PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Pagină de Apologetică

Pagina Apologetica în fiecare lună tratează diferite subiecte de studiu care ajută înţelegerea gândirii şi înţelegerii baptiste. Luna trecută am tratat problema învierii şi morţii lui Cristos. Luna aceasta punem la dispoziţia cititorului o serie de articole care prezinta credinţa adventista. Unele dintre articole sunt scrise de fosti adventisti iar altele sunt scrise de teologi care au studiat diferenta evanghelica-adventista care exista in zilele noastre.

Deasemenea vom continua cu partea a IV-a din teologia icoanelor: o perspectivă protestantă.

Dacă sunteţi interesaţi să ne sugeraţi subiecte de studiu, o puteţi face pe adresa misiunii.

Orice comentariu poate fi trimis la adresa:
apologetics@voxdeibaptist.org

ADVENTISM

Adevăruri pe care Adventiştii de ziua a şaptea nu ţi le vor spune. Un articol pus la dispoziţie de MacGregor Ministries, o misiune specializată în ajutorarea celor care au fost în contact cu diferite secte sau culte religioase.

"Ei nu iţi vor spune că ei se consideră pe sine a fi singura şi adevărata rămăşiţă a Bisericii. Profeta lor, Ellen G. White, pe care ei o respectă şi o cred fără îndoială le-a spus că:

„… Satan a luat in deplină stăpânire Bisericile”. (Daruri Spirituale, V1, p.189-90) Ei mai cred că rugăciunile noastră sunt o „oroare” pentru Dumnezeu. (Daruri Spirituale, V1, p.190)"

Pentru mai multe informati vizitatii site-ul: http://www.macgregorministries.org

A DOUA PRIVIRE LA ADVENTISMUL DE ZIUA A ŞAPTEA. Un articol pus la dispoziţie de MacGregor Ministries, o misiune specializată în ajutorarea celor care au fost în contact cu diferite secte sau culte religioase.

"Acum există două tabere distincte în Adventism. Despărţirea a devenit evidentă la sfârşitul anilor 1970 când păstori mai în vârstă au început să pună sub semnul întrebării profeta lor, Ellen G. White. Ei au început să pună sub semnul întrebării doctrinele ei ciudate care nu putea să fie sprijinite în întregime de Scripturi. Mulţi au fost dezamăgiţi de descoperirea plagiatului ei, care era foarte vast şi a fost documentat în cartea „Minciuna White” de un fost pastor al Adventiştilor de ziua a şaptea, Walter Rea."

Pentru mai multe informati vizitatii site-ul: http://www.macgregorministries.org

ESTE ADVENTISMUL DE ZIUA A ŞAPTEA CU ADEVĂRAT CREŞTIN? de Wallace şi Carole Slattery. "Adventiştii cred că ei sunt Singura Religie Adevărată, ultimii Creştini. În cele din urmă, nu sunt ei cei care ţin toate cele Zece Porunci şi au „Mărturia lui Hristos” [profetul lor Ellen White]."

Predică adventiştii o altă Evanghelie? de Dale Ratzlaff. "Apelez la tine să recunoşti cu smerenie că nu poţi fi destul de bun şi că nu poţi tine Sabatul destul de perfect ca acesta să aibă un loc în asigurarea mântuirii tale. Mai degrabă, întinde-ţi mâna credinţei şi apucă darul graţios oferit de bunul nostru Dumnezeu. Lasă-L pe Dumnezeu să te declare El neprihănit bazat doar pe neprihănirea lui Hristos. Lasă-L pe Duhul Sfânt să-ţi regenereze viaţa în interior aşa încât roada Duhului să curgă în mod natural din centrul fiinţei tale. Acceptă simpla evanghelie a credinţei în Hristos plus nimic altceva."

De la controversă la criză… de Kenneth R. Samples. "La mijlocul anilor 1970, au apărut două partide distincte din cadrul AZŞ. Adventismul Tradiţional, care apăra multe din poziţiile Adventismului dinaintea anilor 1950, şi Adventismul Evanghelic, care accentua înţelegerea Reformei despre neprihănirea prin credinţă. Această controversă a creat la scurt timp calea spre o criză internă de explozie care a fragmentat în mod serios denominaţia. În anii timpurii din 1980, o severă disciplină confesională împotriva anumitor lideri adventişti evanghelici i-a deziluzionat pe mulţi adventişti."

ORTODOXISM

Teologia icoanelor: o perspectivă protestantă, Partea a IV-a. CAPITOLUL 2 – Tratează Divinizarea Icoanelor şi Originea Conceptului de Imagine.
 

.....va continua în numărul viitor. Pe cei care doresc să primească prin email întreaga lucrare, îi rugăm să ne trimită un email prin care să solicite restul publicaţiei.

Puteţi citi alte articole de apologetică pe pagina site-lui.

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o pagină dedicată Teologiei Sistematică.

In cadru Teologiei Sistematică, veti găsi pagina de studiu în Bibliologie, doctrina Bibliei.

Pe această pagină puteţi citi 7 noi lucrări de studiu:  

bullet
Sola Scriptura şi Biserica Primară
 
bullet
Ce vrem să spunem prin Sola Scriptura
 
bullet
Tradiţionalism
 
bullet
Surprins de ce?
 
bullet
Revelaţia Generală
 
bullet
Revelaţia Specială
 
bullet
Scriptura Inspirată de Dumnzeu
 

 

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003