea Bisericii de Stat.

 

» O posibila luare de pozitie a fratelui Otniel Bunaciu in contextul acceptarii fondurilor de la stat
 

Am primit un comentariu care ma directioneaza pe un blog personal, unde este postat un raspuns dat de fr. Otniel Bunaciu (presedintele Uniunii Baptiste din Romania) intrebarilor ridicate vis-a-vis de problema acceptarii banilor de la stat.

Iata cum prezinta dansul situatia:

Nevoia de a lua o decizie fata de intepretarea acelui articol a aparut deoarece biserici din Uniunea Baptista au primit deja bani de cativa ani pentru diverse proiecte locale dar si pentru constructii si reparatii de cladiri. Banii au venit de la autoritatile locale si, mai rar, de la Guvern. Marea majoritate a acestor biserici sunt din vestul tarii unde numarul de credinciosi este mai mare si ma gandesc ca exista posibilitatea unei influente locale. In acelasi timp existau deja diferite scoli, licee, orfelinate baptiste care erau finantate de la Stat de multi ani precum si constructiile multor biserici ridicate pe terenuri concesionate de la Stat. Situatia reala este deci una complexa si ea a existat inca dinaintea adoptarii acelui articol. Uniunea Baptista nu a solicitat fonduri si nici Comunitatile zonale (dupa stiinta mea) ci doar biserici locale si alte organizatii implicate in slujire sociala.

 

» “ham-ham worship” sau “cutzu-cutzu praise”

 

Eu stiam de supararea si revolta Mantuitorului fata de faptul ca au transformat Casa Domnului/Templul, intr-o pestera de talhari dar stau si ma gandesc cum o privi acum cand vede biserica(cladirea) pe post de cotetz.

Incepand din aceasta luna, Covenant Presbyterian Church din Los Angeles are in program servicii de inchinare canino-centrice (daca ma pot exprima asa; hmmm de ce nu?)

Posesorii de animale de companie din aceasta specie pot veni la biserica si vor gasi acolo pregatite conditii pentru comoditatea patrupedelor – mancare, un loc comod de sedere, jucarii…etc)

Pastorul Tom Eggebeen a avut aceasta idee inca de acum 3 ani dar a asteptat sa vada ce reactii vor fi si in timp oamenii s-au obisnuit cu ideea. “Legamant pentru catei” este serviciul in care pastorul spera sa atraga atentia mai multor posesori de animale pentru a-i vizita biserica.

“Biblia spune 2 lucruri despre ce este Dumnezeu: ESTE Lumina si ESTE Dragoste. Oriunde este dragoste este si Dumnezeu prezent cumva. Cand noi iubim animalele si animalele ne iubesc pe noi, aceasta este o parte din Dumnezeu si Dumnezeu ia parte la asta.”

“Structura familiei contemporane este in continua schimbare; animalele de companie sunt acceptate pe scara larga si oamenii gandesc diferite ritualuri care sa includa si “noii membri ai familei,” declara Laura Hobgood-Oster, profesor de religie in cadrul Southwestern University.

 

» Pozitia Consiliului Uniunii Baptiste referitor la accesarea fondurilor de la Stat
 

de Alexandru

Consiliul Uniunii a decis în şedinţa de la Comăneşti din 27 Octombrie 2009 că bisericile baptiste pot accesa fonduri din partea Statului pentru proiecte legate de implicarea bisericii în societate (activităţi sociale, educaţionale, etc) precum şi pentru construirea şi repararea clădirilor şi anexelor acestora care sunt proprietatea bisericilor şi a Cultului.

Datorită faptului că în ultimii ani, mai multe biserici din ţară au primit şi altele au solicitat fonduri din partea Guvernului, Secretariatul de Stat pentru Culte a solicitat Uniunii Baptiste o clarificare cu privire la interpretarea modului în care este înţeles de către bisericile baptiste din România articolul din Statutul Cultului care afirmă că: "Autonomia Cultului Creştin Baptist, în sensul Constituţiei României, se manifestă şi prin faptul că acesta, din motive doctrinare, nu acceptă subvenţii financiare din partea statului pentru activitatea cultică şi pentru funcţionarea sa". Conducerea Uniunii a solicitat ca această problemă să fie discutată la nivelul comunităţilor în vederea unei decizii comune. Majoritatea comunităţilor regionale au avut această discuţie şi multe comunităţi dintre acestea au trimis poziţia lor în scris.

 

» Decizia Consiliului Uniunii referitor la accesarea fondurilor de la Stat
 

de Marius Cruceru

Consiliul Uniunii a decis în şedinţa de la Comăneşti din 27 Octombrie 2009 că bisericile baptiste pot accesa fonduri din partea Statului pentru proiecte legate de implicarea bisericii în societate (activităţi sociale, educaţionale, etc) precum şi pentru construirea şi repararea clădirilor şi anexelor acestora care sunt proprietatea bisericilor şi a Cultului.

Datorită faptului că în ultimii ani, mai multe biserici din ţară au primit şi altele au solicitat fonduri din partea Guvernului, Secretariatul de Stat pentru Culte a solicitat Uniunii Baptiste o clarificare cu privire la interpretarea modului în care este înţeles de către bisericile baptiste din România articolul din Statutul Cultului care afirmă că: “Autonomia Cultului Creştin Baptist, în sensul Constituţiei României, se manifestă şi prin faptul că acesta, din motive doctrinare, nu acceptă subvenţii financiare din partea statului pentru activitatea cultică şi pentru funcţionarea sa”. Conducerea Uniunii a solicitat ca această problemă să fie discutată la nivelul comunităţilor în vederea unei decizii comune. Majoritatea comunităţilor regionale au avut această discuţie şi multe comunităţi dintre acestea au trimis poziţia lor în scris.

 

» Libertatea de a vorbi despre Isus Cristos

 

Un cuplu din Marea Britanie (Ben și Sharon Vogelenzanga) fost arestat pentru că a ofensat o femeie musulmană vorbind despre diferențele dintre creștinism și islam.

Vezi aici și aici

Ben și Sharon au un mic hotel. Au avut un client, o femeie musulmană care într-o zi a venit acoperită pe cap cu “jihabul”. În timpul breakfast-ului, s-a discutat despre religii, diferențe și tradiții. Femeia musulmană a afirmat că Isus este doar unul din profeții lui Mahomed. Creștinii au răspuns acestor afirmații spunând printre altele că hainele tradiționale musulmane sunt o formă de robie. Femeia s-a simțit ofensată și a depus plângere la poliție.

Pe 8 decembrie vor sta în fața judecătorului.

Ne putem mira cum de poliția a dat cursul unei astfel de plângeri. Femeia musulmană se afla pe proprietatea celor doi creștini. Era cazată la un hotel condus de cei doi creștini. Nu-i place, se poate caza la un alt hotel.

 

horizontal rule

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate