Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Articole
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 


Articole de la cititori

 


Halloween vs Wittenberg

Decat sa gandeasca alternative la bostani goliti si zambind stirb, cred ca Biserica din lumea intreaga ar avea de castigat evidentiind Ziua Reformei. Doar Slovacia si Chile sarbatoresc oficial aceasta zi si in plus cateva landuri din Germania.

Indiferent daca esti sau nu luteran ori protestant, nu eporea greu sa recunosti ca Reforma inceputa prin Luther a dus la dinamizarea Bisericii si apropierea fiecarui om de Adevarul Cuvatului lui Dumnezeu. continuare...

horizontal rule

Baptiştii din Georgia... un fel de ortodocsi?!

Am citit astazi un articol al lui Aurel Mateescu despre unii credinciosi baptisti care manifesta un mod de inchinare de-a dreptul atipic pentru aceasta comunitate de credinta. Mai exact, modul de a se imbraca al personalului clerical (pastorii, episcopul) prezinta asemanari izbitoare cu cele ale clericilor ortodocsi, lucru care i-a facut imediat pe unii (culmea, din ambele tabere - atat cea a ortodocsilor, cat si cea a baptistilor) sa faca tot felul de afirmatii furibunde si sa sara la beregata colegului intr-ale bloggingului. Este clar, mai avem inca foarte mult pana la a ne deprinde cu spiritul polemic autentic, cu dezbaterile constructive de idei, in care sa primeze dorinta de a discuta, nu de a “da in cap” (nici personajelor in cauza si, cu atat mai putin, nici celui care a prezentat ideile sau realitatile referitoare la acestia).

Revenind la postarea lui Aurel Mateescu, in momentul in care am citit-o, gandul mi-a zburat aproape instantaneu la acele “moschei ale lui Isus” care pot fi intalnite in multe tari islamice. Si acolo au fost glasuri care au strigat manioase si inverzite de ura ca fondatorii lor incearca sa-i sminteasca pe dreptii credinciosi musulmani… Explicatia celor care au ales sa se inchine in acel fel a fost una cat se poate de simpla: intrucat marea lor majoritate proveneau dintr-un mediu musulman, au trait si s-au inchinat zeci de ani in acel fel (cu prosterare pana la pamant, cu rugaciuni la anumite ore in fiecare zi, cu cititul pasajelor din Coran etc.), incat, atunci cand au devenit crestini practicanti si li s-a cerut sa renunte la acele lucruri s-au simtit parca goliti interior. Asa ca au adoptat acest stil de inchinare, pur contextualizat, in care citesc anumite pasaje din Coran care nu contrazic Scriptura, se roaga in stilul lor si se intalnesc in cladiri care au arhitectura moscheilor. Dar ei sunt crestini practicanti. Care este problema? Sau de ce ar fi o problema? continuare...

horizontal rule

Politician sau Predicator?

Observ şi eu că în ultima vreme politicienii dau târcoale amvoanelor şi bisericilor. Şi noi ştim de ce!

Cred că politica nu are ce căuta la amvon şi nici în biserică.

Nu mă înţelegeţi greşit. Nu vreau să merg prin lumea asta cu ochelari de cal. Şi nici nu promovez izolaţionismul. Nu cred că este nimic păcătos în implicarea publică socială. Dacă cineva vrea să devină consilier, primar sau senator, are toată libertatea şi toată încurajarea mea.

Cu o singură excepţie însă: să nu fie păstor şi să o facă numai pentru slava lui Dumnezeu. continuare...

horizontal rule

Cer variabil, mai mult noros

de Daniel Branzei

Dragii mei de aproape si de departe, scriu a doua zi dupa alegerile din America. N-am sa incerc sa va spun ce sentimente am fata de ele, ca asta nu are nici o importanta. Am sa va spun ce cred ca s-a intamplat.

1. America si-a “reparat” imaginea” printr-o singura mutare de sah. Daca ar fi iesit presedinte MacCain, in multe tari arabe si africane s-ar fi ars astazi steagul american. Franta, Anglia si Europa in general ne-ar fi privit in continuare de sus si de departe, neincrezatoare si dispretuitoare pentru “militarismul” nostru si pentru “fundamentalismul religios”. Pentru ca a castigat Obama, un personaj cu nuante africane si islamice, steagurile americane au fluturat ieri si flutura azi in cadul unor mari manifestatii de simpatie in tarile arabe si in unele tari africane. Franta a pus pe prima pagina o intrebare care surprinde prin admiratie: “Oare noi, francezii, am ajuns la maturitatea de a alege un om “de culoare” ca presedinte?” continuare...

horizontal rule

Semne ale vremurilor - Erezia Americana

Nelu Ciorba - Romanian Times, Portland, ORDesigur ca romanii care au iubit si iubesc America s-au rugat si se roaga tot timpul pentru ocrotirea, bunastarea si fericirea ei. Avem obligatia crestino-morala sa o facem, ca fiind partea noastra si totodata trebuie sa fim gata oricand sa acceptam voia Domnului.

Statele Unite ale Americii a fost o tara binecuvantata de Dumnezeu pentru ca a respectat cel putin trei principii scripturale: Legiferarea judecatoreasca la nivel federal si statal, facuta in baza principiilor Scripturii; Raspandirea Evangheliei in toata lumea si Apararea Israelului. Cat timp aceste principii au fost respectate de poporul si liderii americani, pamantul american a avut parte de binecuvantarea lui Dumnezeu
. continuare...

horizontal rule

No comment

Orastie, noiembrie 2008.

Peste 300 de pastori penticostali din toata tara si nu numai.

Conferentiarii au fost la inaltime. Atat Simion Bumbar cat si Liviu Rad au dat dovada de profesionalism. Continut bogat, informatii serioase si bine argumentate. Felicitari!

Moise Lucaci s-a “luptat” sa organizeze o Conferinta Nationala si, indiferent de ce impresii avem, trebuie sa il apreciem pentru asta. Multumim!

99% dintre pastori sunt de acord cu Hotararea din 8-9 August 2007. E o hotarare! Ba nu, e o recomandare!  S-o crezi tu! E o decizie, o decizie bine venita. Aleluia! Avem nevoie de una si mai detaliata.

Cultul Penticostal nu are probleme. NU sunt probleme care sa ne ingrijoreze. In realitate suntem atacati de agenti diabolici infiltrati printre noi. Totul e o facatura. Hulitorii astia, mai ales cei care scriu pe bloguri, nu au citit Matei 18. Tot inainte, fratilor! continuare...

horizontal rule

Emancipa: A se elibera de constrangeri conventii social-religioase.

Un caz inedit in V.T. este cazul Deborei care a fost randuita de Domnul pentru a fi proroc si judecator in Israel . Frumusetea de caracter a Deborei o aflam din faptele ei, si in mod deosebit din cantarea de lauda a Deborei pentru Domnul: in care descoperim poezia - femenitatea si taria credintei – barbatia.

Marile personalitati ale lui Israel ca Moise, Debora si David s-au dovedit a fi proroci – poetii, muzicieni si luptatori. In toti acestia Duhul Domnului s-a odihnit si a lucrat. De fapt ei sunt o simbioza (relatie de vietuire) dintre Domnul si om. Cand Domnul a ridicat personalitati in Israel prin Duhul, El i-a facut dupa inima Sa – poeti, muzicieni, proroci si regi. (judecatori) 1Sam.13.14;Fap.13.22. Domnul - Fiul Lui Dumnezeu le intruchiupeza pe toate aceste cali tati, avand si pe cea de preot. Toata frumusetea creatiei, a lucrarii Sale , ne arata poezia Marelui Demiurg. continuare...

sus

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate