Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 August 2004
 


Home
Arhiva editurii

 

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

Colaboratorii

 

 

 
Ce puteţi citi în acest număr:

 

Guvernul Americii face recurs la un amendament pentru apărarea căsătoriei pe teritoriul american [apasă aici]
Continuarea cursului de Evanghelism, Ucenicie şi Misiuni a Dr. Benjamin Cocar  [apasă aici]

Continuarea lucrării "Teologia Icoanelor" [apasă aici]

Pelagianismul - Teologia voinţei libere [apasă aici]

Interviu cu mama lui Adrian Timofte [apasă aici]

Proiectul Betania [apasă aici]

Forum de discutii Teologice

 

Subiecte interesante din această lună

 

Rolul femeii in Biserică [apasă aici]

 

În fiecare lună, Pagina Pastorală încearcă să ajute Biserica lui Cristos punând la dispoziţie o serie de materiale ajutătoare frăţietăţii în scopul înţelegerii practice a Scripturilor. Nici un mesaj care este prezentat nu reprezintă o autoritate sau un adevăr absolut care trebuie să fie urmat, ci mai degrabă un ajutător în înţelegerea practică a Scripturilor, lăsând pe Duhul Sfânt să călăuzească Biserica Mântuitorului nostru Isus Cristos.

 

În numărul precedent a publicaţiei, am tratat subiectul: DIACONATUL. Luna aceasta continuăm să studiem rolul femeii în biserica Domnului.    

 

Prezentăm cinci articole care tratează acest subiect, explicând rolul biblic pe care îl are o femeie în biserica Domnului. Diverse teorii şi atitudini au fost luate cu privire la rolul femeii în biserică. Unii au susţinut o anihilare completa a femeii în organizarea şi conducerea activităţilor bisericeşti, invocând pasaje biblice luate in afara contextului în care au fost date. Alţii au dat libertate femeii să poate însuşi orice rol în organizarea bisericii, incluzând chiar şi rolul de pastor. Doua extreme periculoase cu care se zbat şi în zilele noastre unele biserici care nu au înţeles rolul Biblic pe care o femeie îl are în Biserica Domnului.

Poetul creştin în lumea cenuşii [apasă aici]

 

Erau zece oameni şi toţi aveau o doză serioasă de credinţă. Şi toţi aveau o doză şi mai serioasă de disperare. Rătăcind permanent într-o lume ostilă, stigmatizaţi şi urâţi, simţeau lumina ca pe o baltă murdară. Se fereau de ea. Îi atrăgea dureros, iar durerea era de necontrolat, ca orice durere. Până la urmă, dacă nu-ţi aduci durerea la soare, ea îndobitoceşte şi înnegreşte. Întunecă. Dar ce poţi face cu ea, la soare...? Nu poţi decât să te bălăceşti în el. Ars în întregime, devine cenuşa în care se bălăcea Iov.

sus

Are cineva nevoie de mass-media creştină? [apasă aici]

 

Zilele trecute am fost întrebat daca este nevoie de mass-media creştină în România.

Cineva spunea ca în spatele fiecărei instituţii de media exista o anumita religie. Sau ca fiecare instituţie de mass-media transmite o anumita religie. Si nu e vorba despre ortodoxie sau catolicism, despre baptişti, penticostali, creştini după evanghelie sau altele.

Urmărindu-i pe creştini de-a lungul secolelor [apasă aici]

 

A fost minunat să-l ascultăm pe dr. Carroll spunând cum a devenit interesat de istoria diferitelor denominaţii – ÎN SPECIAL DE ORIGINEA LOR. El a scris cartea după vârsta de 70 de ani, dar el a spus, „Am fost convertit de partea lui Dumnezeu când eram doar un băieţel. Am văzut multele denominaţii şi m-am întrebat care este biserica pe care a întemeiat-o Isus Hristos”.

sus

Ce este nou?

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi. Home | Arhiva editurii 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate